Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG predstavio unapređenu Smart tastaturu za mobilne telefone

Beograd, 11. jul 2014. godine –  Kompanija LG je nakon prošlomesečnog lansiranja mobilnog telefona LG G3, predstavila i unapređenu  Smart tastaturu za mobilne telefone, koja će korisnicima pružiti još jednostavnije i inovativnije iskustvo. Dodatne funkcije omogućiće vlasnicima ovog telefona niz noviteta i poboljšanja, koja se veoma retko mogu naći na OEM tastaturama.
LG Smart tastatura je dobila mnogobrojna priznanja za njenu adaptivnu tehnologiju u analiziranju navika potrošača u kucanju, kako bi im olakšala i omogućila brže pisanje sa manje grešaka. Ova tastatura predviđa reči i omogućava korisnicima personalizaciju, podešavanjem njene visine, uklopivši je tako da savršeno odgovara korisnikovom položaju palca i ruke. Korisnici LG G3 smart telefona, će sada moći da uživaju u izboru ažuriranih funkcija, kao što su:

•    Emoji Suggestion preporučuje u vidu simbola najprikladniju emociju, kao odgovarajuću zamenu za određenu reč, dajući korisnicima više načina da se izraze. Na primer, kucanje reči "ljubav" u Smart tastaturi, rezultiraće prikazom srca.  
•    Application-based Text Tone Suggestion pamti najčešće upotrebljivane reči od strane korisnika i predlaže ih u zavisnosti od primene. Na primer, ukoliko korisnik često počinje mejlove sa "Poštovani," onda je to reč koja će verovatno biti preporučena sledeći put kada bude kucao mail. Ako vlasnik najčešće počinje tekstualnu poruka sa "Zdravo", onda je to ono što će biti preporučeno sledeći put kada korisnik krene da piše SMS. Prioriteti predloženih reči zavise od toga koliko često se one koriste na svakom konkretnoj aplikaciji.
•    Next Word Suggestion koristeći kontekstualne analize izučava stil korisnikovog pisanja, da bi nakon nekog vremena mogao da sugeriše koja bi bila sledeća reč ili simbol u rečenici, čineći iskustvo kucanja bržim i mnogo jednostavnijim.
•    Billingual Word Suggestion automatski detektuje i menja u željeni jezik konverzacije, bez potrebe korisnika da ga ručno menja. Smart tastatura je dovoljno inteligentna da predvidi kojim jezikom vlasnik pokušava da komunicira.
•    Real-Time Path Inputh omogućava korisnicima da unesu tekst tako što prati prst u jednom neprekidnom pokretu preko tastature, pazeći da Smart tastatura prikaže preporučene reči u trenuku kada se krene sa pisanjem. Dok su prethodni uređaji omogućavali prikaz preporučene reči tek nakon što je kucanje završeno, LG Smart tastatura prikazuje predloge u samom početku kucanja.

„Značaj nove Smart tastature je u tome što znatno poboljšava osnovne performanse, koje svi vlasnici smart telefona koriste, a to je kucanje SMS i e-mail poruka i ", izjavio je dr Jong-seok Park, predsednik i šef odeljenja za mobilnu telefoniju u okviru kompanije LG Electronics. „Prilikom rada na kreiranju LG G3 modela, pokušali smo da saznamo od potrošača što više o načinu korišćenja smart telefona u komunikacijima i kao rezultat kontinuiranog napora kompanije LG da obezbedi poboljšano korisničko iskustvo nastala je ova inovacija".

Ažurirana verzija LG Smart tastature će se pojaviti ovog meseca, a vlasnici LG G3 telefona bi trebalo da provere sa lokalnim operaterima o tačnom terminu njene dostupnosti.
                                   
###

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 87 hiljada ljudi, koji rade u preko 113 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning & Solutions i Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2013. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Mobile Communications Company

LG Electronics Mobile Communications je tehnološki inovator i lider u globalnoj industriji mobilnih komunikacija. LG upravlja evolucijom mobilnih telefona sa svojim kompetitivnim tehnologijama u sferi proizvodnje ekrana, baterija, optičkih kamera i strateških partnerstava sa liderima u ovoj industriji. Vodeći modeli premium G serije inkorporiraju jedinstven, ergonomski dizajn i intuitivne UX karakteristike koje maksimiziraju iskustvo korisnika. Kompanija je i dalje posvećena vodećim potrošačima u eri konvergencije, kroz povećanja mogućnosti povezanosti između smart telefona, tableta i svih kućnih i prenosivih elektronskih uređaja. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.