Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG predstavlja specijalnu X seriju smart telefona na MWC sajmu

Beograd, 17. februar 2016. godine – Kompanija LG Electronics (LG) će na ovogodišnjem Svetskom kongresu mobilne telefonije (MWC) u Barseloni predstaviti novu seriju smart telefona koja pruža korisnicima jedinstveno iskustvo i izuzetne funkcije, po povoljnim cenama. Prva dva modela X serije, X cam i X screen su dizajnirani za korisnike koji ne zahtevaju premium uređaj, ali i dalje insistiraju na kvalitetnoj kameri i naprednom ekranu.

Model X cam poseduje čak dve kamere na zadnjoj strani i pruža iskustvo koje omogućavaju napredne kamere. Zahvaljujući 3D bending glass mogućnosti, elegantno zakrivljenom prednjem delu, kao i debljini od samo 5.2mm, ovaj model je izuzetno udoban za držanje u ruci. Za razliku od drugih, teških smart telefona iz ove kategorije, X cam model teži samo 118g.

Drugi model iz ove serije, X screen, opremljen je sa always-on sekundarnim ekranom, koji je do sada bio samo dostupan na V10 modelu. Sekundarni ekran se nalazi iznad glavnog In-cell touch ekrana, dijagonale 4.93 inča, što olakšava obavljanje više funkcija odjednom. Sekundarni ekran dijagonale 1.76 inča, pruža mogućnost korisnicima da lakše pristupe aplikacijama koje često koriste, kao i da odgovore na pozive bez prekidanja trenutne aktivnosti. Sekundarni ekran takođe omogućava korisnicima da provere vreme, datum, status baterije i ostala obaveštenja, bez aktiviranja glavnog ekrana.

„Svako od nas ima omiljenu funkciju na smart telefonu. Međutim, kompanija LG smatra da bi na tržištu trebalo da postoji prostor za uređaj koji obavlja jednu funkciju na vrhunskom nivou, kao i da nema potrebe da korisnici plaćaju za funkcije koje im nisu ni potrebne“, izjavio je Juno Cho, predsednik i izvršni director kompanije LG Electronics Mobile Communications.

Nova X serija biće dostupna na ključnim tržištima u Aziji, Evropi i Latinskoj Americi, počevši od narednog meseca. Posetioci ovogodišnjeg Svetskog kongresa mobilne telefonije (MWC) u Barseloni biće u prilici da se uvere u kvalitet nove X serije na štandu kompanije LG u hali 3, Fira Gran Via, od 22. do 25. februara.

X cam ključne specifikacije:*
•    Ekran: 5.2inča FHD In-cell Touch
•    Procesor: 1.14GHz Octa-Core
•    Kamera: zadnje 13MP i 5MP / prednja 8MP
•    Memorija: 2GB RAM / 16GB ROM
•    Baterija: 2.520mAh
•    Operativni sistem: Android 6.0 Marshmallow
•    Veličina: 147.5 x 73.6 x 5.2mm~6.9mm
•    Mreža: LTE
•    Boje: titanijum srebrna / bela / zlatna / ružičasto-zlatna

X screen ključne specifikacije:*

•    Ekran:
            Glavni 4.93 inča HD In-cell Touch
            Sekundarni 1.76 inča LCD (520 x 80)
•    Procesor: 1.2GHz Quad-Core
•    Kamera: prednja 13MP / zadnja 8MP
•    Memorija: 2GB RAM / 16GB ROM
•    Baterija: 2.300mAh
•    Operativni sistem: Android 6.0 Marshmallow
•    Veličina: 142.6 x 71.8 x 7.1mm
•    Mreža: LTE
•    Boje: crna/ bela / ružičasto-zlatna

 * Karakteristike mogu da varirati u zavisnosti od tržišta.

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 83 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2014. godinu u iznosu od 55,91 milijardi dolara (59,04 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Mobile Communications Company

LG Electronics Mobile Communications je tehnološki inovator i lider u globalnoj industriji mobilnih komunikacija. LG upravlja evolucijom mobilnih telefona sa svojim kompetitivnim tehnologijama u sferi proizvodnje ekrana, baterija, optičkih kamera i strateških partnerstava sa liderima u ovoj industriji. Vodeći modeli premium G serije inkorporiraju jedinstven, ergonomski dizajn i intuitivne UX karakteristike koje maksimiziraju iskustvo korisnika. Kompanija je i dalje posvećena vodećim potrošačima u eri konvergencije, kroz povećanja mogućnosti povezanosti između smart telefona, tableta i svih kućnih i prenosivih elektronskih uređaja. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.