Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG predstavlja kućne aparate sa SMART tehnologijom na sajmu IFA 2011

Beograd, 05. septembar 2011. – Kompanija LG Electronics (LG) na sajmu potrošačke elektronike IFA 2011, po prvi put u Evropi, predstavlja liniju kućnih aparata koji koriste SMART tehnologiju. Najsavremenije mašine za pranje veša, mikrotalasne pećnice i robot-usisivači sa SMART tehnologijom, olakšavaju svakodnevne kućne poslove i to uz značajnu uštedu električne energije.  

LG kućni uređaji kombinuju osnove tehnologije za kućne aparate ove kompanije sa Smart ThinQ™ tehnologijom, koja ima Smart Manager, Smart Diagnosis™, Smart Access, Smart Adapt i Smart Grid funkcije. Ova jedinstvena tehnologija čini da kućni aparati kompanije LG značajno štede električnu energiju, ali i vreme i napor koji se ulažu pri obavljanju kućnih poslova.  
 
Štedljivi LG SMART frižider poseduje genijalnu opciju Smart Manager, koja na ekranu na vratima frižidera pokazuje rok trajanja, količinu i nutricionistička svojstva namirnica koje se nalaze u frižideru. Sa Smart Manager funkcijom, korisnici mogu čak i putem smart telefona proveriti šta im od namirnica nedostaje dok se, na primer, nalaze u kupovini. Smart Eco Door frižideri predstavljaju prve frižidere na svetu sa door-in-door sistemom. Manja vrata omogućavaju pristup namirnicama koje se najčeće koriste i na taj način se značajno doprinosi uštedi električne energije. LG će na sajmu IFA 2011 predstaviti i kombinovani frižider sa izuzetnom energetskom efikasnošću i A+++ energetskom oznakom, koji predstavlja prvi frižider kapaciteta 385 litara koji poseduje tako visoku energetsku efikasnost.

LG će predstaviti i Smart Diagnosis™ funkciju za kućne aparate, koja korisnicima omogućava brzo i efikasno rešavanje mehaničkih problema preko aplikacije na smart telefonima. Pored toga, tu je i Smart Access opcija koja korisnicima omogućava da svojim kućnim aparatima upravljaju preko smart telefona.

Opremljena sa 6 Motion Direct Drive and TrueSteam™ tehnologijom, LG mašina za pranje veša sa 12 kg prednjeg opterećenja predstavlja mašinu najvećeg kapaciteta u klasi, koja uz to omogućuje i 20% veću energetsku efikasnost.

LG revolucionarni usisivač, takođe predstavljen na sajmu, nudi temeljno čišćenje bez muke uz pomoć naprednih senzora, zahvaljujući kojima vas aparat prati dok usisavate. Posetioci imaju priliku da vide i nagrađivanu  Lightwave Convection mikrotalasnu pećnicu koja, jedina na svetu, koristi Charcoal Lighting Heater™ (karbonski grejač), potpuno prirodni dodatak, pomoću kojeg lako pripremate zdravu hranu.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs.

Više o LG Electronics Home Appliance Company
LG Electronics Home Appliance Company je inovator u industriji kućnih aparata, posvećen ponudi zdravijih i ekološki pogodnijih proizvoda, uz kombinaciju smart tehnologije i trend-seterskog dizajna, obezbeđujući potpuna rešenja za unapređenje svakodnevnog života. LG-evi intuitivni proizvodi, uključujući frižidere, mašine za pranje veša, mašine za pranje sudova, uređaje za kuvanje, usisivače, i ugradne kućne uređaje, dizajnirani su da se usklade sa potrebama potrošača širom sveta. LG-eve inovativne tehnologije i brojne napredne funkcije, a među njima i prvi svetski interaktivni frižider, mašina za pranje veša na paru i kombinacija mikrotalasne pećnice i rerne, postavljaju nove standarde u industriji kućnih aparata, doprinoseći LG-evoj poziciji globalnog lidera.