Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG predstavio veš mašinu mega kapaciteta od čak 21 kilograma

Novi model kompanije LG, kreiran na osnovu ispitivanja potreba savremenih žena, u velikoj meri štedi vreme i energiju za pranje veša

Beograd, 28. jun 2012. – Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je mašinu za pranje veša sa najvećim kapacitetom u industriji. Model WM8000, koji poseduje zapreminu od čak 21 kilograma i revolucionarnu TurboWash™ tehnologiju, omogućava korisnicima da operu više veša prilikom jednog pranja, uz manje utrošenog vremena i električne energije. Ovaj model je kreiran na osnovu velikog istraživanja potreba potrošača, sprovedenog u Sjedinjenim Američkim Državama, koje je pokazalo da je upravo nedostatak slobodnog vremena glavni razlog nezadovoljstva savremenih žena.

Rezultati istraživanja pokazali su da žene u proseku troše osam sati nedeljno na pranje veša, a čak 75 odsto ispitanih je opisalo ovaj zadatak kao veoma zamoran. Veliki procenat ispitanih dama istakle su da imaju osećaj da ih je pranje veša u stvari navelo da zapostave druge aspekte u svom životu, kao što je vežbanje (30 odsto), vreme provedeno u porodičnom okruženju (28 odsto) i njihove društvene obaveze (20 odsto). Upitane šta bi radile kada bi mogle da skrate vreme provedeno u pranju veša, one su naznačile da bi provodile više vremena sa porodicom i prijateljima ili bi se jednostavno opustile i odmarale od svakodnevnih obaveza.

Upravo je na osnovu ovih rezultata i potreba pripadnica lepšeg pola, kompanija LG Electronics dizajnirala i na globalnom tržištu predstavila model WM8000, koji pored mega kapaciteta, skraćuje proces pranja veša. Sa zapreminom od 21 kilograma, model WM8000 pruža gotovo 20 odsto više prostora za veš u odnosu na konvencionalne modele. Pored toga, revolucionarna TurboWash™ tehnologija kombinuje cikluse ispiranja i ceđenja veša i tako skraćuje proces pranja za čak 20 minuta.

Ova veš mašina koristi i posebnu tehnologiju sa parom pomoću koje ona prodire u tkaninu i eliminiše prljavštinu, neprijatne mirise i nabore. Inverter Direct Drive motor, omogućava veću snagu, dok u isto vreme smanjuje potrošnju energije. Usled ovakvih karakteristika, LG WM8000 veš mašina je dobila ENERGY STAR® sertifikat od strane Američke agencije za zaštitu životne sredine (EPA).

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs.

Više o LG Electronics Home Appliance Company
LG Electronics Home Appliance Company je inovator u industriji kućnih aparata, posvećen ponudi zdravijih i ekološki pogodnijih proizvoda, uz kombinaciju smart tehnologije i trend-seterskog dizajna, obezbeđujući potpuna rešenja za unapređenje svakodnevnog života. LG-evi intuitivni proizvodi, uključujući frižidere, mašine za pranje veša, mašine za pranje sudova, uređaje za kuvanje, usisivače, i ugradne kućne uređaje, dizajnirani su da se usklade sa potrebama potrošača širom sveta. LG-eve inovativne tehnologije i brojne napredne funkcije, a među njima i prvi svetski interaktivni frižider, mašina za pranje veša na paru i kombinacija mikrotalasne pećnice i rerne, postavljaju nove standarde u industriji kućnih aparata, doprinoseći LG-evoj poziciji globalnog lidera.