Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG predstavlja prvi 21:9 Gaming monitor na svetu sa AMD FreeSync tehnologijom

Beograd, 09. januar 2015. godine – Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je svoju novu liniju 21:9 UltraWide monitora na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES 2015) u Las Vegasu. Ovu liniju predvodi prvi UltraWide monitor na svetu koji je kompatibilan sa AMD FreeSync tehnologijom, što omogućava besprekornu sliku tokom igranja zahtevnih video igrica. Prema podacima svetske kompanije za istraživanje tržišta, IDC Worldwide Quarterly PC Monitor Tracker, LG je svetski lider u prodaji u ovom segmentu monitora. Tokom poslednjih sedam fiskalnih kvartala (od trećeg kvartala 2014. godine), LG je ostvario čak 77,3 odsto udela na svetskom tržištu monitora sa odnosom stranica 21:9.

21:9 UltraWide Gaming monitor sa AMD FreeSync tehnologijom

LG 34UM67 je prvi 21:9 UltraWide Gaming monitor ove kompanije, specijalno kreiran za grafički zahtevne video igre. AMD FreeSync tehnologija eliminiše prekidanje slike koje nastaje kada monitor i grafička kartica nisu usklađeni. FreeSync tehnologija garantuje najtečnije, besprekorno iskustvo igranja video igrica, omogućavajući nesmetano kretanje slike bez gubitka frejmrejta.

„AMD FreeSync je inovativna tehnologija u industriji monitora koja sprečava zastoje i podrhtavanje slike, što je mučilo sve ljubitelje video igrica poslednjih 30 godina. Drago nam je što kompanija LG Electronics podržava AMD FreeSync tehnologiju, inkorporirajući je u izuzetan uređaj kao što je LG UltraWide Gaming monitor”, rekao je Roj Tejlor, potpredsednik ISV/IHV Partner Group, AMD.

UltraWide Gaming monitor i ima izvanredan, izuzetno širok ugao gledanja, što otkriva dodatna, do sada skrivena mesta, koja obični, 16:9 monitori ne mogu da prikažu. Ovaj monitor poseduje i stabilizator crne boje (Black Stabilizer) koji posvetljuje tamne scene i pomaže da se bolje definišu izuzetno tamne oblasti ekrana, gde bi predmeti i neprijatelji mogli biti skriveni. Dynamic Action Sync režim rada povećava brzinu reakcije, što čini da igranje video igrica zaista teče kao u realnom vremenu. Mnoge popularne video igre trenutno podržavaju 21:9 rezoluciju, kao što su Battlefield 4, World of Warcraft i ArcheAge, što se u budućnosti očekuje i od mnogobrojnih drugih naslova.

Prvi na svetu zakrivljeni 21:9 monitor sa dijagonalom 34 inča i prostranim ekranom

Zakrivljeni LG UltraWide monitor sa dijagonalom 34 inča (Model 34UC97) u Quad HD rezoluciji (3440 x 1440) maksimalno koristi prostor na ekranu. Ovo omogućava profesionalcima iz oblasti grafičkog dizajna ili fotografije da imaju bolju preglednost slika na ekranu, a onima iz oblasti medija da prate duže audio i video zapise. Ovi monitori su kompatibilni i sa Thunderbolt 2 interfejsom, što će odgovarati korisnicima Mac računara.

Zahvaljujući IPS ekranu koji prikazuje 99 odsto boja u sRGB spektru, ugao gledanja iznosi 178 stepeni, što eliminiše mogućnost distorzije boje pod bilo kojim uglom. Preciznost boja ovog monitora, kao i njegov ugao gledanja i sRGB spektar sertifikovali su od strane agencija TÜV Rheinland i Intertek.

21:9 zakrivljeni UltraWide multi-displej za visoku produktivnost

Zakrivljeni 21:9 UltraWide multi-displej (Model 34UC87M) poseduje raznovrsne mogućnosti povezivanja više ekrana, povećavajući tako produktivnost berzanskih brokera i drugih profesionalaca iz oblasti finansija kojima je neophodno praćenje velike količine podataka istovremeno. Ovaj monitor može da se koristi kao radna stanica ili komandna tabla za prikazivanje grafikona i kvota, omogućavajući korisniku da istražuje širi spektar mogućnosti.

Digital Cinema 4K monitor za superiorno prikazivanje boja

LG je takođe predstavio i Digital Cinema 4K monitor (Model 31MU97) sa 4K rezolucijom (4096 x 2160) koja poseduje više piksela od obične Ultra HD rezolucije (3840 x 2160). Ne samo da prikazuje 4K sadržaj potpuno prirodno, već je pogodan i za rukovanje Digital Intermediate (DI) procesima. Sa preko 99,5 odsto Adobe spektra boja, ovo je idealan monitor za precizno rukovanje bojama.

„Premijum UltraWide monitori kompanije LG dizajnirani su u skladu sa jedinstvenim potrebama korisnika. Industrija je mnogo napredovala u poređenju sa nekadašnjom idejom da je dizajn jednog ekrana sasvim dovoljan za potrebe svih korisnika”, rekao je In-kju li, viši potpredsednik i šef odeljenja za televizore u kompaniji LG Electronics Home Entertainment.

                                                   # # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Home Entertainment

LG Electronics Home Entertainment je vodeći globalni proizvođač na tržištu audio vizuelnih proizvoda, monitora, personalnih kompjutera i prenosivih uređaja. Kompanija neprestano teži da probija granice tehnologije, kako bi kreirala inovativne uređaje i izašla u susret potrebama svojih potrošača širom sveta. Ova kompanija je fokusirana na poboljšanje svakodnevice svojih korisnika uz pomoć vrhunskih proizvoda za kućnu zabavu, koje predvode nagrađivani OLED televizori, 4K ULTRA HD televizori i CINEMA 3D Smart televizori, sa novom webOS platformom. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.