Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG predstavlja novi Multi V 5 sistem za klimatizaciju

  • Updated
  • 2016 12. 02

Beograd, 02.12.2016. godine – Kompanija LG Electronics (LG) najavila je lansiranje potpuno novog Multi V 5 sistema sa promenljivim protokom rashladnog fluida (VRF), za grejanje, hlađenje, svež vazduh i pripremu potrošne tople vode. Novi sistem iz izuzetno uspešne Multi V serije pomeriće granice u pogledu energetske efikasnosti i udobnosti za korisnike zahvaljujući pojednostavljenoj funkcionalnosti. Multi V 5 odlikuje inovativna Dual Sensing Control tehnologija koja prati temperaturu i nivo vlažnosti, kako bi upravljanje hlađenjem i grejanjem bilo efikasnije i komfornije. Multi V 5 opremljen je Ultimate Inverter kompresorom i ima povećanje maksimalnih kapaciteta za spoljašnje jedinice.

„Izuzetno smo ponosni na Multi V 5, koji kao predstavnik pete generacije naših VFR sistema, obuhvata širok raspon inovativnih tehnologija, kako bi korisnicima bio pružen izvanredan nivo energetske efikasnosti i vrhunska udobnost. Čineći unapređenu tehnologiju za kontrolu klime još pristupačnijom, ovaj lider u industriji omogućava odlične operativne uštede i veći komfor korisnicima širom planete“, rekao je Nenad Črnila, regionalni menadžer projekata u okviru poslovne jedinice za klimatizaciju i energetska rešenja.

 

Najimpresivnija odlika novog Multi V 5 uređaja je Dual Sensing Control tehnologija, uz pomoć koje ovaj uređaj detektuje klimatske uslove do najsitnijih detalja. Za razliku od konvencionalnih sistema za klimatizaciju koji prate samo temperaturu, Multi V 5 meri temperaturu, ali i nivo vlažnosti, kako u spoljašnjem, tako i u unutrašnjem okruženju. Ovo složeno razumevanje višestrukih klimatskih uslova pomaže uređaju da postavi svoje parametre kako bi postigao optimalni nivo energetske efikasnosti i pružio maksimalni komfor korisnicima.

 

Takođe, Smart Load Control tehnologija omogućava apsolutnu kontrolu rashladnog ciklusa kod spoljašnjih jedinica, povećavajući energetsku efikasnost za 15 do 31 odsto, u zavisnosti od nivoa vlažnosti vazduha. Tipični protok rashladnog fluida obično znatno varira, u cilju održavanja unutrašnje temperature, što standardne uređaje čini veoma neefikasnim. Dual Sensing Control tehnologija takođe podržava Comfort Cooling funkciju, koja održava željenu temperaturu.

 

Novi Ultimate Inverter kompresor Multi V 5 uređaja nema konkurenta kada su u pitanju efikasnost, pouzdanost i dugotrajnost. U odnosu na prethodnika čiji je operativni domet iznosio između 15 i 150 Hz, operativni domet novog modela kreće se između 10 i 165 Hz. Prošireni opseg povećava efikasnost pri delimičnom opterećenju, čineći da Multi V 5 brže dostigne željenu temperaturu. Uređaj odlikuje i sistem ležaja ojačan polietereterketonom (PEEK), naprednim materijalom koji se obično upotrebljava u avionskoj industriji, pa ova efikasna infrastruktura omogućava rad u dužim periodima bez upotrebe ulja. Takođe, Smart Oil Management opcija koristi senzore za kontrolu balansa ulja, smanjujući time nepotreban povraćaj ulja. Standardni VRF sistemi imaju povraćaj ulja prema vremenskoj odrednici. Kod Multi V sistema povraćaj se vrši samo u slučaju potrebe.

 

Uz inovativno Biomimetic kolo ventilatora, četvorostrani izmenjivač toplote i poboljšane karakteristike kompresora, efikasnost i kapaciteti Multi V 5 uređaja znatno su unapređeni, te omogućavaju maksimalni kapacitet jednog modula spoljne jedinice do 26 KS. Koristeći se istraživanjem sprovedenim u Nacionalnom Univerzitetu u Seulu, Odeljenje za mehanički i aerospejs inženjering, inženjeri koji su projektovali Multi V 5 prilikom izrade ventilatora bili su inspirisani perajima grbavog kita, što je dodatno doprinelo poboljšanju performansi čitavog sistema. Biomimetic kolo ventilatora značajno je povećalo protok vazduha. 

 

Multi V 5 je opremljen ekskluzivnim sistemima za zaštitu od korozije Ocean Black Fin i Dual Protection. Ovi sistemi štite uređaj od čestica poput soli i peska koje nanose jaki vetrovi, kao i od industrijskog zagađenja. Crni premaz Ocean Black Fin sprečava zadržavanje vode što pomaže u smanjivanju gomilanja vlage. Ovo poboljšanje produžava životni vek uređaja i smanjuje troškove održavanja, pa je učinak izuzetan i dugotrajan.

 

Tehnologija podeljenog izmenjivača i odloženog odleđivanja poboljšavaju efekat pri režimu rada za kontinuirano grejanje povećavajući grejne kapacitete. Ovaj režim smanjuje nepotrebnu potrošnju energije i pruža konzistentno grejanje, za razliku od konvencionalnih VFR uređaja koji troše energiju zaustavljajući i ponovo pokrećući grejanje u cilju uklanjanja akumuliranog leda. Zahvaljujući ovome, vreme potrebno za zagrevanje je na dnevnom nivou kraće za 11 odsto, dok je ulazna snaga smanjena za 7 odsto u odnosu na konvencionalne VFR sisteme.

Novi Multi V 5 uređaj će biti dostupan na tržištu Srbije od početka 2017. godine.

 

# # #

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs .

Više o LG Electronics Home Appliance & Air Solution

LG Electronics Home Appliance & Air Solution je svetski lider u industriji kućnih uređaja, klima uređaja i sistema za kvalitet vazduha. Kompanija proizvodi kompletna rešenja za domaćinstvo, zahvaljujući vodećim tehnologijama u industriji. LG je posvećen cilju da život korisnika širom sveta učini boljim, kreirajući pažljivo dizajnirane proizvode, kao što su frižideri, veš mašine, mašine za sudove, aparati za kuvanje, usisivači, ugradni aparati, klima uređaji, prečišćivači vazduha i aparati za kontrolu vlage u vazduhu. Ovi proizvodi doprinose poboljšanom iskustvu korisnika superiornim performansama, velikoj uštedi i zdravstvenim benefitima. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs .