Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG predstavlja prvi zakrivljeni Ultra HD televizor dijagonale 105 inča

Beograd, 20. decembar 2013. godine — Kompanija LG Electronics (LG) najavila je da će na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu predstaviti 105UB9, prvi zakrivljeni Ultra HD televizor sa odnosom ekrana od 21:9. Ovaj premijum televizor je takođe i prvi zakrivljeni Ultra HD model sa dijagonalom od čak 105 inča, što ga čini najvećim zakrivljenim televizorom ikada napravljenim.  

Pored širokog ugla gledanja, ovaj televizor gledaocu nudi fenomenalan kvalitet slike uz mogućnost prikazivanja i najmanjih detalja sa veličanstvenom jasnoćom, što gledaocima omogućava potpuni vizuelni doživljaj. Bioskopske proporcije (21:9) CinemaScope displeja omogućavaju neverovatno iskustvo gledanja filmova, dok će proširene dimenzije omogućiti korisnicima da nesmetano pristupe različitim informacijama sa bočne strane ekrana, čak i bez prekidanja prethodnih aktivnosti.

„Sa rezolucijom od 11 miliona piksela, zakrivljeni LCD panel od 105 inča je dokaz našeg kontinuiranog vođstva na tržištu ekrana sledeće generacije, nudeći prvoklasnu vrednost našim potrošačima”, rekao je Yong-kee Hwang, viši potpredsednik i direktor jedinice za razvoj TV poslovanja kompanije LG Display.

 „Kao nosilac najviših svetskih priznanja, LG model 105UB9 se bazira na najnovijim tehnologijama kako bi pružio jedinstveno iskustvo gledaocima. Nastavićemo da unapređujemo tržište televizora sledeće generacije i da dokazujemo da je sa kompanijom LG sve moguće,” izjavio je In-kyu Lee, potpredsednik i direktor jedinice za kućnu zabavu kompanije LG Electronics.

Sa rezolucijom ekrana od 11 miliona piksela (5120 x 2160), model 105UB9 predstavlja uspešnu saradnju sestrinskih kompanija LG Electronics i LG Display. Kako bi se realizovala zakrivljenost televizora, uvedena je nova tehnologija u cilju zadržavanja strukturalne celine i stvaranje jednake boje i bistrine preko velike površine ekrana. Do sada, OLED paneli su najčešće korišćeni za izradu zakrivljenih ekrana, s obzirom na njihovu sposobnost da generišu sopstvenu svetlost. Međutim, LG Display je prevazišao izazov nejednakog pozadinskog osvetljenja usavršavanjem svoje TFT (Thin Film Transistor) tehnologije u cilju sprečavanja prelevanje boje i osiguravanja superiornog iskustva gledaoca iz bukvalno svakog ugla.

Posetioci LG štanda na CES sajmu će od utorka, 7. januara do petka, 10. januara, imati priliku da se uvere u kvalitet jedinstvenih proizvoda južnokorejskog giganta.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 87 hiljade ljudi, koji rade u preko 113 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata pet poslovnih jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning & Solutions i Vehicle Components. U 2012. godini kompanija LG Electronics ostvarila je konsolidovani prihod od 50,96 biliona južnokorejskih vona (45,22 milijardi američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2013. godinu. Za više informacija, posetite www.lge.rs

Više o LG Electronics Home Entertainment Company

LG Electronics Home Entertainment Company je vrhunski globalni proizvođač na tržištu flat panel ekrana, audio plejera i video proizvoda za kuću i profesionalnu upotrebu. . Fokusirana na proizvodnju uređaja bogatih funkcijama, kompanija LG takođe posvećuje veliku pažnju estetski modernom dizajnu i pomeranju granica tehnologije u cilju boljeg iskustva svojih kupaca pri upotrebi svakog LG proizvoda Tipovi LG proizvoda su CINEMA 3D Smart televizori, OLED televizori, IPS monitori, sistemi kućnih bioskopa, Blu-ray disk plejeri, miš-skenere, eksterni uređaji za skladištenje podataka. Komercijalni proizvodi kompanije LG Electronics uključuju uređaje koji omogućavaju prikaz digitalnih sadržaja, sisteme za video konferencije i IP sigurnosne kamere.