Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG predstavio novi daljinski upravljač sa naprednom tehnologijom prepoznavanja glasa

Beograd, 19. decembar 2012. – U susret Sajmu potrošačke elektronike (Consumer Electronics Show - CES) u Las Vegasu, kompanija LG Electronics (LG) predstavila je novi Magic Remote daljinski upravljač za svoju seriju CINEMA 3D Smart televizora. Redizajnirani uređaj poseduje unapređene mogućnosti prepoznavanja glasa, koje čine izvršavanje komandi jednostavnijim, prirodnijim, interkativnijim i razgovetnijim. Uz novi dizajn, ovaj model koristi četiri opcije kontrole – glas, gestikulacije tela, pointing funkcija, kao i korišćenje točkića.

„LG je posvećen pružanju inovativnih rešenja vezanih za kućnu zabavu, a na Magic Remote daljinski upravljač smo posebno ponosni,“ izjavio je Havis Kwon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Home Entertainment. „Nadograđujući već ionako impresivan skup funkcija, poslednja verzija upravljača nudi precizno prepoznavanje jezika i gestikulacije, ali i pointing opciju i upravljanje točkićem.“

Sofisticirana tehnologija prepoznavanja glasa omogućava jednostavno izdavanje verblanih komandi svakodnevnim glasom, bez naprezanja. Više ne postoji potreba za nezgodne pauze između komandi i naslova koji želite da pregledate, pa od sada možete jednostavno izgovoriti: „Prikaži mi Gangnam Style video“, kako biste pregledali željeni klip, a Magic Remote će izvršiiti komandu. Novi LG Magic Remote služi i kao univerzalno rešenje za daljinsko upravljanje, pružajući mogućnost pristupa i kontrolisanja više različitih uređaja namenjenih kućnoj zabavi. Svi uređaji, počevši od smart televizora, satelitskih i kablovskih prijemnika, pa sve do blu-ray plejera, se sa lakoćom mogu kontrolisati sa jednim Magic Remote daljinskim upravljačem.

Zahvaljujući pointing opciji, Magic Remote je idealan upravljač za igrice koje zahtevaju pokret tela. Točkić omogućava korisnicima da jednostavno prolaze kroz različite menije, kao i da koriste opciju zumiranja kada su u pitanju internet stranice ili korišćenje aplikacija, kao što je Google Maps. Gestikulirajući na određeni način uz pomoć daljinskog upravljača, korisnici lako mogu pristupiti često korišćenim menijima ili obavljati često potrebne funkcije, znatno štedeći na vremenu. Na primer, gledalac može prebaciti na omiljeni kanal samo pisanjem željenog broja u vazduhu.

Magic Remote dolazi u dva visoko funkcionalna modela – jedan je sastavni deo premijum linije LG CINEMA 3D televizora, a drugi dolazi sa standardnim CINEMA 3D televizorima. Magic Remote koji stiže uz premijum kategoriju poseduje tastere sa pozadinskim LED osvetljenjem za lakše snalaženje u mraku, a takođe ga karakteriše kompaktan dizaj koji ga čini lakšim i udobnijim za rukovanje. Najčešće korišćeni tasteri su pametno preraspoređeni, čineći korisničko iskustvo novog modela još prirodnijim i prijatnim za korišćenje.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs.

Više o LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company je vrhunski globalni proizvođač na tržištu flat panel ekrana, audio plejera i video proizvoda za kuću i profesionalnu upotrebu. . Fokusirana na proizvodnju uređaja bogatih funkcijama, kompanija LG takođe posvećuje veliku pažnju estetski modernom dizajnu i pomeranju granica tehnologije u cilju boljeg iskustva svojih kupaca pri upotrebi svakog LG proizvoda Tipovi LG proizvoda su CINEMA 3D Smart televizori, OLED televizori, IPS monitori, sistemi kućnih bioskopa, Blu-ray disk plejeri, miš-skenere, eksterni uređaji za skladištenje podataka. Komercijalni proizvodi kompanije LG Electronics uključuju uređaje koji omogućavaju prikaz digitalnih sadržaja, sisteme za video konferencije i IP sigurnosne kamere.