Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG predstavio SmartThinQ- smart senzor za kućne uređaje

Beograd, 14. septembar 2015. godine – Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je svoju najnoviju smart home tehnologiju na ovogodišnjem IFA sajmu u Berlinu, kako bi poboljšala kvalitet života svojih korisnika. Najnoviji SmartThinQ senzor kompanije LG može da se poveže sa brojnim tradicionalnim kućnim aparatima i na taj način ih učini pametnim. Šta više, kompanija LG predstavila je svoju pametnu Lightwave rernu, kao i klima uređaj, koji su kompatibilni sa AllJoyn® platformom za Internet stvari (IoT) koju je razvio Allseen savez.

SmartThinQ senzor je uređaj kružnog oblika koji može da se poveže sa postojećim kućnim aparatima, kao što su veš mašine ili frižideri. Reagujući na vibraciju ili temperaturu uređaja, ovaj senzor će informisati korisnika o promenama putem SmartThinQ aplikacije na smart telefonu. Na primer, kada senzor postavite na vrata obične veš mašine, on će je pretvoriti u pametni uređaj koji obaveštava korisnika kada se završiti ciklus pranja. Pričvrstite SmartThinQ senzor na frižider i on će, povezivanjem sa smart telefonom, poslati obaveštenje kada će određenoj namirnici isteći rok trajanja. Senzor takođe može i da prati koliko puta su vrata bila otvarana, čak i kada niste kod kuće, a povezivanjem sa klima ili nekim drugim uređajima, omogućiće korisnicima njihovu kontrolu na daljinu.

AllJoyn je open source softverski okvir usvojen od strane svih članova Allseen saveza, kao i IoT konzorcijuma sa više od 180 kompanija, koji olakšava uređajima i aplikacijama da se povežu i međusobno komuniciraju. Pametna lightwave rerna kompanije LG kompatibilna sa AllJoyn platformom, omogućava korisnicima preuzimanje, ažuriranje i razmenjivanje recepata sa prijateljima i rođacima preko svojih mobilnih uređaja. Zahvaljujući konekciji sa WiFi mrežom, korisnici mogu da podešavaju režim, temperaturu i vreme potrebno za pripremu određenog jela, putem svojih smart telefona. Pametna lightwave rerna može sama da postavi dijagnozu kvara, kao i da pokuša da pronađe rešenje za njegov otklon putem Interneta. Pametni klima uređaj ne samo da obaveštava korisnike kada bi trebalo zameniti filter za vazduh, već je moguće kontrolisati ga na daljinu uz pomoć smart telefona.

„Proces prihvatanja pametnih kućnih uređaja trajao je dugo i sporo zbog vladajućeg stava da tehnologija nije lako dostupna. Kompanija LG je posvećena održavanju svoje liderske pozicije na tržištu pametnih uređaja, zahvaljujući inovacijama kao što su SmartThinQ senzor, koji pruža korisnicima stvarne benefite i nudi nove pogodnosti za život kroz tehnologiju koja je jednostavna za korišćenje“, rekao je Jo Seong-jin, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Home Appliance & Air Solution.

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Home Appliance & Air Solution

LG Electronics Home Appliance & Air Solution je svetski lider lider u industriji aparata, klimatizacije i sistema kvaliteta vazduha . Kompanija nudi kompletna tehnološka rešenja za kuće. LG inovativni proizvodi, uključujući frižidere, mašine za pranje veša, mašine za pranje posuđa, kuhinjske uređaje, usisivače, ugradive uređaje i zdravstvene programe, dizajnirani su potrebe  potrošača širom sveta. Ovi proizvodi pružaju veću udobnost, odlične performanse, veliku uštedu i vidljive zdravstvene benefite. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.