Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG PREDSTAVIO NOVU LINIJU PREMIJUM TELEVIZORA

  • Updated
  • 2018 03. 06

 

Beograd, 06. mart 2018. godine – Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je u Seulu novu globalnu liniju televizora za 2018. godinu sa nizom novih OLED i SUPER UHD modela. Kompanija je predstavila televizore inovativnih karakteristika sa ekskluzivnom ThinQ® tehnologijom veštačke inteligencije (AI) i naprednim α (Alpha) 9 inteligentnim procesorom, uz pomoć kojih će kompanija dodatno učvrstiti lidersku poziciju na rastućem svetskom tržištu. Prognozira se da će se ove godine prodati 2,5 miliona proizvoda u poređenju sa 1,6 miliona prodatih tokom 2017. godine.

                              

Lansiranjem deset novih modela OLED televizora sa funkcijama veštačke inteligencije, uključujući W8, G8, E8, C8 i B8, kompanija LG je potvrdila reputaciju pionira kada je u pitanju OLED tehnologija. Nova linija sadrži televizore različitog dizajna, pa su predstavljeni modeli sa Picture-on-Wall (model 77/65W8), One Glass Screen (model 65G8), Picture-on-Glass (model 65/55E8) i Cinema Screen (modeli 77/65/55C8 i 65/55B8) dizajnom. Veličine ekrana kreću se od 55 do 77 inča. Dodatno, devet SUPER UHD televizora sa funkcijama veštačke inteligencije (model SK95, SK85 i SK80) dostupni su u veličinama od 49 do 75 inča.

 

Sa α (Alpha) 9 inteligentnim procesorom koji pokreće vodeće OLED modele W8, G8, E8 i C8, gledaoci će uživati u poboljšanom renderovanju slike i preciznijim bojama iz praktično bilo kog ugla gledanja, kao i u savršenom nivou crne boje, koji je zaštitni znak LG OLED televizora. Sa Dolbi Atmos zvukom i optimalnim kvalitetom slike, ovogodišnji LG televizori će potrošačima pružiti impresivno iskustvo gledanja.

 

Predstavljenu novu liniju SUPER UHD televizora sa funkcijom veštačke inteligencije pokreće moćni α (Alpha) 7 inteligentni procesor koji se nalazi i u modelu B8. U kombinaciji sa Nano Cell tehnologijom i FALD pozadinskim osvetljenjem, LG SUPER UHD televizori sa funkcijama veštačke inteligencije nude najnapredniji kvalitet slike LCD ekrana s dubljom crnom, poboljšanim renderingom slike, detaljima senke i tačnim bojama iz najšireg ugla gledanja. Da bi upotpunili već unapređeno iskustvo gledanja, novi SUPER UHD televizori podržavaju Dolbi Atmos za impresivno audio-vizuelno iskustvo.

 

Uz pomoć integrisanih funkcija veštačke inteligencije, korisnici LG televizora mogu izdavati glasovne komande putem daljinskog upravljača i koristiti izuzetno praktične funkcije napredne tehnologije glasovnog asistenta. Funkcija obrade prirodnog jezika (NLP) omogućava inteligentnu glasovnu kontrolu i komunikaciju koja se zasniva na ekskluzivnoj LG Deep ThinQ® platformi. Televizori kompanije LG sa ThinQ® tehnologijom veštačke inteligencije podržavaju usluge bazirane na elektronskom vodiču programa (EPG) za pružanje informacija u realnom vremenu i pretragu kanala koji nude željeni sadržaj. Korisnici mogu izdati glasovnu komandu poput „potraži muziku iz ovog filma“ ili „isključi televizor kada se završi ovaj program“ bez ponavljanja naziva programa ili navođenja tačnog vremena.

 

LG ThinQ® integrisan u najnoviju liniju pametnih televizora kompanije nudi poboljšano interaktivno iskustvo. Televizori koji sadrže ovu platformu mogu funkcionisati i kao čvorišta pametnog doma, te pristupati drugim pametnim uređajima kao što su robotski usisivači, klima uređaji i prečišćavači vazduha, pametni zvučnici i mnogi drugi uređaji koji se povezuju na televizor putem bežične mreže ili Bluetooth-a*.

 

Funkcija obrade prirodnih jezika (NLP) će biti dostupna u 14 zemalja: Australija, Brazil Kanada, Francuska, Nemačka Italija, Koreja, Meksiko, Poljska, Rusija, Španija, Velika Britanija i Turska. Na ostalim teritorijama, korisnici će moći da koriste integrisanu NLP funkciju, izborom jednog od 10 dostupnih jezika (engleski, francuski, nemački, španski, italijanski, portugalski, poljski, korejski, ruski i turski).

 

Perfektan kvalitet slike

Najnoviji α (Alpha) 9 inteligentni procesor kompanije LG pruža realnu sliku sa bogatim bojama, oštrinom i dubinom. Jedinstvena inovacija u ovom procesoru je četvorostepeni proces smanjenja šuma, što je dva puta više koraka nego kod konvencionalnih tehnika. Algoritam omogućava veću kontrolu za uvećanu jasnost slika i efikasnije renderovanje glatkih gradacija.

 

Procesor takođe poboljšava prikaz boja uz pomoć naprednih mogućnosti mapiranja koje daju boje koje su daleko bliže originalnom sadržaju. α (Alpha) 9 inteligentni procesor je dizajniran tako da podržava HFR tehnologiju (High Frame Rate) za prikaz glatkih i jasnijih pokretnih slika brzinom od 120 frejmova u sekundi. Sa takvom tehnologijom, novi LG OLED televizori mogu osigurati maksimalan kvalitet prikaza bilo kog sadržaja, za zaista spektakularno iskustvo gledanja.

 

Ultimativno Cinema HDR iskustvo

 

LG televizori sa OLED i SUPER UHD tehnologijom za 2018. godinu poseduju Cinema HDR funkciju koja obećava bioskopsko iskustvo kod kuće. Dodatno, svi modeli imaju podršku za Advanced HDR od Technicolor-a, što je u skladu sa reputacijom kompanije LG da podržava glavne HDR formate, počev od Dolbi Vision-a do HDR10 i HLG-a (hybrid log-gamma). HDR slike se dinamički obrađuju frejm po frejm koristeći zaštićeni LG algoritam.

 

„Naša vrhunska OLED i SUPER UHD linija za 2018. godinu pokazuje najveći napredak u tehnologiji televizora“, rekao je Brian Kwon, predsednik kompanije LG Home Entertainment Company. „LG ostaje na liderskoj poziciji globalne industrije ekrana pružajući potrošačima najbolje moguće iskustvo gledanja sa tehnologijama poput ThinQ® i vodećim procesorima u industriji.“

 

# # #

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.