Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG predstavlja novu generaciju solarnih ploča na sajmu Intersolar 2011

Visoko efikasna solarna tehnologija predstavlja rezultat dvadesetogodišnjih naprednih istraživanja

Beograd, 10. jun 2011. – Kompanija LG Electronics je na sajmu Intersolar 2011, najvećem svetskom skupu koji se bavi inovativnim dostignućima iz oblasti solarne energije, predstavila svoja najnovija solarna energetska rešenja. Ovaj sajam se odžava u Minhenu, Nemačka, a posetioci štanda kompanije LG bili u prilici da vide unapređene Mono XTM i Multi XTM solarne ploče, koje su za 8,3 procenata, odnosno 4,3 procenata, efikasnije od konvencionalnih modela.

Mono X prestavlja krovnu solarnu ploču sa najvećom energetskom efikasnošću od svih dosadašnjih modela kompanije LG u ovoj klasi. Dok konvencionalne mono solarne ploče rade sa 240 W električne snage, Mono X dostiže svoj pun potencijal na 260W, što ga čini znatno efikasnijim, ali i jednostavnijim i jeftinim za instaliranje.

Multi X, moćna fotonaponska solarna ploča, ima snagu od 240 W i poseduje energetsku efikasnost istog nivoa kao i konvencionalne mono solarne ploče. Napredna tehnologija površinske obrade, koja apsorbuje više svetlosti, omogućava da energetski izlaz bude znatno veći od standardnih multikristalnih solarnih ćelija. Noćno plava boja solarnih ćelija i tamni okviri doprinose i stilizovanom dizajnu Multi X solarne ploče.

„Inovativna rešenja iz oblasti solarne energije su ključna za naš dalji razvoj u budućnosti,“ rekao je Kwan-shik Cho, potpredsednik Solar Business poslovne divizije kompanije LG. „Uz više od dve decenije istraživanja koje su iza nas, dodatne investicije omogućiće nam da povećamo naše proizvodne kapacitete na 330 MW ove godine i na 1 GW do 2013. godine. Na ovaj način, LG će uskoro ući u 10 najvećih svetskih kompanija koje se bave solarnim istraživanjima.“

Mono X i Multi X razvijeni su LG-jevoj laboratoriji za solarna istraživanja, koja je prva u ovoj oblasti dobila TÜV i UL sertifikat od najuglednijih institucija koje se brinu o kontroli bezbednosti i kvaliteta proizvoda. Ove solarne ploče imaju dvadesetpetogodišnju garanciju uz obezbeđen kompletan korisnički servis, što je ujedno i najduža garanciju kada je ova vrsta proizvoda u pitanju.

Laboratorijska istraživanja omogućila su kompaniji LG da realizuje svoje prioritete u procesu proizvodnje i osiguraju visok kvalitet i izdržljivost proizvoda. Nove solarne ploče mogu da izdrže pritisak od 5400 Pa, kao i najsurovije klimatske uslove. Na prezentaciji koja je održana na Intersolar sajmu, posetioci su mogli i da vide 3D film koji pokazuje testiranje ovih solarnih ploča u ekstremnim uslovima.

Solarne ploče kompanije LG na svetskom tržištu su dostupne u više različitih veličina. Sa dimenzijama 4X9 m, 6X8 m, 6X9 m, 6X12 m i 6X10 m, Mono X i Multi X su specijalno dizajnirani kako bi izašli u susret svakom korisniku.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

Više o LG Electronics Air Conditioning and Energy Solution Company
LG Electronics Air Conditioning and Energy Solution Company (LG AE) obezbeđuje potpuna rešenja na polju grejanja, ventilacije i klimatizacije (HVAC), i kompletna energetska rešenja, u oblastima rezidencijalne klimatizacije (RAC), komercijalne klimatizacije (CAC), solarne enegije i osvetljenja and Lighting širom sveta. Uz lidersku poziciju na svetskom HVAC tržištu i inkorporirane LG tehnologije, LG AE se ubrzano širi i na specijalizovana B2B rešenja kao kompanija sa integrisanim energetskim rešenjima. Zahvaljujući svojim inovativnim tehnologijama, značajnim ulaganjima u istraživanje i razvoj, i efektivnim marketing strategijama, LG AE obara sopstvene rekorde prodaje svake godine od 2000. godine.