Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG podržava Lekare bez granica u kampanji borbe protiv neuhranjenosti

  • Updated
  • 2010 06. 09

LG donira pola miliona američkih dolara i svoje proizvode u cilju podizanja svesti o ovom problemu

Beograd, 9. jun 2010. – LG Electronics (LG), objavio je sponzorstvo nove kampanje organizacije Lekari bez granica „Starved for Attention“ u cilju podizanja svesti i borbe protiv neuhranjenosti u detinjstvu, problema koji utiče na 195 miliona dece širom sveta. Kompanija LG Home Entertainment će donirati 500,000 američkih dolara ovoj kampanji i drugim programima Lekara bez granica, kao i desetine svojih visokokvalitetnih INFINIA televizora za upotrebu na multimedijalnim izložbama u okviru kampanje.

„LG-eva podrška Lekarima bez granica u kampanji „Starved for Attention“ odražava naš zajednički cilj, a to je pomoć ljudima različitih kultura širom sveta, jer je verovanje kompanije LG da ni jedno dete ne bi smelo da pati od neuhranjenosti“, rekao je Simon Kang (Sajmon Kang), predsednik i izvršni direktor LG Home Entertainment Company.

Dr. Matthew Spitzer (Metju Spicer), predsednik organizacije Lekari bez granica u SAD, naglasio je: „LG sponzorstvo „Starved for Attention“ kampanje je važan doprinos naporima naših lekarskih timova u rešavanju ovog problema i obezbeđuje najnoviju tehnologiju koja nam pomaže da komuniciramo o ovoj neprihvatljivoj situaciji, sa kojom je neophodno boriti se neprekidno“. U 2009. godini, Lekari bez granica su lečili 250 hiljada neuhranjene dece u 34 zemlje.

Kampanja se sastoji iz serije multimedijalnih dokumentarnih filmova, sa fokusom na problem neuhranjenosti u detinjstvu, koji će biti predstavljeni na „Starved for Attention“ izložbama širom sveta. Dokumentarni filmovi, proizvedeni od strane organizacije Lekari bez granica u saradnji sa kompanijom VII Photo, prikazuju se na LG INFINIA televizorima, upotrebljenim umesto platna. Prva izložba je premijerno prikazana 2. juna ove godine u New York Times centru u Njujorku, SAD, a predstoje izložbe u Milanu, Torontu i drugim gradovima širom sveta (za kompletnu listu lokacija posetite www.starvedforattention.org).

Više infomacija možete pronaći na www.lge.rs.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 84 hiljade ljudi, koji rade u preko 115 operativnih centara uključujući i 84 predstavništva širom sveta. LGE čine pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Home Appliances, Air Conditioning, Business Solutions i Mobile Communications, sa kojima je u 2009. godini ostvario ukupnu prodaju od 43.4 milijardi američkih dolara. LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, audio i video uređaja, mobilnih telefona, rashladnih uređaja i mašina za pranje veša. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona, sistema za obradu podataka i flet panel televizora za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.com.

Više o LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company je vrhunski globalni proizvođač na tržištu flat panel ekrana, audio plejera i video proizvoda za kuću i profesionalnu upotrebu. Tipovi LG proizvoda su LCD i plazma televizori, sistemi kućnih bioskopa, Blu-ray disk plejeri, audio komponente i video plejeri, kao i paneli plazma ekrana, kao i drugi proizvodi. Fokusirana na proizvodnju uređaja bogatih funkcijama, kompanija LG takođe posvećuje veliku pažnju estetski modernom dizajnu i pomeranju granica tehnologije u cilju boljeg iskustva svojih kupaca pri upotrebi svakog LG proizvoda.

Više o Lekarima bez granica/Médecins Sans Frontières (MSF)
Lekari bez granica/Médecins Sans Frontières je internacionalna medicinska humanitarna organizacija osnovana od strane doktora i novinara 1971. godine. Danas MSF u više od 65 zemalja pruža pomoć ljudima čiji opstanak je ugrožen nasiljem, nebrigom ili prirodnim katastrofama, uglavnom izazvanim oružanim sukobima, epidemijama, neuhranjenošću, nedostatkom zdravstvene nege ili elementarnim nepogodama. MSF pruža nezavisnu, nepristrasnu pomoć onima kojima je najviše potrebna. MSF je dobitnik Nobelove nagrade za mir 1999. godine.