Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG proširuje mogućnosti IoT ekosistema saradnjom sa Amazonom

  • Updated
  • 2016 09. 05

Beograd, 05. septembar 2016. godine — Tokom IFA sajma, koji je otvoren u petak, 2. septembra u Berlinu, kompanija LG Electronics (LG) predstavila je svoje ekosisteme pametnih domova, koje uspešno razvija u saradnji sa brojnim kompanijama. Među svojim partnerima, LG je posebno istakao Amazon, najveću kompaniju za online trgovinu, sa kojom je razvio strategiju Partnership, Open Platform i Open Connectivity na polju interneta stvari (Internet of Things, IoT). Ove dve kompanije predstaviće smart tehnologiju, koja ide u korak sa navikama i potrebama potrošača i pruža optimalna rešenja čak i najzahtevnijim korisnicima.

 

SmartThinQ™ Hub kompanije LG sada je kompatibilan sa Alexom, pametnim ličnim asistentom Amazon Echo bežičnog zvučnika, čime je korisnicima omogućeno da putem glasa, bez upotrebe pametnih telefona, kontrolišu LG kućne aparate. Osim toga, SmartThinQ senzor sa Amazon Dash opcijom pruža mogućnost naručivanja namirnica samo jednim pritiskom na dugme. Takođe, od sada veš mašina sa SmartThinQ senzorom ne samo da će obaveštavati svoje vlasnike o završetku pranja, već će i naručivati deterdžent, ukoliko ponestane zaliha.

 

Još jedan od primera pametne tehnologije kompanije LG, Smart InstaView Door-in-Door™ frižider, biće predstavljen na IFA sajmu. Ovaj frižider poseduje providni LCD ekran osetljiv na dodir, dijagonale 29 inča, koji služi ujedno kao monitor i kao prozor kroz koji može da se proviri bez otvaranja vrata, zahvaljujući Knock-On funkciji. Ovaj frižider pokreće Intel® Compute Stick, sićušni kompjuter sa Intel AtomTM procesorom, koji mu omogućava da podržava različite aplikacije za kuhinjske recepte, slušanje muzike, gledanje video snimaka i internet kupovinu.
 

LG će u Berlinu predstaviti i pametni LG SIGNATURE frižider, koji će zahvaljujući naprednoj tehnologiji senzora moći da zadovolji potrebe korisnika sa različitim stilovima života. Ovaj pametni uređaj opremljen je senzorima za otvaranje vrata, kao i podešavanje vlažnosti i spoljašnje i unutrašnje temperature. Senzor za temperaturu oglašava se kada se u frižider stavi vruća hrana, omogućavajući 30% brže hlađenje u odnosu na standardne frižidere.1 LG SIGNATURE frižider poseduje ugrađenu panoramsku kameru ultra širokog objektiva, za fotografisanje unutrašnjosti iz različitih uglova. Tako korisnici mogu da pregledaju ove fotografije na svojim smart telefonima, i u skladu sa tim, da obave kupovinu.

 

Na sajmu IFA 2016, kompanija LG će takođe predstaviti nove IoT dodatke, poput SmartThinQ Lightbulb, SmartThinQ Plug i SmartThinQ Motion senzora.

 

„Saradnja sa liderima u oblasti industrijskih inovacija predstavlja osnovu naše strategije za razvoj pametnih domova“, rekao je Jo Seong-jin, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Appliance & Air Solution. „Verujemo da će naša otvorenost za inovacije i IoT tehnologiju korisnicima doneti mnogo više pogodnosti.“


________________________________________

1U poređenju sa French-door modelima frižidera kompanije LG. 


###

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Home Appliance & Air Solution

LG Electronics Home Appliance & Air Solution je svetski lider u industriji kućnih uređaja, klima uređaja i sistema za kvalitet vazduha. Kompanija proizvodi kompletna rešenja za domaćinstvo, zahvaljujući vodećim tehnologijama u industriji. LG je posvećen cilju da život korisnika širom sveta učini boljim, kreirajući pažljivo dizajnirane proizvode, kao što su frižideri, veš mašine, mašine za sudove, aparati za kuvanje, usisivači, ugradni aparati, klima uređaji, prečišćivači vazduha i aparati za kontrolu vlage u vazduhu. Ovi proizvodi doprinose poboljšanom iskustvu korisnika superiornim performansama, velikoj uštedi i zdravstvenim benefitima. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.