Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG planira dvostruki rast prodaje kućnih uređaja u 2012. godini

Kompanija LG Electronics nastavlja sa ulaganjem u Smart ThinQ™ i Premium proizvode

Beograd, 10. februara 2012.
– Kompanija LG Electronics najavila je da glavnu strategiju za 2012. godinu predstavlja dodatno jačanje poslovne jedinice za proizvodnju kućnih aparata, kako bi do 2014. godine dostigla lidersku poziciju u ovoj oblasti. Uprkos ekonomskoj krizi, LG Electronics ima za cilj da postigne dvostruki rast prodaje kućnih aparata u ovoj godini.

„Pored povećanja konkurentske prednosti u proizvodnji frižidera i veš mašina, planiramo i veće investiranje u razvoj Smart kućnih aparata”, izjavio je Moon-bum Shin, potpredsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Appliance. „Pritisak konkurencije na tržištu je sve veći, ali uz proaktivnu investicionu strategiju i razvoj tehnologije, verujemo da možemo podići kvalitet naših kućnih uređaja.”

Na ovogodišnjem Sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu, LG Electronics je predstavio unapređenu Smart ThinQ™ tehnologiju, koja čini da kućni aparati značajno štede električnu energiju, ali i vreme i napor koji se ulažu pri obavljanju kućnih poslova. Smart Manager aplikacija na ekranu na vratima frižidera pokazuje rok trajanja, količinu i nutricionistička svojstva namirnica koje se nalaze u frižideru, a korisnici mogu čak i putem smart telefona proveriti šta im od namirnica nedostaje dok se, na primer, nalaze u kupovini. Predstavljena je i Health Manager funkcija, koja nudi detaljan plan ishrane u zavisnosti od profila porodice i njihovih zdravstvenih karakteristika, kao i Smart Shopping opcija, koja pruža mogućnost online kupovine namirnica direktno sa LCD ekrana frižidera.

Kompanija LG Electronics će i dalje nastaviti sa unapređivanjem svoje Premium linije kućnih aparata, pre svega veš mašina sa Direct Drive™ sistemom, kao i energetsko-efikasnih frižidera velikog kapaciteta koji su opremljeni Linear Compressor tehnologijom. Očekuje sa da proizvodnja frižidera, treću godinu za redom, dostigne broj od 10 miliona jedinica.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs.

Više o LG Electronics Home Appliance Company
LG Electronics Home Appliance Company je inovator u industriji kućnih aparata, posvećen ponudi zdravijih i ekološki pogodnijih proizvoda, uz kombinaciju smart tehnologije i trend-seterskog dizajna, obezbeđujući potpuna rešenja za unapređenje svakodnevnog života. LG-evi intuitivni proizvodi, uključujući frižidere, mašine za pranje veša, mašine za pranje sudova, uređaje za kuvanje, usisivače, i ugradne kućne uređaje, dizajnirani su da se usklade sa potrebama potrošača širom sveta. LG-eve inovativne tehnologije i brojne napredne funkcije, a među njima i prvi svetski interaktivni frižider, mašina za pranje veša na paru i kombinacija mikrotalasne pećnice i rerne, postavljaju nove standarde u industriji kućnih aparata, doprinoseći LG-evoj poziciji globalnog lidera.