Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG proširio kapacitete za proizvodnju kućnih aparata u Evropi

LG nastoji da zauzme prvo mesto na evropskom kontinentu po proizvodnji frižidera i veš mašina

Beograd, 01. novembar, 2011 – Kompanija LG Electronics otvorila je novu proizvodnu liniju u Vroclavu, Poljska, koja godišnje može da proizvede 1 000 000 veš mašina. Takođe, proizvodnja frižidera u istoj fabrici je više nego utrostručena, pa se tako sa 300 000 jedinica godišnje broj proizvedenih uređaja povećao na 1 000 000.

Nova proizvodna linija u Vroclavu će u potpunosti moći da odgovori na sve zahteve regionalnog tržišta. Najveći benefit od otvaranja ovog postrojenja je u smanjenju roka isporuke uređaja. U prethodnom periodu, veš mašine i frižideri velikih dimenzija za korisnike iz Evrope dopremani su iz Južne Koreje, Indonezije i Kine, a ceo proces trajao je i do mesec dana. Sa otvaranjem novog postojenja u Poljskoj, za isporuku ovih uređaja biće potrebno najviše pet dana. Troškovi nabavke koji se odnose na transport i skladištenje su takođe smanjeni. Otvaranjem ovog proizvodnog pogona, zaposleno je još 800 radnika, a nivo poslovne saradnje sa lokalnom zajednicom je porastao za 36%.

„Ova fabrika je ključna za ostvarivanje našeg cilja da do 2015. godine u Evropi budemo vodeći brend za veš mašine i frižidere“, izjavio je Young-Ha Lee, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Home Appliance. „Nove proizvodne jedinice će povećati našu proizvodnju i unaprediće mogućnosti ovih aparata u Evropi.“

U fabrici u Vroclavu proizvodiće se side-by-side i kombinovani frižideri, kao i modeli iz linije Larder & Freezer. Ove vrste frižidera karakteriše visoka energetska efikanost, pa tako side-by-side modeli imaju A++ energetski rejting, dok neverovatno efikasni kombinovani frižideri pripadaju A+++ energetskoj kategoriji. Obe vrste frižidera poseduju sa desetogidišnju garanciju, kao i jedinstvenu Linear Compressor tehnologiju, koja ove modele čini znatno više energetski efikasnim, a hranu duže čuva svežom.

Nova proizvodna jedinica će proizvoditi kako konvencionalne, tako i najsavremenije premijum modele veš mašina. Veš mašine sa prednjim punjenjem i Inverter Direct DriveTM tehnologijom, kao i veš mašine kapaciteta čak 12 kg, koje poseduju 6 Motion Direct DriveTM tehnologiju samo su neki od modela veš mašina koji će biti proizvedeni u novom postrojenju.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljada ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijardi američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs.

Više o LG Electronics Home Appliance Company
LG Electronics Home Appliance Company je inovator u industriji kućnih aparata, posvećen ponudi zdravijih i ekološki pogodnijih proizvoda, uz kombinaciju smart tehnologije i trend-seterskog dizajna, obezbeđujući potpuna rešenja za unapređenje svakodnevnog života. LG-evi intuitivni proizvodi, uključujući frižidere, mašine za pranje veša, mašine za pranje sudova, uređaje za kuvanje, usisivače, i ugradne kućne uređaje, dizajnirani su da se usklade sa potrebama potrošača širom sveta. LG-eve inovativne tehnologije i brojne napredne funkcije, a među njima i prvi svetski interaktivni frižider, mašina za pranje veša na paru i kombinacija mikrotalasne pećnice i rerne, postavljaju nove standarde u industriji kućnih aparata, doprinoseći LG-evoj poziciji globalnog lidera.