Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG predstavio prvi na svetu Full LED 3D televizor

LG cilja na lidersku poziciju na tržištu 3D televizori

Beograd, 26. mart 2010. – LG Electronics (LG), globalni lider i tehnološki inovator na tržištu flat panel ekrana i audio i video uređaja, predstavio je prvi svetski Full LED 3D televizor – LG LX9500.

Kao prvi Full LED 3D televizor na svetu, LX9500 koristi inovativnu tehnologiju strukture pozadinskog osvetljenja koja pruža spektakularan kvalitet slike za vrhunski 3D doživljaj. Osvetljen LED panelima koji se nalaze direktno iza ekrana (model veličine 55 inča ima čak 1200 LED dioda), Full LED ekran obezbeđuje sliku izvanrednog sjaja i oštrine, neprevaziđenog kvaliteta. Uz odnos dinamičkog kontrasta od 10,000,000:1 i TruMotion 400Hz (480Hz), zadivljujuća 3D slika modela LX9500 pruža gledaocu nezaboravan doživljaj.

„Jedinstvena LG Full LED tehnologija potvrđuje LG-evu poziciju globalnog lidera u 3D tehnologiji namenjenoj uređajima za kućnu zabavu,“ izjavio je Havis Kwon, izvršni potpredsednik i rukovodilac LCD ogranka u kompaniji LG. „Izgradnjom kompletne linije 3D televizora i ulaganjem u partnerstva sa kreatorima sadržaja i proizvođačima uređaja, LG postavlja nove granice u industriji 3D televizora na globalnom nivou“, dodao je Kwon.

Zahvaljujući tankom i modernom INFINIA dizajnu, LX9500 ne samo da pleni pažnju svojim profilom debljine 22.3mm, već se može pohvaliti i izuzetno uskim okvirom ekrana debljine 16mm, koji gledaocima pruža još bogatiji 3D doživljaj.

Još jedna funkcija po kojoj je LX9500 prvi u industriji jeste podrška za Multi Picture format, standard 3D slike koji pruža gledaocima mogućnost da na jednostavan način kreiraju i dožive 3D sadržaj. To znači da na LX9500 televizoru korisnici mogu direktno pregledati snimke napravljene 3D kamerama, bez potrebe da ih prethodno konvertuju na svom kompjuteru.

LX9500 se koristi uz upotrebu aktivnih naočara za stereoskopski prikaz (model: AG-S100), koje kreiraju dubinu slike, naizmenično blokirajući po jedno sočivo u skladu sa osvežavanjem slike ekrana. Naočare su dovoljno komforne za korišćenje tokom dužeg vremenskog perioda, a njihova baterija se napaja putem USB priključka, omogućavajući gledaocu i do 40 sati neprekidnog korišćenja.

LG je posvećen postizanju dominantne pozicije na ovom tržištu, uz očekivanje da premaši 80 miliona jedinica do 2014. godine, i nastoji da dostigne 25 odsto udela 3D tržista u 2010. godini. Strategija kompanije LG bazira se na ponudi raznovrsne linije proizvoda u veličinama ekrana od 42 do 150 inča, uz polarizovane kao i aktivne naočari, i predstavljanje porodice 3D proizvoda koja uključuje LED LCD televizore, Plasma televizore, Blu-ray disk plejere i prve na svetu - Full HD 3D projektore.

Dostupan u verzijama od 47 i 55 inča, LG INFINIA 3D televizori će biti dostupni prvenstveno na tržištu Koreje, zatim Severne Amerike, Evrope, Rusije i Zajednice nezavisnih država, kao i na drugim ključnim tržištima, do početka maja ove godine.

Više infomacija možete pronaći na www.lge.rs

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 84 hiljade ljudi, koji rade u preko 115 operativnih centara uključujući i 84 predstavništva širom sveta. LGE čine pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Home Appliances, Air Conditioning, Business Solutions i Mobile Communications, sa kojima je u 2009. godini ostvario ukupnu prodaju od 43.4 milijardi američkih dolara. LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, audio i video uređaja, mobilnih telefona, rashladnih uređaja i mašina za pranje veša. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona, sistema za obradu podataka i flet panel televizora za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.com.

Više o LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company je vrhunski globalni proizvođač na tržištu flat panel ekrana, audio plejera i video proizvoda za kuću i profesionalnu upotrebu. Tipovi LG proizvoda su LCD i plazma televizori, sistemi kućnih bioskopa, Blu-ray disk plejeri, audio komponente i video plejeri, kao i paneli plazma ekrana, kao i drugi proizvodi. Fokusirana na proizvodnju uređaja bogatih funkcijama, kompanija LG takođe posvećuje veliku pažnju estetski modernom dizajnu i pomeranju granica tehnologije u cilju boljeg iskustva svojih kupaca pri upotrebi svakog LG proizvoda.

Appendix

LG LX9500 Specifikacije

-3D TV (za korišćenje sa Aktivnim naočarima – Shutter glasses)
-Full LED Slim with Spot Control (Local Dimming)
-INFINIA Dizajn
-Ultra Slim Depth, Narrow Bezel, Uni-layer, Uni-color
-Full HD 1080p
-Dinamički kontrast slike odnosa 10,000,000:1
-TruMotion 400Hz (480Hz)
-Picture Wizard II
-Crystal Gradation sa Varying Light (Facet)
-Invisible Speaker zvučnici (10W + 10W + 5W)
-Infinite Sound
-Clear Voice II
-NetCastTM ( Broadband TV )
-SkypeTM (funkcija za video poziva se dodatnom video kamerom)
-Wireless AV Link
-DLNA ready (sa dodatnim DLNA Dongle priključkom)
-USB 2.0 konekcija (HD DivX, MP3, JPEG play, MPO)
-HDMI 1.4 konekcija
-Intelligent Sensor
-Smart Energy Saving Plus
-ECO Flower

KONTAKT:

Executive Group
PR agencija LG Electronics za Srbiju
Igor Savić
+381 60 707 1035
igor_savic@executivegroup.co.rs
www.lge.com
www.lge.rs