Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG predstavio Optimus Pad LTE

Optimus Pad LTE kombinuje True HD IPS ekran sa naprednom LTE tehnologijom

Beograd, 19. januar 2012. – Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je svoj prvi LTE tablet računar, Optimus Pad LTE. Ovaj napredni model tablet računara je predstavljen u Južnoj Koreji, a kao njegova glavna karakteristika izdvaja se kombinacija True HD IPS ekrana sa najsavremenijom LTE tehnologijom.

„Korisnicima tablet računara je neophodan brži i bolji pristup internetu, sa obzirom na podataka da pet puta više surfuju internetom u poređenju sa prosečnim korisnicima smart telefona”, izjavio je dr Jong-seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Mobile Communications. „Primena LTE tehnologije na tablet računare jeste jasna prednost za sve one kojima je tablet glavni uređaj koji koriste dok su u pokretu.”

Korisnici Optimus Pad LTE tableta moći će da uživaju u HD multimedijalnom sadržaju na True HD IPS ekranu rezolucije 1280 x 720 piksela. Ovaj model poseduje i kameru od 8 megapiksela, koja omogućava snimanje sadržaja visoke rezolucije. Optimus Pad LTE je i prvi tablet računar na svetu koji poseduje SD memorijsku karticu koja se može proširiti i do 32 GB.

Pored ovih karakteristika, Optimus Pad LTE poseduje Smart Movie Editor funkciju za lakše i brže uređivanje slika i video snimaka. Pomoću Web Duet funkcije moguće je istovremeno pretraživati internet i slati e-mail poruke ili deliti sadržaj na društvenim mrežama, dok OSP (On-Screen Phone) tehnologija omogućava povezivanje sa LG smart telefonima.

LG Optimus Pad LTE težak je samo 479 grama i tanak je 9,34 milimetra, što doprinosi njegovoj lakoj prenosivosti i prijemčivom dizajnu. Ovaj model poseduje dual-core procesor brzine 1.5 GHz i koristi Android 3.2 Honeycomb operativni sistem. Takođe, podržava HDMI (High Definition Multimedia Interface) i DLNA (Digital Living Network Alliance) tehnologije.

Specifikacije:
   • Operativni sistem: Android 3.2 Honeycomb
   • Memorija: 32GB (Micro SD sa mogućnošću proširivanja do 32GB)
   • Veličina: 245 x 151.4 x 9.34 mm
   • Težina: 497 g
   • Ekran: IPS True HD ekran dijagonale 8,9 inča
   • Rezolucija: 1280 x 768
   • Kamera: 8MP (pozadinska) / 2MP (prednja)
   • Procesor: Qualcomm 1.5GHz Dual-Core / Dual Channel
   • Baterija: 6,800 mAh
   • Drugo: HDMI, DLNA

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

Više o LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company je vodeća kompanija za globalne mobilne komunikacije i informacije. Svojom vrhunskom tehnologijom i inovativnim dizajnerskim mogućnostima LG stvara mobilne telefone koji korisnicima širom sveta pružaju optimalno iskustvo. LG stremi razvoju spajanja tehnologija u mobilnim uređajima i nastavlja da učvršćuje svoju ulogu lidera u mobilnoj komunikaciji sa stilskim dizajnom i naprednom tehnologijom.