Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG predstavio novi UltraWide monitor sa neverovatnim 21:9 odnosom slike

Beograd, 16. novembar 2012. – LG Electronics (LG) je predstavio svoj novi EA93 UltraWide monitor, prvi monitor na svetu sa odnosom slike od čak 21:9. Ovaj ekran dijagonale 29 inča omogućava softversku podelu ekrana na četiri dela, kao i mogućnost prikaza 100 odsto sRGP spektra boja. Ovaj UltraWide monitor koristi napredne IPS panele i pruža poboljšane mogućnosti multitaskinga i multimedijalne funkcionalnosti.

Veliki ekran od 29 inča omogućava izvanrednu preglednost, pružajući više prostora za otvaranje višestrukih prozora i dokumenata istovremeno. Monitor je dizajniran za povećanu preglednost kada su u pitanju tabele i čitanje stranica. LG UltraWide monitor je takođe izvanredna alatka za sve koji se bave grafičkim dizajnom i fotografijom. Monitor omogućava više prostora i veću preglednost, a mogućnost podele ekrana na četiri dela stvara četiri različite površine koje se mogu modifikovati po želji.

„LG oduvek teži da proširi mogućnosti tehnologije kako bi se olakšao svakodnevni život ljudi širom sveta. Bilo da ga koristite za posao, gledate filmove, igrate video igre ili nešto sasvim drugo, UltraWide monitorpruža izvanredne mogućnosti multitaskinga i multimedijalne funkcionalnosti“, izjavio je J.J. Lee, izvršni potpredsednik i šef IT poslovne jedinice u okviru kompanije LG Home Entertainment.

Grafički dizajneri uglavnom koriste sisteme sa dva monitora za upoređivanje materijala koji obrađuju, ali kod ovih sistema može doći do nedoslednosti u bojama. UltraWide monitor zato pruža mogućnost povezivanja sa dva eksterna uređaja putem Dual Link tehnologije, na taj način pružajući konzistentnost boja na svim ekranima. Pored toga, monitor reprodukuje 100 odsto sRGB skale boja i pruža mogućnost hardverske kalibracije, čineći ga jednostavnim za fina podešavanja, koja su neophodna grafičkim dizajnerima.

Kombinacija vrhunskih karakteristika poput 21:9 formata, neverovatnog kvaliteta slike, brilijantnih boja i LG Cinema Screen dizajna, čine UltraWide monitore idealnim za ljubitelje filmova i video igara. Format prikaza slike od 21:9 je je blizak odnosu slike filmskog bioskopskog platna. Zahvaljujući IPS tehnologiji, gledaoci mogu da uživaju u živopisnim slikama iz gotovo svakog ugla. Uz sve to, moguće je igrati video igre ili emitovati filmove direktno sa smart telefona, putem MHL konekcije.

Specifikacije:

EA93
Dijagonala ekrana 29 inča
Format slike 21:9
Rezolucija 2560x1080
Spektar boja sRGB 100%
Panel IPS
Osvetljenje 300 nits
Contrast Ratio Mega
Ugao gledanja 178/178
Vreme odziva 5ms GTG
Interfejs DVI-D Dual x1, HMDI x2 (MHL x1), USB 3.0 (1 gore, 3 dole),Display Port x1, PC Audio In, Headphone Out
Zvučnici 7W x 2
Postolje Tilt
Karakteristike MHL
4-Screen Split
Dual Link tehnologija
Super Energy Saving
PIP tehnologija (Picture-In-Picture)
PBP tehnologija (Picture-By-Picture)
Auto Ratio Control
Wall Mount (100x100)
Kalibracija boja H/W kalibracija
True Color Finder (S/W)# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs.

Više o LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company je vrhunski globalni proizvođač na tržištu flat panel ekrana, audio plejera i video proizvoda za kuću i profesionalnu upotrebu. . Fokusirana na proizvodnju uređaja bogatih funkcijama, kompanija LG takođe posvećuje veliku pažnju estetski modernom dizajnu i pomeranju granica tehnologije u cilju boljeg iskustva svojih kupaca pri upotrebi svakog LG proizvoda Tipovi LG proizvoda su CINEMA 3D Smart televizori, OLED televizori, IPS monitori, sistemi kućnih bioskopa, Blu-ray disk plejeri, miš-skenere, eksterni uređaji za skladištenje podataka. Komercijalni proizvodi kompanije LG Electronics uključuju uređaje koji omogućavaju prikaz digitalnih sadržaja, sisteme za video konferencije i IP sigurnosne kamere.