Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG proširuje IoT ekosistem linijom futurističkih robota

  • Updated
  • 2017 01. 10

Beograd, 10. januar 2017. godine – Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je ultimativnu liniju pametnih robota, koji čine inovaciju u oblasti veštačke inteligencije i razvoja IoT ekosistema tokom Međunarodnog sajma potrošačke elektronike (CES) 2017 u Las Vegasu. Novu liniju ovih savremenih proizvoda čini kućni robot, koji istovremeno služi kao smart kapija i inteligentni kućni notifikator, povećavajući svakodnevni komfor korisnika. LG nastoji da primeni IoT i smart tehnologiju i van kuće, a kao rezultat ove težnje razvijeni su i napredni roboti za upotrebu na aerodromima i drugim sličnim javnim mestima.

 

Hub robot: Za pametnije domove

Privlačni Hub robot kompanije LG podići će koncept pametnih domova na viši nivo. Povezujući se sa drugim smart uređajima u kući, ovi roboti koriste tehnologiju prepoznavanja glasa Alexa, pametnog ličnog asistenta Amazon Echo bežičnog zvučnika, pa jednostavnom verbalnom komandom obavljaju kućne poslove, poput uključivanja klima uređaja ili promene ciklusa sušenja. Hub roboti su opremljeni interaktivnim ekranom, koji prikazuje raznovrsne informacije, kao što su slike namirnica iz frižidera ili recepti u vidu audio instrukcija. Ovi uređaji pružiće korisnicima i posebne pogodnosti u vidu slušanja muzike, podešavanja budilnika, kreiranja podsetnika, pa čak i redovnog informisanja o vremenskim prilikama i stanju u saobraćaju.

 

Zahvaljujući svom antropomorfnom dizajnu, Hub roboti mogu stupiti u interakciju sa svim članovima porodice na različite načine. Takođe, mogu se okretati u prostoru i izražavati široki spektar emocija, prikazujući određeni izraz lica na ekranu, a sposobni su i da odgovore na jednostavna pitanja klimanjem glavom. Hub roboti su upoznati sa svim dešavanjima u kući, pa tako znaju kada neko od članova porodice izađe, vrati se ili odlazi u krevet, a kako zahvaljujući kameri razlikuju lica članova porodice, mogu se programirati tako da svakog člana pozdrave na drugačiji način. Kao dopunu Hub robotu, kompanija LG predstavila je i mini robote, koji mogu biti smešteni u bilo kojoj prostoriji u kući. I sami opremljeni elegantnim ekranom, ovi mini roboti mogu obavljati većinu funkcija koje podržava njihova veća verzija.

 

Airport Guide robot: Najbolji prijatelj putnika

Ekosistem inteligentnih usluga kompanije LG prevazilazi granice kućne upotrebe. Tako Airport Guide robot, koji će uskoro moći da se vidi na seulskom Incheon International aerodromu, predstavlja inteligentnog asistenta putnika, odgovarajući na pitanja na četiri jezika – engleskom, kineskom, japanskom i korejskom. Nakon jednostavnog skeniranja karte, robot će putniku prikazati detaljne informacije o ukrcavanju u avion i lokaciji izlaza, kao i podatke o vremenskim uslovima u odabranom gradu. Roboti pokazuju i smer kretanja na samom aerodromu, kao i prosečno vreme potrebno za stizanje do željenog mesta. Takođe, mogu ispratiti izgubljene ili putnike koji kasne do izlaza ili bilo koje lokacije na aerodromu.

 

Airport Cleaning robot: Čisto kao novo

Kao jedan od lidera u domenu robot usisivača, kompanija LG ponudila je i novu liniju ovih proizvoda, uključujući i velike industrijske uređaje. Ogromni Airport Cleaning robot usisivač opremljen je kanisterom velikih kapaciteta, kao i višestrukim četkama i motorima. Spremni da očiste sve – od tapeta do podova, ovi uređaji poseduju i najnovije pametne senzore i višestruke kamere, koje omogućavaju bezbedne, efikasne i moćne performanse, čak i na najprometnijim aerodromima. Ovi senzori koriste sistem za snimanje iz vazduha (LIDAR), a poseduju i osetljive branike, pa tokom rada detektuju prepreke koje im se nađu na putu, dok zahvaljujući upotrebi tehnologije simultane lokalizacije i mapiranja (SLAM), uvek znaju gde se nalaze.                             

 

Lawn Mowing robot: Za besprekorno pokošen travnjak

Lawn Mowing robot idealan je za različite vrste travnjaka, s obzirom na to da precizno i potpuno bezbedno kosi travu. Zahvaljujući mnogobrojnim senzorima i branicima kojima je opremljen i Airport Cleaning robot, ovaj uređaj u svakom momentu prepoznaje lokaciju na kojoj se nalazi i položaj svake prepreke, poput drveta ili žive ograde. Dizajniran tako da poveća efikasnost košenja, Lawn Mowing robot koristi sečivo koje se brzo pomera, čineći travnjak besprekorno pokošenim. Pored navedenih karakteristika, bočni kabl pojednostavljuje komplikovani proces instalacije, što ga čini još pristupačnijim i jednostavnijim za upotrebu.

 

„Kompanija LG je radeći na HOM-BOT vakuumskom robot usisivaču dugi niz godina bila uključena u razvoj smart tehnologije i robotike. Na sajmu CES 2017 pokazali smo na koji način znanje stečeno tokom višegodišnjeg istraživanja primenjujemo na proizvodnju uređaja namenjenih kako za rad u kući, tako i van nje“, rekao je Song Dae-hyun, predsednik i generalni direktor kompanije LG Home Appliance & Air Solutions.

 

Za više informacija o proizvodima kompanije LG predstavljenim na sajmu CES 2017 posetite www.LGnewsroom.com/CES2017.

 

###

                              

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

 

Više o LG Electronics Home Appliance & Air Solution

LG Electronics Home Appliance & Air Solution je svetski lider lider u industriji aparata, klimatizacije i sistema kvaliteta vazduha. Kompanija nudi kompletna tehnološka rešenja za kuće. LG inovativni proizvodi, uključujući frižidere, mašine za pranje veša, mašine za pranje posuđa, kuhinjske uređaje, usisivače, ugradive uređaje i zdravstvene programe, dizajnirani su potrebe potrošača širom sveta. Ovi proizvodi pružaju veću udobnost, odlične performanse, veliku uštedu i vidljive zdravstvene benefite. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.