Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

 • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
 • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
 • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
 • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG predstavlja Smart HOM-BOT SQUARE robot-usisivač

Beograd, 4. septembar, 2013. godine – LG Electronics (LG) će tokom ovogodišnjeg IFA sajma potrošačke elektronike predstaviti Smart HOM-BOT SQUARE, najnovijeg robota-usisivača. Smart HOM-BOT SQUARE pruža značajna poboljšanja u tehnici čišćenja zahvaljujući impresivnoj LG Corner Master funkciji. Pored toga, ovaj novi robotizovani usisivač je opremljen inovativnim smart tehnologijima koje uključuju Smart Control, Cleaning History, Smart Diagnosis™, kao i opciju za ažuriranje softvera, koje omogućavaju korisnicima da daljinski kontrolišu ovaj uređaj uz pomoć smart telefona.

„Upravo zbog svog jedinstvenog dizajna, Smart HOM-BOT SQUARE usisivač usisava nedostupne krajeve, imajući u vidu da je dizajniran da prepoznaje ćoškove kao oštre uglove, a ne kao obline,“ izjavio je Seong-jin Jo, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Home Appliance. „Našim inženjerima je bilo prirodno da usisivač razlikuje oštre uglove. Takođe smo uvideli da bi kontrolisanje usisivača putem smart telefona bilo neverovatno zgodno.“

LG Smart HOM-BOT SQUARE usisivač napravljen je tako da čisti temeljno i efikasno zahvaljući Corner Master funkciji koja uključuje korišćenje dve dugačke četke, senzore za detekciju ćoškova, kao i specifičan oblik ovog jedinstvenog uređaja. Senzori za detektovanje omogućavaju usisivaču da mapira tačnu lokaciju u kući, kao i da se samostalno okrene nakon što dođe do ivice sobe.

U poređenju sa robotima-usisivačima koji najčešće koriste jednu kameru za orijentaciju, Smart HOM-BOT SQUARE dizajniran je sa dve Dual Eye 2.0™ kamere za pametnije, brže i efikasnije čišćenje. Navodeći se uz pomoć dve slike u sekundi, gornja i donja kamera skeniraju plafon, zidove i pod, čak i u mraku. Ovi podaci se zatim analiziraju od strane uređaja kako bi se generisala smart mapa. Ujedno, više senzora detektuje i pamti prepreke u polju od 180 stepeni, što omogućava robotu slobodno kretanja u različitim prostorijama.

Pored toga, veoma nizak nivo buke od svega 60dBA znači da Smart HOM-BOT SQUARE neće uznemiravati članove vaše porodice dok gledaju televiziju, razgovaraju preko telefona ili odmaraju. Visok samo 89 mm, ovaj robotizovani usisivač može manevrisati po celoj kući sa velikom lakoćom, čak i ispod kreveta, kauča i ostalih teško dostupnih mesta.

Smart HOM-BOT SQUARE je takođe opremljen najnovijom smart tehnologijima poput Smart Control funkcije koja omogućava korisnicima da kontrolišu uređaju uz pomoć smart telefona, iz bilo kog dela kuće. Na taj način, više ne postoji potreba za ručnim pritiskanjem dugmeta „start“ ili traženjem daljinskog upravljača. Takođe, Cleaning History aplikacija omogućava korisnima da veoma jednostavno prate proces čišćenja. Uz pomoć Map View funkcije, korisnik može videti tačno koji delovi kuće su počišćeni, a koji nisu. Osim toga, korisnicima je omogućeno da stvaraju potpuno automatizovani raspored čišćenja koristeći smart telefon.

Korisnicima će tako koristiti niz zgodnih svojstava poput Voice Guidance funkcije uz pomoć se izdaje preko 90 glasovnih komandi, kao i Smart Diagnosis™ opcije koja olakšava rešavanje problema tako što korisnika obaveštava o problemu i sugriše potencijalno rešenje. Takođe, uz pomoć poboljšanog kapaciteta baterije, LG Smart HOM-BOT SQUARE uređaj može mnogo duže automatski čistiti unapred isprogramirane površine.

Ključne specifikacije:

 • Corner Master funkcija
 • Dual Eye 2.0™ kamera
 • Easy-out Dust Bin istresanje prašine
 • Nivo buke: 60 dBA
 • HEPA 11 Filter
 • Smart Turb funkcija
 • Funkcija učenja
 • Glasovno navođenje
 • Dugotrajna baterija
 • Smart Control upravljanje
 • Cleaning History funkcija
 • Smart Diagnosis™
 • Mogućnost ažuriranja softvera

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 87 hiljade ljudi, koji rade u preko 113 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata pet poslovnih jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning & Solutions i Vehicle Components. U 2012. godini kompanija LG Electronics ostvarila je konsolidovani prihod od 50,96 biliona južnokorejskih vona (45,22 milijardi američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2013. godinu. Za više informacija, posetite www.lge.rs.

Više o LG Electronics Home Appliance Company
LG Electronics Home Appliance Company je inovator u industriji kućnih aparata, posvećen ponudi zdravijih i ekološki pogodnijih proizvoda, uz kombinaciju Smart tehnologije i trend-seterskog dizajna, obezbeđujući potpuna rešenja za unapređenje svakodnevnog života. LG-evi intuitivni proizvodi, uključujući frižidere, mašine za pranje veša, mašine za pranje sudova, uređaje za kuvanje, usisivače, i ugradne kućne uređaje, dizajnirani su da se usklade sa potrebama potrošača širom sveta. LG-eve inovativne tehnologije i brojne napredne funkcije, a među njima i prvi svetski interaktivni frižider, mašina za pranje veša na paru i kombinacija mikrotalasne pećnice i rerne, postavljaju nove standarde u industriji kućnih aparata, doprinoseći LG-evoj poziciji globalnog lidera.