Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG predstavio Optimus Vu: smart telefon

Predstavljen novi LG mobilni telefon - Optimus Vu:, koji kombinuje IPS ekran sa naprednom LTE tehnologijom

Beograd, 20. februar 2012. – Kompanija LG predstavila je dugo očekivani smart telefon Optimus Vu:. Opremljen sa naprednom LTE i IPS tehnologijom, Optimus Vu: objedinjuje karakteristike tablet računara i smart telefona u jednom uređaju.

„Sa modelom Optimus Vu: korisnici mogu maksimalno iskoristiti mogućnosti jednog smart telefona”, izjavio je dr Jong-seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Mobile Communications. „Karakteristike ovog modela, poput 4:3 prikaza slike, ekrana dijagonale 5 inčа i izuzetno brze LTE tehnologije, dokaz su šta sve možemo da postignemo kada kombinujemo naše najnaprednije tehnologije sa potrebama potrošača.”

Ekran dijagonale 5 inča i 4:3 razmera slike čine prikaz dokumenata znatno boljim, a surfovanje internetom i upotrebu multimedijalnih sadržaju lakšom i zabavnijom. Pored toga, IPS ekran prikazuje prirodne i žive boje i omogućuje savršeni prikaz čak i kada su sunčevi zraci upereni direktno u ekran.

Zahvaljujući izuzetnoj brzini i naprednim performansama LTE tehnologije, Optimus Vu: se odlikuje visokom produktivnošću. Pomoću QuickClip™ opcije, korisnici mogu da samo jednim pritiskom na dugme zabeleže i memorišu prikaz sa ekrana. Korisnicima je omogućeno i zapisivanje kratkih beleški uz pomoć prsta ili specijalne Rubberdium™ olovke, dok zahvaljujući preinstaliranom Polaris Office paketu korisnici mogu otvarati bilo koji dokument, tabelu ili prezentaciju dok su pokretu.

Sa samo 8,5 mm debljine, Optimus Vu: predstavlja najtanji telefon među svim modelima na tržištu koji koriste LTE tehnologiju. I pored velike baterije kapaciteta 2,080mAh, novi član Optimus porodice poseduje LG Floating Mass tehnologiju koja optički smanjuje debljinu telefona.

Ovaj uređaj, koji podržava i HDMI (High Definition Multimedia Interface) i DLNA (Digital Living Network Alliance) tehnologije, poseduje internu memoriju od 32GB, kao i kameru od 8 megapiksela. Optimus Vu: će biti inicijalno lansiran sa Android 2.3 Gingerbread operativnim sistemom, dok će u narednom periodu biti dostupna i verzija Android 4.0 Ice Cream Sandwich operativnog sistema za ovaj model.

Optimus Vu: će biti u prodaju u Južnoj Koreji od marta, a sve dodatne informacije o ovom uređaju će biti dostupne na štandu kompanije LG Electronics na Svetskom kongresu mobilne telefonije, koji se održava u Barseloni od 27. februara do 1. marta.

Glavne karakteristike:
    • Procesor: 1.5GHz Dual-Core procesor
    • Ekran: (1024x768) IPS ekran dijagonale od 5 inča
    • Memorija: 32GB eMMC i 1GB DDR2
    • Kamera: 8MP with AF LED Flash (pozadinska) and 1.3MP (prednja)
    • Operativni sistem: Android 2.3 Gingerbread
    • Baterija: 2,080mAh
    • Dimenzije: 139.6 x 90.4 x 8.5mm

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

Više o LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company je vrhunski globalni proizvođač na tržištu flat panel ekrana, audio plejera i video proizvoda za kuću i profesionalnu upotrebu. Tipovi LG proizvoda su LCD i plazma televizori, sistemi kućnih bioskopa, Blu-ray disk plejeri, audio komponente i video plejeri, kao i paneli plazma ekrana, kao i drugi proizvodi. Fokusirana na proizvodnju uređaja bogatih funkcijama, kompanija LG takođe posvećuje veliku pažnju estetski modernom dizajnu i pomeranju granica tehnologije u cilju boljeg iskustva svojih kupaca pri upotrebi svakog LG proizvoda.