Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG PREDSTAVLJA PROŠIRENU SERIJU 1 MS ULTRAGEAR IPS GAMING MONITORA NA IFA SAJMU

  • Updated
  • 2019 09. 04


Beograd, 4
. septembar 2019. godine – Na sajmu IFA 2019, Evropa će prvi put imati priliku da vidi proširenu seriju UltraGear™ IPS NVIDIA® G-SYNC® gaming monitora sa odzivom od 1 milisekunde kompanije LG Electronics (LG) koji su posebno osmišljeni da odgovore na potrebe ozbiljnih gejmera. Najnoviji dodatak seriji ultra brzih IPS gaming displeja kompanije LG koji su najbolji u industriji, prvi put će biti predstavljeni u Berlinu od 6. do 11. septembra, a nakon toga pušteni u prodaju u četvrtom kvartalu na ključnim tržištima u Evropi i Severnoj Americi.

 

Svi LG UltraGear monitori su osmišljeni tako da pružaju uzbudljiv gaming doživljaj uz neverovatan kvalitet slike koji je odsad praćen zapanjujućom brzinom odziva. Najnoviji UltraGear IPS Gray-to-Gray (GTG) monitor sa odzivom od 1 ms (model 27GN750) odlikuje se najvećom brzinom osvežavanja (240Hz) u seriji, pružajući brzinu koja je od suštinskog značaja za pobedu u brzim igrama današnjice.

 

Ovaj monitor od 27 inča impresionira odličnim kvalitetom slike po kojoj su dobro poznati napredni IPS displeji kompanije LG, pružajući živopisne Full HD slike sa bogatim, prirodnim bojama i konzistentnim kontrastom u kompletnom širokom uglu gledanja. Sa podrškom za HDR10 i glatkim slikama bez cepanja i zapinjanja zahvaljujući kompatibilnošću sa NVIDIA G-SYNC* i Adaptivnoj sinhronizaciji (Adaptive-Sync), ovaj monitor pruža odličnu ravnotežu performansi i cene za ozbiljne gejmere.

 

27GN750 monitor kompanije LG pridružuje se postojećim modelima 38GL950G i 27GL850 od kojih oba koriste Nano IPS tehnologiju kako bi pružili tačnu reprodukciju boja i širok spektar boja koji pokriva 98 odsto DCI-P3 prostora boja. Slikama bez treperenja i ultra brzom vremenu odziva sa brzinom osvežavanja od 144Hz (moguće overklokovanje do 175Hz kod modela 38GL950G), UltraGear Nano IPS monitori pružaju performanse i karakteristike koje gejmerima omogućuju da dožive akciju. Model 27GL850 je kompatibilan sa NVIDIA G-SYNC i podržava HDR10, dok model 38GL950G podržava NVIDIA G-SYNC procesore i VESA DisplayHDR™ 400 i takođe ga je sertifikovala NVIDIA.

 

Sva tri UltraGear™ monitora uključuju opcije specifične za gaming kao što su režim Dinamičke akcione sinhronizacije (Dynamic Action Sync mode), Stabilizator crne boje (Black Stabilizer) i Nišan (Crosshair), od kojih je poslednja osmišljena kako bi povećala preciznost u FPS igricama.

 

Posetioci štanda kompanije LG na sajmu IFA u Hali 18 sajma Messe Berlin od 6. do 11. septembra mogu sami da vide šta munjevito brze monitore kompanije LG čini apsolutno neophodnim za ozbiljne gejmere. Pratite aktivnosti kompanije LG u vezi sa sajmom IFA na društvenim medijima koristeći hešteg #LGIFA2019.

 

Specifikacije

 

 

27GN750

27GL850

38GL950G

 

Kvalitet slike

Displej

IPS

Nano IPS

Nano IPS

Veličina

27 inča

27 inča

37,5 inča

Rezolucija

FHD (1920 x 1080)

QHD (2560 x 1440)

WQHD+ (3840 x 1600)

Osvetljenje

400 nita (tipično)

350 nita (tipično)

450 nita (tipično)

Spektar boja

sRGB 99 odsto

DCI-P3 98 odsto

(sRGB 135 odsto)

DCI-P3 98 odsto

(sRGB 135 odsto)

Bitovi boja

16.7M

1.07B

1.07B

Osvežavanje

240Hz

144Hz

175Hz (OC)

Odziv

1ms GTG

1ms GTG

1ms GTG

HDR

HDR10

HDR10

VESA DisplayHDR 400

Adaptivna sinhronizacija

Kompatibilan sa
NVIDIA G-SYNC

Kompatibilan sa
NVIDIA G-SYNC

NVIDIA G-SYNC

Povezivanje

HDMI

x 2

x 2

x 1

DP

x 1

x 1

x 1

Izlaz za slušalice

O

O

O

USB 3.0 Hub

1 gore / 2 dole

1 gore / 2 dole

1 gore / 2 dole

Karakteristika
(pozadinsko osvetljenje)

-

-

Sferno osvetljenje 2.0


_________________________________________

*NVIDIA potvrdila da nema treperenja i artefakata. 

 

# # #

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

 

Više o LG Electronics Home Entertainment 

LG Electronics Home Entertainment je vodeći globalni proizvođač na tržištu audio vizuelnih proizvoda, monitora, personalnih kompjutera i prenosivih uređaja. Kompanija neprestano teži da probija granice tehnologije, kako bi kreirala inovativne uređaje i izašla u susret potrebama svojih potrošača širom sveta. Ova kompanija je fokusirana na poboljšanje svakodnevice svojih korisnika uz pomoć vrhunskih proizvoda za kućnu zabavu, koje predvode nagrađivani OLED televizori, 4K ULTRA HD televizori i CINEMA 3D Smart televizori, sa novom webOS platformom. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.