Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG predstavio UltraFine 5K i 4K ekrane za korisnike Mac računara

  • Updated
  • 2016 11. 01

Beograd, 01. novembar 2016. godine — Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je dva nova displeja dizajnirana specijalno za najnovije MacBook i MacBook Pro modele računara. Novi UltraFineTM 5K ekran dijagonale 27 inča, kao i manji 4K model sa dijagonalom dužine 21,5 inča idealni su za kreiranje prostrane radne površine kod kuće ili u kancelariji i predstavljaju savršen dodatak za korisnike MacBook i MacBook Pro računara, kojima je neophodna pojačana i visoko kvalitetna rezolucija.

 
UltraFine 5K monitor dijagonale 27 inča sa podrškom za Thunderbolt 3

Dizajniran i optimizovan za novi MacBook Pro sa Thunderbolt 3 tehnologijom, ovaj monitor podržava macOS 10.12, ali i novije verzije operativnog sistema, čime će brzo privući mnogobrojne kreativce, poput profesionalnih snimatelja i fotografa. Uz rezoluciju koja oduzima dah (5120 x 2880 i 218 piksela po inču - ppi), UltraFine 5K monitor poseduje velike mogućnosti za prikaz boja, pa pokriva 99 odsto P3 spektra boja. Štaviše, unapređena IPS tehnologija minimalizuje promenu i gubitak boje pri posmatranju iz svih uglova, pa korisnici u svakom trenutku mogu da vide originalan sadržaj i kvalitetnu sliku.
 

Kao prvi 5K ekran na svetu sa Thunderbolt 3 tehnologijom, LG UltraFine može da prima i šalje 5K video materijale, zvučne zapise i ostale podatke sa novog MacBook Pro računara, istovremeno se puneći putem Thunderbolt 3 kabla. Osim toga, monitor ima i tri USB Type-C ulaza za dodatno povezivanje, a besprekorna integracija sa macOS operativnim sistemom omogućava podešavanje osvetljenja i jačine zvuka baš kao da postoje ugrađene kontrole, pa ne postoji potreba za fizičkim dugmićima na samom monitoru. Ovaj model sadrži prednju kameru i mikrofon koji rade sa FaceTime aplikacijom, kao i integrisane zvučnike izuzetne preciznosti, sa unapređenom Rich Bass funkcijom, zahvaljujući kojoj će multimedijalno iskustvo biti upotpunjeno, a istovremeno poseduje i postolje koje omogućava podešavanje visine i nagiba.

 

UltraFine 4K monitor dijagonale 21.5 inča

Gustina pikselizacije od 219 ppi omogućava ovom monitoru da korisnicima pruži oštru 4K rezoluciju (4096 x 2304) i izuzetan kvalitet slike, što ga čini idealnim za MacBook, ali i MacBook Pro računare. Ovaj model takođe pokriva 99 odsto P3 spektra boja, te ga odlikuje izuzetan nivo osvetljenosti i IPS panel koji omogućava ravnomerniji prikaz boja. Osim USB Type-C priključka za video, podatke i napajanje, kao i macOS integracije za podešavanje displeja, LG UltraFine 4K monitor sadrži još tri tri USB Type-C ulaza, visoko kvalitetne zvučnike sa Rich Bass funkcijom i podesivo, ergonomično postolje.

„Veoma smo uzbuđeni što predstavljamo dva izrazito napredna ekrana, koji mogu zadovoljiti potrebe i najzahtevnijih korisnika Mac računara“, rekao je Brajan Kvon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Entertainment. „Ovi UltraFine modeli ne samo da pružaju izuzetan kvalitet slike, već će pokrenuti i potpuno novu eru kada je povezivanje u pitanju, pomažući kreativnim profesionalcima da postignu optimalni nivo efikasnosti, kako u studijima i kancelarijama, tako i kod svoje kuće.“
 

LG UltraFine 4K monitor biće dostupan u novembru, dok će se drugi, 5K model, naći u prodaji u Sjedinjenim Američkim Državama početkom decembra. Za više informacija o novim LG monitorima možete posetiti sledeći sajt: www.apple.com.

 

###

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Home Entertainment 

LG Electronics Home Entertainment je vodeći globalni proizvođač na tržištu audio vizuelnih proizvoda, monitora, personalnih kompjutera i prenosivih uređaja. Kompanija neprestano teži da probija granice tehnologije, kako bi kreirala inovativne uređaje i izašla u susret potrebama svojih potrošača širom sveta. Ova kompanija je fokusirana na poboljšanje svakodnevice svojih korisnika uz pomoć vrhunskih proizvoda za kućnu zabavu, koje predvode nagrađivani OLED televizori, 4K ULTRA HD televizori i CINEMA 3D Smart televizori, sa novom webOS platformom. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.