Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG predstavio novu liniju televizora za 2015. godinu

Beograd, 27. februar 2015. godine – Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je u Seulu svoju globalnu liniju televizora za 2015. godinu, ujedno najavljujući da će se Dual Premium strategija fokusirati na premijum tržište. Plan kompanije LG je da ovom strategijom osigura vodeću poziciju na globalnom tržištu premijum televizora sa svojim OLED modelima, dok će istovremeno proširivati segment televizora novim PRIME UHD modelima.

Potpuno novi ekran zahvaljujući savršenom prikazu boja

LG je predstavio nove OLED televizore, uključujući modele sa dijagonalama od 55, 65 i 77 inča, sa zakrivljenim i ravnim ekranima. Kompanija je takođe predstavila i svoj ABCD koncept koji je oličava glavne prednosti OLED tehnologije ekrana ove kompanije:

•     Ugao (Angle): LG OLED televizori omogućavaju izuzetan kvalitet slike čak i korisnicima koji gledaju sadržaj iz bilo kog ugla.
•     Crna (Black) i Boja (Color): OLED serija inkorporira nekoliko naprednih karakteristika ekrana, uključujući WRGB OLED tehnologiju, jedinstvenu za kompaniju LG. Ova tehnologija omogućava prikaz savršene crne, izuzetno jasnih boja i beskonačan kontrast.   
•     Dizajn (Design): Art Slim filozofija dizajna se fokusira na kreiranje najtanjeg mogućeg televizora, dok istovremeno zadržava estetiku jednostavnosti

Idealnom kombinacijom superiorne tehnologije izrade ekrana, LG OLED televizori na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike u januaru osvojili su „Best of CES“ nagradu u kategoriji televizora. Sa porastom količine sadržaja visokog kvaliteta, LG očekuje i rast prodaje OLED televizora, s obzirom na to da će veliki broj korisnika zahtevati vrhunski proizvod koji će im omogućiti da uživaju u ovom sadržaju. Kako bi korsinicima pružili što veću mogućnost izbora LG planira da OLED seriju u Južnoj Koreji proširi sa pet na deset modela.

PRIME UHD televizor sa neverovatnim prikazom boja

LG PRIME UHD televizor krase karakteristike kao što su ColorPrime tehnologija, ULTRA Luminance, 4K In-Plane Switching (IPS) panel i Prime Mastering Engine koji omogućavaju istinsko premijum bioskopsko iskustvo. ColorPrime tehnologija uvećava spektar boja prikazanih na ekranu, koristeći različite LD fosforne boje i tako stvarajući veću dubinu i čineći sliku mnogo realističnijom. ULTRA Luminance tehnologija neprestano analizira najsvetlije i najtamnije delove sadržaja koji se emituje, kako bi poboljšali osvetljenost i rezoluciju. Opremljen 4K IPS panelom, ekran prikazuje detaljnu sliku pri izuzetno širokim uglovima gledanja. Dodatno, Prime Mastering Engine optimizuje opcije televizora kako bi poboljšao kvalitet slike do premijum nivoa.

Takođe, LG PRIME UHD televizor (model 55UF9500) krasi neverovatno tanak UltraSlim Design ekran debljine 8,5 mm, dok ostali modeli u industriji imaju ekrane debljine od 40 do 50 mm. Integrisani LG Auditorium Stand slaže se sa metalik okvirom ekrana, dok se postolje takođe uklapa sa centralizovanim Harman/Kardon zvučnim sistemom.

Izuzetno korisničko iskustvo zahvaljujući webOS 2.0

Nova webOS 2.0 Smart TV platforma je unapređena verzija veoma uspešnog originalnog webOS korisničkog interfejsa. WebOS je dizajniran pod konceptom „učiniti televizor ponovo jednostavnim“ kako bi smanjio rastuće frustracije korisnika previše komplikovanim televizorima. Predviđeno je da će smart televizori opremljeni webOS operativnim sistemom dostići milion prodatih jedinica tokom prve polovine 2015. godine.  

„Veoma smo uzbuđeni zbog predstavljanja napredne linije vrhunskih televizora koji pružaju fantastičan kvalitet slike i opravdavaju svoje ime „premijum“. LG OLED i PRIME UHD televizori pravi su sinonimi za kvalitet slike. Sa ovim nenadmašnim rešenjima za kućnu zabavu, LG se nalazi na zavidnoj poziciji, kao tržišni lider u segmentu premijum televizora“, rekao je Brajan Kvon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Entertainment.

Kompanija će plasirati svoje premijum televizore na inostrana tržišta krajem marta.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Home Entertainment

LG Electronics Home Entertainment je vodeći globalni proizvođač na tržištu audio vizuelnih proizvoda, monitora, personalnih kompjutera i prenosivih uređaja. Kompanija neprestano teži da probija granice tehnologije, kako bi kreirala inovativne uređaje i izašla u susret potrebama svojih potrošača širom sveta. Ova kompanija je fokusirana na poboljšanje svakodnevice svojih korisnika uz pomoć vrhunskih proizvoda za kućnu zabavu, koje predvode nagrađivani OLED televizori, 4K ULTRA HD televizori i CINEMA 3D Smart televizori, sa novom webOS platformom. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.