Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG POVEĆAVA INVESTICIJE U ROBOTIČKE INOVATORE

  • Updated
  • 2018 07. 03


Beograd, 3
. jul 2018. godine – Nedavna investicija kompanije LG Electronics u američki razvojni centar Bossa Nova Robotics označila je prvo inostrano ulaganje u robotičke partnere, nakon nekoliko ugovora sa start-up korejskim kompanijama tokom prošle godine. Ukupno, LG je u prvih 12 meseci svoje investicione inicijative uložio više od 90 miliona američkih dolara u start-up robotičku industriju.

 

Bossa Nova Robotics je vodeći dobavljač podataka u realnom vremenu za globalnu maloprodajnu industriju koja pomaže automatizaciji sakupljanja i analize podataka pri popisu. Walmart, najveća svetska maloprodaja, od prošle godine je počeo da testira Bossa Nova robote u više prodavnica. Finansiranje kompanije Bossa Nova praćeno je investicijama LG-ja u četiri kompanije iz Južne Koreje: Acryl, SG ROBOTICS, Robotis i Robostar.

 

Acryl Inc., koju je osnovao tim akademaca iz Korejskog naprednog instituta za nauku i tehnologiju (KAIST), je sedmogodišnja kognitivna računarska kompanija koja pruža integrisanu platformu za veštačku inteligenciju (AI) pod nazivom „Jonathan koja može da prepozna ljudske emocije i značenja iz teksta, govora i slika zasnovane na velikim podacima i temeljnom učenju kako bi se realizovao stvarni život AI.

 

SG ROBOTICS je start-up kompanija koja razvija nosive robote kako bi pomogla ljudima sa poteškoćama u kretanju, uključujući paraplegičare i pacijente sa neuromuskularnim bolestima. Kompanija je osnovana 2017. godine kako bi razvila „Robote za bolji život”, a sada radi na komercijalizaciji nosivog robota za decu. Proizvod kompanije SG ROBOTICS, WalkON Suit, osvojio je 2016. godine bronzanu medalju na prvom Cybathlon takmičenju i bio je nosilac baklje na Paraolimpijskim igrama 2018. godine u Pjongčangu.

 

Robotis je specijalizovan za robotska rešenja i obrazovne robote. Poznat je po svojim pametnim pokretačima koji se koriste u robotima i proizvode hardver poput kontrolora i senzornih modula za softversko programiranje robota. Sa druge strane, Robostar je proizvođač industrijskih robota. Njegova misija je da bude jednokratno rešenje za sve kompanije u industriji mobilnih uređaja, displeja, automobila i poluprovodnika.

 

Ove investicije dopunjuju napore kompanije LG da plasira servisne robote na tržište kako bi postali ključni motor kompanije. Kompanija LG je već postavila više robota u Južnoj Koreji, a njihovi Guide Robot i Cleaning Robot modeli opremljeni su kako bi pomogli putnicima na najvećem aerodromu Južne Koreje tokom Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu. Ranije ove godine na CES sajmu, LG je predstavio tri nova CLOi robota koji su posebno razvijeni za komercijalnu upotrebu na mestima sa visokim prometom poput hotela i supermarketa. LG CLOi roboti razvijaju se paralelno sa ThinQ proizvodima, LG AI brendom za potrošačku elektroniku i kućne aparate.

 

„Robotika, kao ključna komponenta naše ThinQ AI strategije, predstavlja kritičnu tačku razvoja kompanije LG”, rekao je Kim Sungvok, potpredsednik globalne otvorene divizije za inovacije u kompaniji LG Electronics. „LG je posvećen proširenju svojih robotskih mogućnosti kroz investiranje u inovativne partnere, kao i kroz intenzivne napore u istraživanje i razvoj.”

 

# # #

 

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 83 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2014. godinu u iznosu od 55,91 milijardi dolara (59,04 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite.