Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG predstavio novu seriju Smart televizora za 2013. godinu

Beograd, 8. maj 2013. godine – Najnoviji modeli iz Smart CINEMA 3D familije televizora za 2013. godinu od kompanije LG Electronics pružaju neprevaziđen kvalitet 2D i 3D slike, kao i nove servise, poput LG Cloud, NFC Tag On i MiracastTM tehnologija za bežični prenos podataka. Pored toga što pružaju savršeno vizuelno iskustvo, ovogodišnji modeli Smart CINEMA 3D televizora su unapređeni i novim servisima koji obuhvataju raznovrsne aplikacije i 3D sadržaj. Nova LG linija CINEMA 3D televizora poseduje veliki broj tehničkih unapređenja koja, između ostalog, omogućavaju i striming sadržaja.

LG Cloud je već dostupan među novijim modelima televizora, pružajući korisnicima mogućnost da putem interneta jednostavno i brzo skladište filmove, muziku i fotografije, čak i ako su u pitanju veći fajlovi. Zahvaljujući LG NFC Tag On opciji, povezivanje mobilnog telefona sa televizorom je lakše i efikasnije nego ikad. Dodirujući NFC čip uz pomoć smart telefona sa NFC čitačem, moguće je istog trenutka povezati se sa televizorom i pristupiti svim relevantnim kontrolama uređaja poput upravljanja programima ili podešavanja. Takođe, zahvaljujući opciji 2nd Display, korisnici od sada imaju mogućnost da prate sadržaj i na mobilnim uređajima.

Uz MiracastTM tehnologiju, sertifkovanu od strane Wi-Fi Alijanse, lako i brzo možete povezati kompatibilne televizore, smart telefone ili tablet računare bez upotrebe kablova i veoma jednostavno prikazati ekran vašeg mobilnog uređaja na televizoru. Za razliku od MiracastTM tehnologije, MHL (Mobile High Definition Link) koristi kabl kako bi povezao smart telefone sa televizorom. Ova opcija omogućava korisnicima da na jednostavan način na ekranu televizora istog trenutka gledaju HD sadržaj koji se nalazi na telefonu. Koristeći LG Time Machine II opciju sa eksternim hard diskom, korisnici će moći da uživaju u konvencionalno emitovanom digitalnom TV programu na sličan način kao i sa strimovanom sadržaju na internetu. Nova verzija ovog servisa vam omogućava da snimate, premotavate, pauzirate i ponovo pregledate program koji se emituje u realnom vremenu.

Redizajnirani daljinski upravljač osetljiv na dodir, Magic Remote, čini najnovnije modele televizora još lakšim za korišćenje. Pored toga što upravlja vašim televizorom uz pomoć pointing funkcije, Magic Wheel točkića i gestova, sada takođe možete koristiti i Voice Mate opciju glasovnog prepoznavanja kako bi navigaciju učinili još jednostavnijom. Voice Mate koristi mogućnost prepoznavanja glasa kako bi lako i jednostavno izvršio pretragu celokupnog eko-sistema vašeg Smart televizora.

Ovogodišnji modeli LG CINEMA 3D Smart televizora pružaju savršenu stereoskopsku sliku sa širokim uglom gledanja uz udobne i lagane 3D naočare koje ne zahtevaju punjenje. Pored toga što pružaju verodostojne, konzistentne i jarke boje, IPS ekrani takođe omogućavaju ugao gledanja od 178°, čime se obezbeđuje kvalitet slike bez distorzije čak i pri jako oštrom uglu gledanja. Odličan kvalitet slike postiže se kombinovanjem IPS panela sa Triple XD Engine tehnologijom obrade slike koja kontroliše i obrađuje slike sa neprevaziđenom preciznošću. Super Contrast Booster pojačava potrebne delove ekrana kako bi se pojačao kontrast i osvetljenost. Opcija Dynamic Scanning poboljšava vreme odziva i sprečava zamućenost čak i pri brzim scenama akcije. Active Noise Reduction tehnologija pruža živopisno i detaljno vizuelno iskustvo zahvaljujući uklanjanju neželjenog šuma i ostalih efekata koji odvraćaju pažnju.

Ovogodišnji modeli Smart televizora takođe poseduju prepoznatljivi CINEMA SCREEN dizajn, sa još tanjim ramom, koji čini da su slika, kao i celokupno korisničko iskustvo, još bolji. Takođe, Magic Swivel Stand postolje je napravljeno tako da se čini da televizor lebdi u vazduhu. Zahvaljujući jedinstvenom dizajnu, postolje se može rotirati jednostavno u bilo kom željenom pravcu.

Preporučene maloprodajne cene pojedinih novih modela iz različitih kategorija u Srbiji: 55LA960 (249.999 RSD), 47LA660 (134.999 RSD), 42LN575 (81.999 RSD).

Za više informacija o novim proizvodima posetite: http://www.lg.com/rs/televizori/svi-televizori

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2012. godini ostvario konsolidovani prihod od 50,96 biliona južnokorejskih vona (45,22 milijardi američkih dolara) i neto profit od 91 milijardu južnokorejskih vona (80,75 miliona američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs.

Više o LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company je vrhunski globalni proizvođač na tržištu flat panel ekrana, audio plejera i video proizvoda za kuću i profesionalnu upotrebu. . Fokusirana na proizvodnju uređaja bogatih funkcijama, kompanija LG takođe posvećuje veliku pažnju estetski modernom dizajnu i pomeranju granica tehnologije u cilju boljeg iskustva svojih kupaca pri upotrebi svakog LG proizvoda Tipovi LG proizvoda su CINEMA 3D Smart televizori, OLED televizori, IPS monitori, sistemi kućnih bioskopa, Blu-ray disk plejeri, miš-skenere, eksterni uređaji za skladištenje podataka. Komercijalni proizvodi kompanije LG Electronics uključuju uređaje koji omogućavaju prikaz digitalnih sadržaja, sisteme za video konferencije i IP sigurnosne kamere.