Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG predstavio prvi pravi savitljivi smart telefon

Seul, 28. oktobar 2013. godine – Praveći novu prekretnicu u evoluciji smart telefona, LG Electronics (LG) je danas zvanično predstavio LG G Flex, prvi smart telefon na svetu koji je zakrivljen prema konturama lica. Razvoju LG G Flex smart telefona posebno su doprinele i kompanije LG Display i LG Chem, koje su zaslužne za ekran i bateriju do sada neviđene u industriji mobilnih telefona.

„LG G Flex donosi sasvim nove funkcije korisničkog iskustva na osnovu zakrivljene forme“, izjavio je dr Jong-seok Park, predsednik i generalni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications. „LG G Flex sa svojim karakterističnim dizajnom, inovativnim hardverom i orijentacijom na korisničko iskustvo, predstavlja najznačajniji korak u razvoju smart telefona, i to još od trenutka kada su postali deo naše svakodnevnice.“

Vertikalno zakrivljen dizajn LG G Flex smart telefona menja razdaljinu između usta i mikrofona kada se telefon pri razgovoru, kao što je bio slučaj sa tradicionalnim slušalicama starih fiksnih telefona.

Zakrivljenost telefona je optimizovana u skladu sa prosečnim ljudskim licem, zahvaljujući čemu se dobijaju unapređeni kvalitet glasa i zvuka. U poređenju sa tipičnim smart telefonima, zakrivljena forma povećava nivo zvuka od čak tri decibela. Ovakav dizajn takođe omogućava lagodnije držanje u ruci i udobnije nošenje u zadnjem džepu. Osim toga, u landscape modu, ekran pruža neverovatno IMAX iskustvo, koje daje najbolji mogući ugao za gledanje videa ili igranje igrica. LG G Flex takođe poseduje i Rear Key, koji je prvi put predstavljen na LG G2 smart telefonu. Bez ijednog dugmeta na bočnim stranama, smanjena je mogućnost slučajnog isključivanja telefona, dok je sa druge strane povećana praktičnost korišćenja kažiprsta za podešavanje jačine zvuka tokom razgovora.

Kompanija LG Display razvila je ekran dijagonale šest inča, inače najveći plastični OLED (POLED) displej na svetu. Ovaj ultra tanak, veoma lagan i savitljivi POLED displej izrađen je, umesto od stakla, na plastičnim podlogama, zahvaljujući čemu je LG G Flex dobio jedinstven oblik i izdržljivost. POLED displej emituje svetliju i precizniji sliku zahvaljujući Real RGB tehnologiji, koja objedinjuje sva tri subpiksela, crveni, zeleni i plavi, i to u jednom pikselu.

Kompanija LG Chem je razvila prvu zakrivljenu bateriju na svetu specijalno za ovaj model. Zakrivljena baterija je dizajnirana uz pomoć Stack & Folding tehnologije, koja smanjuje fizički pritisak na zakrivljenu bateriju, čime se dobijaju i bolja stabilnost i veće performanse. Uprkos tankom obliku, ova baterija ima kapacitet od 3.500mAh, što je dovoljno za intezivno korišćenje duže od jednog dana.

Među nekoliko novih rešenja, LG G Flex je prvi smart telefon koji je primenio tzv. „samoizlečujuću“ prevlaku na pozadini. Elastična prevlaka ima sposobnost da se oporavi od ogrebotina koje se često pojavljuju na telefonima bez futrole, zahvaljujući čemu G Flex duže zadržava nov izgled.

LG G Flex takođe uključuje i niz novih funkcija korisničkog iskustva, poput QTheater aplikacije koja omogućava brz pristup fotografijama, klipovima i YouTube kanalu pravo sa početnog ekrena. Dual Window opcija koja deli ekran od šest inča na dva posebna prozora u cilju efikasnijeg multitaskinga, dok Swing Lockscreen funkcija menja sliku na početnom ekranu u zavisnosti od toga kako držite G Flex. Takođe, tu je i Face Detection Indicator, koji pali LED lampicu na pozadini telefona u zelenoj boji kako bi potvrdio prepoznavanje lica i fokus, dok Urgent Call Alert treperi u zelenoj boji kada se ne odgovara na nekoliko uzastopnih poziva od iste osobe.

Osnovne karakteristike:
•   Procesor: 2.26 GHz Quad-Core Qualcomm® Snapdragon™ 800 (MSM 8974)
•   GPU: Adreno 330, 450MHz
•   Ekran: šest inča HD (1280 x 720), zakrivljeni P-OLED ekran (Real RGB)
•   Memorija: 2GB LP DDR3 RAM / 32GB eMMc
•   Kamera: zadnja 13.0MP / prednja 2.1MP
•   Baterija: 3,500mAh (ugrađena)
•   Operativni sistem: Android Jelly Bean 4.2.2
•   Veličina: 160.5 x 81.6 x 7.9 - 8.7mm
•   Težina: 177g
•   Mreža: LTE-A / LTE / HSPA+ / GSM
•   Povezivanje: BT 4.0 / USB 3.0 compatible / WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) / NFC
•   Boja: titanijumski srebrna
•   Ostalo: TDMB / Hi-Fi 24bit, 192kHz Playback

LG Flex će biti dostupan u Južnoj Koreji od novembra, dok će dostupnost na ostalim tržištima biti naknadno objavljena.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 87 hiljade ljudi, koji rade u preko 113 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata pet poslovnih jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning & Solutions i Vehicle Components. U 2012. godini kompanija LG Electronics ostvarila je konsolidovani prihod od 50,96 biliona južnokorejskih vona (45,22 milijardi američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2013. godinu. Za više informacija, posetite www.lge.rs.

Više o LG Electronics Mobile Communications Company

LG Electronics Mobile Communications Company je vodeća kompanija za globalne mobilne komunikacije i informacije. Svojom vrhunskom tehnologijom i inovativnim dizajnerskim mogućnostima LG stvara mobilne telefone koji korisnicima širom sveta pružaju optimalno iskustvo. Kao lider u 4G Long Term Evolution (LTE) tehnologiji, kompanija LG nastavlja svoju posvećenost razvoju revolucionarne LTE tehnologije i ispunjavanju zahteva potrošača sa diferenciranim LTE uređajima vrhunskog kvaliteta, a sve to zahvaljujući bogatom znanju kompanije o LTE patenatima i njenom tehničkom znanju. Za više informacija, posetite www.lg.com.