Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG predstavlja novu webOS 2.0 platformu za Smart televizore

Beograd, 18.12.2014. godine – Na međunarodnom Sajmu potrošačke elektronike (CES 2015), koji će se održati u Las Vegasu od 6. do 9. januara, kompanija LG će predstaviti impresivnu liniju televizora obogaćenih najnovijom webOS 2.0 Smart TV platformom. LG webOS 2.0 je posebno dizajniran kako bi poboljšao ključne karakteristike aktuelne generacije pametnih televizora, što doprinosi stvaranju uređaja sa izuzetnim korisničkim iskustvom. Takođe, LG sarađuje i sa kompanijama kao što su Amazon i Netflix, kako bi korisnicima omogućio širok izbor sadržaja u izuzetnoj 4K rezoluciji.

Dizajniran sa idejom da „televiziju ponovo učini jednostavnom“, webOS je u prvobitno kreiran kako bi rešio probleme korisnika previše komplikovanih Smart TV sistema. Fokusirajući se na tri glavne karakteristike – jednostavno povezivanje, jednostavno rukovanje i jednostavno pretraživanje sadržaja (Simple Connection, Simple Switching i Simple Discovery) – webOS je učinio navigaciju na savremenim TV uređajima lakšom nego ikada. Korisnici odlično reaguju na LG webOS Smart televizore, pa je za prva dva meseca nakon prošlogodišnjeg predstavljanja prvobitnog uređaja prodato čak milion primeraka, dok je u roku od osam meseci ova cifra prešla pet miliona.

„Karakeristike najnovije webOS 2.0 platforme čine celokupno korisničko iskustvo još jednostavnijim, lakšim i intuitivnijim“, rekao je In-kju Li, viši potpredsednik i šef odeljenja za televizore u kompaniji LG Electronics Home Entertainment. „WebOS platforma je odličan primer naše posvećenosti da preuzmemo vodeću ulogu na tržištu televizora sledeće generacije uz pomoć zaista inovativnog Smart TV rešenja.“

LG webOS 2.0 prenosi jednostavnost i pogodnost na potpuno novi nivo, iako poseduje više opcija u pogledu sadržaja nego ikada pre, nudeći niz poboljšanja i impresivnih osobina. Proces pokretanja smanjen je za 60 odsto, dok je pristupanje sadržajima teče glatko i brzo. Ukoliko se sadržaj prebacuje sa, na primer, Smart TV početnog ekrana na YouTube, korisnici će osetiti poboljšanje u brzini i do 70 odsto.

Još jedna novina na webOS 2.0 platformi je opcija My channels, koja omogućava korisnicima da dodaju svoje omiljene kanale na meni za pokretanje. Opcija Quick Settings omogućava gledaocima da podešavaju svoj televizor bez prekidanja programa koji gledaju, a Input Picker čini da povezani uređaji budu prepoznati u trenutku i odmah spremni za upotrebu.

Posetioci CES sajma u Las Vegasu, imaće priliku da posete LG štand u Las Vegas centru za konvencije (Centralna hala, broj 8204), i dožive iskustvo čitavog spektra novih webOS 2.0 TV uređaja.

                                                                # # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 87 hiljada ljudi, koji rade u preko 113 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning & Solutions i Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2013. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Home Entertainment

LG Electronics Home Entertainment je vodeći globalni proizvođač na tržištu audio vizuelnih proizvoda, monitora, personalnih kompjutera i prenosivih uređaja. Kompanija neprestano teži da probija granice tehnologije, kako bi kreirala inovativne uređaje i izašla u susret potrebama svojih potrošača širom sveta. Ova kompanija je fokusirana na poboljšanje svakodnevice svojih korisnika uz pomoć vrhunskih proizvoda za kućnu zabavu, koje predvode nagrađivani OLED televizori, 4K ULTRA HD televizori i CINEMA 3D Smart televizori, sa novom webOS platformom. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.