Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG osvojio tri eisa nagrade za LCD TV, kućni bioskop i best seller ekološki telefon

  • Updated
  • 2010 08. 19

Već drugu godinu zaredom, kompanija nagrađena za “Best Value LCD TV” i “Green Mobile”

Beograd, 19. avgust 2010. godine – LG Electronics (LG) osvojio je tri nagrade u prestižnom EISA 2010 Awards programu (European Imaging and Sound Associations - Evropsko udruženje za grafiku i zvuk). EISA nagrade su visoko cenjene budući da žiri – sastavljen od urednika publikacija u okviru udruženja –bazira svoje ocene na sopstvenim rigoroznim testiranjima i analizama proizvoda.

Kompaniji LG pripale su nagrade „European Best Value LCD-TV 2010-2011” za LED LCD televizor LG 42LE5300, „European HT Compact System 2010-2011” za LG HB45E kućni bioskop i „European Green Mobile Phone 2010-2011” za njen najbolje prodavani mobilni telefon LG GD510 “Pop”. LG je već drugu godinu zaredom nagrađen priznanjima “Best Value LCD TV” i “Green Mobile Phone”.

Dr. Woo Paik, predsednik i glavni tehnološki direktor kompanije LG Electronics, izjavio je: “Veoma nam je drago što su nam dodeljene nagrade EISA udruženja, a naročito priznanja “Green Mobile” i “Best Value LCD TV” koja osvajamo po drugi put. Ove nagrade dodatno ukazuju na posvećenost kompanije LG u pružanju elektronike visokog kvaliteta svojim potrošačima – dizajnirane da isporuči sjajne performanse uz smanjenu potrošnju energije, kao doprinos našoj ekološkoj strategiji, a nudeći pritom veliku vrednost.”

LG 42LE5300 (Best Value LCD TV 2010-2011)
Ovaj ultra tanak, Full HD LED LCD televizor pruža sjajan kvalitet slike uz rezoluciju od 1080p, funkciju TruMotion 100Hz i USB konekciju koja omogućava korisnicima povezivanje sa drugim uređajima, uključujući laptop i PC računare. Takođe je visoko energetski efikasan, jer omogućava manju potrošnju struje u poređenju sa standardnim LCD televizorima iste veličine. EISA je nagradila ovaj proizvod jer njegov visok kvalitet „čini da LG 42LE5300 nudi veliku vrednost za uložen novac, posebno uzimajući u obzir listu dodatih vrednosti kao i opcije povezivanja”.

LG HB45E (Home Theatre Compact System 2010 - 2011)
Ovaj kompaktni kućni bioskop donosi sjajan kvalitet slike, sa do 400W snage audio izlaza, dok pušta i Blu-ray i DVD format putem 2.1 surround sistema zvuka. Sudije EISA udruženja su dodelile kompaniji LG ovu nagradu zbog toga što „svojim tankim i stilizovanim kućnim bioskopom HB45E, LG postavlja reper za zvuk po funti i raznovrsnost”.

LG Pop (LG GD510) (Green Mobile Phone 2010 - 2011)
Jedan od najmanjih telefona sa 3–inčnim full touch-screen ekranom, sa interfejsom lakim za korišćenje, internet pretraživačem i brzim pristupom društvenim mrežama, kao i mnoštvom drugih funkcija - nije iznenađenje da se LG Pop (LG GD510) pokazao kao LG-jev najbolje prodavani proizvod. Sudije EISA udruženja su ga proglasile pobednikom „zbog njegove kompaktne veličine, male težine, efikasnog pakovanja i male potrošnje energije. Kada je u pitanju korišćenje materijala kao što su zlato, paladijum, bakar i srebro, prema analizama kompanije SIMS Recycling, LG Pop (LG GD510) lako nadmašuje konkurenciju. Očigledno je da i kada je u pitanju ekologija nije neophodno praviti kompromise oko lepote i dostupnosti informacijama.’

EISA je jedinstveno udruženje 50 stručnih časopisa iz 19 evropskih zemalja. U junu svake godine, glavni i odgovorni urednici svih EISA magazina sastaju se da odluče koji proizvodi analizirani u njihovim publikacijama tokom protekle godine zaslužuju ovu prestižnu EISA nagradu. Šest kategorija u kojima se dodeljuju nagrade su: zvuk, video, kućni bioskop, fotografija, elektronika za automobile i mobilni telefoni.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 84 hiljade ljudi, koji rade u preko 115 operativnih centara uključujući i 84 predstavništva širom sveta. LGE čine pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Home Appliances, Air Conditioning, Business Solutions i Mobile Communications, sa kojima je u 2009. godini ostvario ukupnu prodaju od 43.4 milijardi američkih dolara. LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, audio i video uređaja, mobilnih telefona, rashladnih uređaja i mašina za pranje veša. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona, sistema za obradu podataka i flet panel televizora za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.com

.