Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG PREDSTAVLJA WEBOS AUTO SISTEM NA SAJMU AUTOMOBILA U FRANKFURTU

  • Updated
  • 2019 09. 17


Beograd, 17. septembar 2019. -
Na ovogodišnjem Internacionalnom sajmu automobila u Frankfurtu (IAA), LG Electronics (LG) demonstriraće novi sistem koji integriše webOS Auto In-Vehicle Infotainment sistem (IVI) sa Microsoft Connected Vehicle platformom za vozila. Koristeći kombinovane prednosti ova dva sistema, IVI može da prikuplja i prenosi različite informacije kao što su status vozača, status vrata ili upotreba aplikacije.

 

Novi sistem dizajniran je tako da preko cloud tehnologije prenosi generisane podatake o vozilu, kao i istoriju korišćenja audio i video sadržaja, i podataka o korišćenja sistema za navigaciju (AVN), koji se kasnije obrađuju preko Power BI programa kompanije Microsoft u cilju unapređenja korisničkog iskustva, sigurnosti i životnog ciklusa vozila. Ova cloud usluga će biti inkorporirana u nadolazeću webOS Auto platformu kako bi se poboljšalo korisničko iskustvo i unutar samog vozila.

 

„Kroz ovu saradnju s kompanijom Microsoft želimo da ojačamo LG IVI platformu i ubrzamo dolazak „povezanih vozila“ korišćenjem inovacija koje pruža MCVP tehnologija“, rekla je Helen Čoi (Helen Choi), potpredsednica odeljenja za tehnologiju u kompaniji LG Electronics. „Nastavićemo da razvijamo webOS Auto ekosistem pružajući širok spektar usluga sa rastućom listom partnerskih kompanija”, istakla je Čoi.

 

„U svetu ekspanzije „povezanih automobila“, integrisanje LG webOS Auto sa Microsoft Connected Vehicle platformom pružiće značajne koristi proizvođačima automobila, koji će na ovaj način dobijati korisne informacije o samom vozilu", rekla je Tara Prakrija (Tara Prakriya), program menadžer poslovne jedinice Microsoft Connected Vehicle Platform and Mobility u kompaniji Microsoft. „Naša saradnja sa kompanijom LG Electronics razviće naše ekosisteme i omogućiće digitalne usluge i funkcije zasnovane na veštačkoj inteligenciji (AI)", izjavila je ona.

 

Najveći svetski sajam automobila, IAA (poznat i kao Međunarodni sajam automobila Nemačka), održava se u Frankfurtu, i trajaće do do 23. septembra.

 

# # #

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 83 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2014. godinu u iznosu od 55,91 milijardi dolara (59,04 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.