Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG planira da zauzme prvo mesto u proizvodnji frižidera i veš mašina u Evropi do 2015. godine

Zahvaljujući liniji smart prozvoda, kompanija LG planira da u naredne četiri godine postane broj jedan na evropskom kontinentu kada su u pitanju kućni aparati

Beograd, 15. septembar 2011. – Na sajmu IFA 2011, Young-ha Lee, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Appliance, najavio je da je cilj kompanije da postane najbolji brend za veš mašine i frižidere u Evropi do 2015. godine. Takođe, gospodin Lee je izjavio da kompanija LG namerava da povećanjem prodaje veš mašina zauzme 13 odsto tržišnog udela, odnosno 12,5 odsto tržišnog udela kada je u pitanju prodaja frižidera (ne računajući ugradne frižidere).

„Evropsko tržište je veoma konkurentno zbog prisutnosti velikog broja lokalnih proizvođača kućnih uređaja”, izjavio je gospodin Lee. „Kompanija LG je potpuno posvećena nameri da postane brend prihvaćen od strane svih evropskih kupaca. Već smo povećali ulaganja u regionu, i imamo planove za razvoj proizvoda koji su u potpunosti prilagođeni potrebama potrošača iz Evrope.”

Ključni deo strategije kompanije LG je da kroz proizvodnju smart kućnih aparata učvrsti poziciju najinovativnijeg brenda. Prednosti primene ove tehnologije ogledaju se u većoj uštedi energije i brojnijim pogodnostima za korisnike. Smart ThinQ™ tehnologija kompanije LG obuhvata grupu naprednih rešenja, u koje spadaju Smart Manager, Smart Diagnosis™, Smart Access, Smart Adapt i Smart Grid funkcije.

Smart Manager na ekranu na vratima frižidera pokazuje rok trajanja, količinu i nutricionistička svojstva namirnica koje se nalaze u frižideru. Smart Diagnosis™ funkcija brzo i efikasno detektuje mehaničke probleme. Smart Access omogućava korisnicima daljinsko kontrolisanje kućnih aparata pomoću smart telefona. Smart Adapt funkcija, na osnovu potreba korisnika, može preporučiti uputstva za spremanje hrane, kada je reč o mikrotalasnim pećnicama, ili načine pranja određenih materijala u veš mašini. Smart Grid omogućava korisnicima da štede energiju tako što automatski smanjuje potrošnju energije tokom sati kada je električna energija najskuplja.

LG Electronics planira da poveća svoje učešće u evropskom tržištu ugradnih kućnih aparata kroz dublju saradnju sa distributivnim partnerima i uvođenjem linije proizvoda na ključna evropska tržišta, poput francuskog, španskog, italijanskog i nemačkog.

Takođe, očekuje se da će fabrika kompanije LG u Vroclavu, u Poljskoj, više nego utrostrustručiti proizvodnju frižidera, proširujući trenutnu proizvodnju sa 300 000 jedinica godišnje na 1 000 000 jedinica. Kompanija LG planira da do 2015. godine uloži dodatnih 34 miliona američkih dolara u proširenje proizvodnih objekata u Evropi.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs.

Više o LG Electronics Home Appliance Company
LG Electronics Home Appliance Company je inovator u industriji kućnih aparata, posvećen ponudi zdravijih i ekološki pogodnijih proizvoda, uz kombinaciju smart tehnologije i trend-seterskog dizajna, obezbeđujući potpuna rešenja za unapređenje svakodnevnog života. LG-evi intuitivni proizvodi, uključujući frižidere, mašine za pranje veša, mašine za pranje sudova, uređaje za kuvanje, usisivače, i ugradne kućne uređaje, dizajnirani su da se usklade sa potrebama potrošača širom sveta. LG-eve inovativne tehnologije i brojne napredne funkcije, a među njima i prvi svetski interaktivni frižider, mašina za pranje veša na paru i kombinacija mikrotalasne pećnice i rerne, postavljaju nove standarde u industriji kućnih aparata, doprinoseći LG-evoj poziciji globalnog lidera.