Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG predstavio Watch Urbane LTE

Beograd, 06. mart 2015. godine – U saradnji sa vrhunskim studiom za automobilski dizajn, Italdesign Giugiaro, kompanija LG Electronics (LG) razvila je proizvode i tehnologije kompatibilne sa novim automobilskim vozilom Gea, uključujući i najnoviji LG pametni sat, LG Watch Urbane LTE. Ovaj uređaj, četvrti je po redu pametni sat kompanije LG, poseduje NFC tehnologiju, kao i niz karakteristika koje do sada nije imao nijedan nosivi pametni uređaj.

LG Watch Urbane LTE, koji je ove godine predstavljen na Svetskom kongresu mobilne telefonije (MWC) u Barseloni, nudi stil i sofisticiranost pravog analognog sata, dok ujedno poseduje vrhunsku mikro-tehnologiju i kapacitet za komunikaciju smart telefona, smeštenu ispod Plastic-OLED ekrana dijagonale 1,3 inča. Kao i svi 4G telefoni, ovaj pametni sat može da odgovara na pozive, šalje tekstualne poruke, kao i da koristi push-to-talk (PTT) opciju omogućavajući korisnicima da koriste Urbane LTE u funkciji voki-tokija i sa neograničenim dometom razgovaraju sa više ljudi u isto vreme.

Zahvaljujući ekskluzivnoj aplikaciji, ovaj pametni uređaj može da prima informacije od Gea automobila, kao i da služi za otvaranje i zatvaranje vrata. Pored Urbane LTE sata, LG je proizveo i sve ekrane unutar ovog vozila, uključujući i full HD displej dijagonale 12,3 inča, koji omogućava upravljanje intrument tablom i prikazuje važne informacije, kao i zakrivljeni HD Plastic OLED (P-OLED) displej dijagonale 6 inča.

Opremljen baterijom jačine 7000mAh, ovaj pametni sat nudi opcije za povezivanje daleko naprednije od drugih uređaja. NFC tehnologija omogućava da korisnicima da imaju virtualni novčanik na svojoj ruci, jer je moguće da putem Urbane LTE sata plaćaju svoju obroke, bioskopske karte ili čak troškove putovanja čak i lakše nego novcem iz novčanika.

„LG Watch Urbane LTE je pravi primer inovacije koja je moguća kada ste lider u industriji LTE tehnologije. Njegov stil i moderan izgled predstavlja otelotvorenje naše filozofije, inovacija za bolji život“, rekao je Džuno Čo (Juno Cho), predsednik i generalni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications.

Ključne specifikacije:

•    Procesor: 1.2GHz Qualcomm® SnapdragonTM 400
•    Operativni sistem: LG Wearable Platform
•    Ekran: 1.3-inčni P-OLED (320 x 320 / 245ppi)
•    Mreža: LTE
•    Memorija: 4GB eMMC / 1GB LPDDR3
•    Baterija: 700mAh
•    Senzori: 9 Axis / Barometer / PPG / GPS
•    Konekcija: WiFi 802.11 b, g, n / Bluetooth 4.0LE / NFC
•    Boja: Srebrna
•    Ostalo: Otporan na vodu i prašinu (IP67) / Zvučnik / Mikrofon

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Mobile Communications Company

LG Electronics Mobile Communications je tehnološki inovator i lider u globalnoj industriji mobilnih komunikacija. LG upravlja evolucijom mobilnih telefona sa svojim kompetitivnim tehnologijama u sferi proizvodnje ekrana, baterija, optičkih kamera i strateških partnerstava sa liderima u ovoj industriji. Vodeći modeli premium G serije inkorporiraju jedinstven, ergonomski dizajn i intuitivne UX karakteristike koje maksimiziraju iskustvo korisnika. Kompanija je i dalje posvećena vodećim potrošačima u eri konvergencije, kroz povećanja mogućnosti povezanosti između smart telefona, tableta i svih kućnih i prenosivih elektronskih uređaja. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.