Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG predstavio svoj prvi procesor za mobilne uređaje

Beograd, 27.10.2014. godine - LG Electronics (LG) predstavio je svoj prvi procesor za mobilne uređaje (AP), koji poseduje osmojezgrarnu strukturu i podržava LTE-A Cat 6 mrežnu tehnologiju, što omogućava visoke performanse uz malu potrošnju energije. Novi procesor nazvan NUCLUN, imaće svoj debi ove nedelje na G3 screen smart telefonu, koji je razvijen specijalno za tržište Južne Koreje.

Zahvaljujući posebnoj ARM® big.LITTLE™ tehnologiji, NUCLUN pruža velike mogućnosti kada je multitasking u pitanju. Ovaj procesor poseduje četiri jezgra od 1.5GHz (ARM Cortex-A15) za zahtevne operacije i četiri jezgra od 1.2GHz (ARM Cortex-A7) za manje intenzivne procese. U zavisnosti od konkretnog zadatka, broj aktivnih jezgara može se prilagoditi na maksimalnu brzinu procesuiranja ili maksimalnu uštedu energije. NUCLUN je dizajniran da podrži novu generaciju 4G mreža, LTE-A Cat 6, koja omogućava maksimalnu brzinu preuzimanja podataka do 225 Mbps dok je istovremeno kompatibilan sa aktuelnim LTE mrežama.

„NUCLUN otvara novo poglavlje u istoriji inovacija mobilnih tehnologija kompanije LG”, rekao je dr Jong-seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Mobile Communications. „Sa ovim rešenjem bićemo u mogućnosti da postignemo bolju vertikalnu integraciju i dodatno ojačamo strategiju naših proizvoda naspram sve jače konkurencije. NUCLUN će nam upravo omogućiti veću fleksibilnost u daljem razvijanju našeg nastupa na ovom konkurentnom tržištu.”

G3 Screen, kao prvi LG smart telefon opremljen NUCLUN procesorom, nasledio je dizajn, kameru i UX obeležja popularnog G3 modela. G3 Screen poseduje HD IPS ekran visoke rezolucije sa dijagonalom od 5.9 inča, kao i zvučnik jačine od 1W. S obzirom na to da je najveći smart telefon napravljen za LTE-A Cat 6 mreže, G3 Screen ima tri puta veću brzinu preuzimanja podataka od regularnih 4G LTE mreža, pružajući vrhunsko multimedijalno iskustvo.                                            
                                                   # # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 87 hiljada ljudi, koji rade u preko 113 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning & Solutions i Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2013. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Mobile Communications Company

LG Electronics Mobile Communications je tehnološki inovator i lider u globalnoj industriji mobilnih komunikacija. LG upravlja evolucijom mobilnih telefona sa svojim kompetitivnim tehnologijama u sferi proizvodnje ekrana, baterija, optičkih kamera i strateških partnerstava sa liderima u ovoj industriji. Vodeći modeli premium G serije inkorporiraju jedinstven, ergonomski dizajn i intuitivne UX karakteristike koje maksimiziraju iskustvo korisnika. Kompanija je i dalje posvećena vodećim potrošačima u eri konvergencije, kroz povećanja mogućnosti povezanosti između smart telefona, tableta i svih kućnih i prenosivih elektronskih uređaja. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.