Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG predstavio štedljivu veš mašinu neverovatnog kapaciteta

Veš mašina sa 6 Motion Direct Drive tehnologijom omogućava pranje veša različitog materijala uz ogromnu uštedu električne energije

Beograd, 12. septembar 2011. – Na sajmu IFA 2011, LG Electronics (LG) je predstavio veš mašinu sa 12 kg prednjeg opterećenja, 6 Motion Direct Drive tehnologijom, i mnogim drugim neverovatnim karakteristikama. Zahvaljujući 6 Motion Direct Drive tehnologiji, 6 različitih tipova kretanja bubnja prilagođeni su svim tipovima tkanine. Pored toga, ova veš mašina dostiže i veću energetsku efikasnost, i to čak za 20% više nego konvencionalna mašina.

„Veš mašina sa 12 kg prednjeg opterećenja omogućava korisnicima da preuzmu kontrolu nad potrošnjom energije i vremena prilikom pranja veša”, izjavio je Young-ha Lee, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Appliance. „Sa naprednim tehnologijama, poput 6 Motion Direct Drive sistema, i A+++ energetskim rejtingom, hoćemo da dokažemo da možemo kombinovati vodeće performance na tržištu sa rešenjima za uštedu električne energije u jednoj izuzetno inovativnoj mašini za pranje veša. Tako još jednom želimo da pokažemo da je poboljšanje kvaliteta života naših korisnika, kao i unapređenje životne sredine, motor koji nas pokrće u svemu što radimo.”

Dok većina mašina sa prednjim punjenjem ima samo jedan pokret – okretanje, LG 6 Motion tehnologija omogućava bubnju da prilagodi svako opterećenje kombinacijom šest jedinstvenih pokreta: prevrtanje, ceđenje, ručno pranje, dubinsko čišćenje, filtriranje i okretanje. Ovaj sistem je projektovan i programiran tako da se obezbedi optimalno pranje odeće svih materijala, od svilenih haljina do grubih radničkih kombinezona.

Sa kapacitetom od 12 kilograma, ova veš mašina može da pere odevne predmete i veće stvari, istovremeno čuvajući odeću od gužvanja ili upetljavanja. Zahvaljujući oslobođenom prostoru u unutrašnjosti mašine povećan je kapacitet doboša. Tako se smanjuje i broj pranja veša – ova veš mašina može da primi čak 40% više veša u odnosu na konvencionalne modele, što podrazumeva značajne uštede energije, vode i struje.

TrueSteam™ tehnologija omogućava korisnicima da uživaju u čistom, mirisnom i mekanom vešu. Para prodire duboko u materijal, eliminiše alergene, grinje i čestice prašine. Antialergijski sistem ove LG veš mašine odobren je i preporučen od strane Britanske fondacije za alergiju.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs.

Više o LG Electronics Home Appliance Company
LG Electronics Home Appliance Company je inovator u industriji kućnih aparata, posvećen ponudi zdravijih i ekološki pogodnijih proizvoda, uz kombinaciju smart tehnologije i trend-seterskog dizajna, obezbeđujući potpuna rešenja za unapređenje svakodnevnog života. LG-evi intuitivni proizvodi, uključujući frižidere, mašine za pranje veša, mašine za pranje sudova, uređaje za kuvanje, usisivače, i ugradne kućne uređaje, dizajnirani su da se usklade sa potrebama potrošača širom sveta. LG-eve inovativne tehnologije i brojne napredne funkcije, a među njima i prvi svetski interaktivni frižider, mašina za pranje veša na paru i kombinacija mikrotalasne pećnice i rerne, postavljaju nove standarde u industriji kućnih aparata, doprinoseći LG-evoj poziciji globalnog lidera.