Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG primenio Quantum Dot tehnologiju na novom 4K UHD televizoru

Beograd, 16.12.2014. godine – Kompanija LG Electronics (LG) predstaviće novi 4K ULTRA HD televizor obogaćen Quantum Dot tehnologijom, što je nova komponenta proširene serije LG televizora koja će biti predstavljena na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu, od 6. do 9. januara naredne godine. Novi model kompanije LG pruža širu paletu, kao i bolju zasićenost boja nego obični LCD televizori, a biće dostupan u prodaji već sledeće godine.

Zahvaljujući tehnologiji kvantnih čestica, ovaj model televizora prikazuje izuzetno širok spektar boja, čineći ga idealnim za emitovanje sadržaja u 4K rezoluciji. Ova napredna tehnologija se zasniva na nano kristalima veličine od 2 do10 nanometara, a svaka tačka emituje različitu boju, zavisno od svoje veličine. Dodavanjem sloja kvantnih tačaka ispred LCD pozadinskog osvetljenja, značajno se poboljšava nivo reprodukcije, kao i ukupna osvetljenost slike.

S obzirom na to da nano tačke emituju izuzetno žive boje, tehnologija kvantnih tačaka može značajno da poboljša mogućnosti LG 4K ULTRA HD IPS ekrana, koje su već izvanredne. Dodavanjem sloja kvantnih tačaka, nivo reprodukcije boja u LG IPS panelima, koji pruža veliku preciznost i izuzetno široke uglove posmatranja, povećan je za više od 30 odsto u odnosu na obične LCD/LED televizore.

LG ULTRA HD 4K televizor sa tehnologijom kvantnih čestica kreiran je u skladu sa brigom o životnoj sredini, pa ne sadrži kadmijum niti ostale toksične teške metale.

„Reprodukcija živih, jarkih boja koje se emituju zahvaljujući kvantnim tačkama, značajno podiže  kvalitet slike LG LCD televizora”, rekao je In-Kju Li, viši potpredsednik i šef odeljenja za televizore u kompaniji LG Electronics Home Entertainment.

Posetioci CES sajma imaće priliku da od 6. do 9. januara posete LG štand (Centar za konvencije Las Vegas - Centralna hala br. 8204) i uvere se u impresivni izgled LG 4K ULTRA HD televizora.

                                                   # # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 87 hiljada ljudi, koji rade u preko 113 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning & Solutions i Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2013. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Home Entertainment

LG Electronics Home Entertainment je vodeći globalni proizvođač na tržištu audio vizuelnih proizvoda, monitora, personalnih kompjutera i prenosivih uređaja. Kompanija neprestano teži da probija granice tehnologije, kako bi kreirala inovativne uređaje i izašla u susret potrebama svojih potrošača širom sveta. Ova kompanija je fokusirana na poboljšanje svakodnevice svojih korisnika uz pomoć vrhunskih proizvoda za kućnu zabavu, koje predvode nagrađivani OLED televizori, 4K ULTRA HD televizori i CINEMA 3D Smart televizori, sa novom webOS platformom. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.