Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG prikazuje HDR sadržaj na 4K OLED televizorima

Beograd, 4. septembar 2015. godine – Ove nedelje na IFA sajmu u Berlinu, kompanija LG Electronics (LG) u saradnji sa emiterima televizijskog i drugog sadržaja, predstaviće televizor sa High Dinamic Range (HDR) tehnologijom. Vrhunac prezentacije biće emitovanje HDR sadržaja koji je pripremila britanska nacionalna stanica BBC na LG 4K OLED televizorima.

Kompanija LG će prva na svetu prikazati HDR sadržaj putem Hibridnog emitovanja širokopojasne televizije, odnosno HbbTV 2.0 platforme na 4K OLED televizorima. Ovaj sadržaj će se prenositi uz pomoć Evropske radiodifuzne unije (EBU), koja će koristiti adaptivnu bitrate tehnologiju emitovanja, MPEG DASH, što omogućava prenos HDR sadržaja preko HTTP servera.

Kompanija LG će zajedno sa svojim partnerima prenositi HDR sadržaj putem satelita, koristeći satelitske sisteme kompanije SES ASTRA, jedne od svetskih lidera u oblasti pružanja usluga satelitskog emitovanja, koja pokriva 312 miliona domaćinstava širom sveta, od kojih čak 154 miliona u Evropi.

„Koristimo priliku da na najvećem sajmu potrošačke elektronike u Evropi promovišemo HDR tehnologiju, idealnu za naše OLED televizore. Kao jedan od osnivača UHD alijanse, LG smatra da je partnerstvo sa vodećim medijskim kompanijama prioritet za unapređenje pozicije na HDR tržištu, kao i za pružanje kvalitetnog sadržaja svojim korisnicima“, izjavio je In-kyu Lee, viši potpredsednik i šef odeljenja za televizore u kompaniji LG Home Entertainment.

Posetioci LG štanda na IFA sajmu od 4. do 9. septembra, u Hali 18 u Messe Berlinu, imaće priliku da prisustvuju prikazivanju HDR sadržaja na OLED televizoru.

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Home Entertainment
LG Electronics Home Entertainment je vodeći globalni proizvođač na tržištu audio vizuelnih proizvoda, monitora, personalnih kompjutera i prenosivih uređaja. Kompanija neprestano teži da probija granice tehnologije, kako bi kreirala inovativne uređaje i izašla u susret potrebama svojih potrošača širom sveta. Ova kompanija je fokusirana na poboljšanje svakodnevice svojih korisnika uz pomoć vrhunskih proizvoda za kućnu zabavu, koje predvode nagrađivani OLED televizori, 4K ULTRA HD televizori i CINEMA 3D Smart televizori, sa novom webOS platformom. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.