Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG proizvodi nagrađeni međunarodnom nagradom za dizajn

LG linija proizvoda za kućnu zabavu osvojili nagradu IDEA za inovativni dizajn

Beograd, 3. jul 2012. – Tri proizvoda kompanije LG Electronics su na vodećem svetskom takmičenju za dizajn proizvoda IDEA, nagrađeni u tri različite kategorije za dizajn proizvoda. IDEA žiri je LG OLED televizoru od 55 inča dodelio srebrnu nagradu, dok je bronza pripala LG CINEMA 3D Smart televizoru sa Smart daljinskim upravljačem. Treću nagradu i još jedno srebro odneo je ceo koncept LG proizvoda. Zahvaljujući IDEA nagradama, kao i ranije osvojenim Red dot nagradama (12 nagrada) i iF nagradama (njih 14), LG je jedna od kompanija sa najviše priznanja ove sezone kada je u pitanju dizajn potrošačke elektronike.

Najveći i najtanji OLED televizor, dijagonale 55 inča kompanije LG, premijerno je prikazan CES-u gde je osvojio Best of the Best CES 2012 nagradu i koji je od strane CNET-a proglašen za najboljeg na sajmu. Na World IT sajmu (WIS) u Seulu, nagrađen je Predsedničkom nagradom Republike Koreje za multimedijalnu tehnologiju.

Zahvaljujući tehnologijama 4-Color Pixels i Color Refiner, LG OLED televizor emituje mnogo oštrije i pravilnije boje od drugih modela na tržištu. Zahvaljujući WRGB tehnologiji LG OLED televizor omogućuje najprecizniji i najprirodniji prikaz, koji više prija ljudskom oku. Naime, svaki piksel emituje crvenu, zelenu, plavu i belu boju, umesto standardne kombinacije crvena/zelena/plava, koja se koristi u drugim OLED ekranima i na većini ekrana koji se danas proizvode. Ovaj ekran donosi sliku bez preklapanja boja ili gubljenja kontrasta, bez obzira na osvetljenje u prostoriji ili ugao gledanja. Ova inovativna WRGB tehnologija izdvaja LG od konvencionalnih trikolornih RGB sistema. Kućište je napravljeno od polimera ojačanog ugljeničnim vlaknima (CFRP), materijala koji je karakterističan za trkačke automobile i letelice. Ovaj jedinstveni sklad tehnologije i dizajna omogućuje LG OLED televizoru da se savršeno uklopi u svaki eneterior.

Bronzanu nagradu odneo je LG LM8600 CINEMA 3D Smart TV sa Magic Remote daljinskim upravljačem. Ovaj model je jedan od nekoliko proizvoda iz 2012. godine koji zaslužuju naročitu pohvalu. LM8600 usklađuje novu 3D tehnologiju sa unapređenim Smart TV funkcijama. LM8600 ima poseban LG Cinema Screen dizajn, zahvaljujući kojem podseća na veliko bioskopsko platno i omogućava bioskopsko 3D iskustvo. Gotovo nevidljiv okvir upotpunjuje elegantan dizajn i čini da LM8600 privlači veliku pažnju zbog mogućnosti uklapanja u svaki enterijer, bilo da se radi o kancelariji ili domu. U martu, LG LM8600 je osvojio Red dot nagradu.

Novi ergonomski dizajniran LG Magic Remote omogućuje jednostavniju upotrebu i veću udobnost za korisnike. Gladak, zaobljen oblik je savršeno prilagođen ruci korisnika, dok nove kontrolne funkcije, kao što su Voice Recognition, Wheel, Magic Gesture i Pointing zamenjuju konvencionalne tastere setom modernizovanih opcija, omogućujući jednostavnu kontrolu. LG je značajno unapredio tradicionalni daljinski upravljač i učinio da Magic Remote pruža potpuno novo korisničko iskustvo.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs