Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG proširuje partnerstva kako bi pružio bogat 4K HDR sadržaj

Beograd, 26. januar, 2016. godine – Kompanija LG Electronics (LG) najavila je ključna partnerstva sa kompanijama i emiterima sadržaja, kako bi korisnicima pružio 4K HDR (High Dynamic Range) sadržaj visokog kvaliteta.

LG je započeo globalno partnerstvo sa kompanijom Netflix kako bi lakše širio usluge internet striminga na zahtev, na tržištima izvan onih gde je Netflix već prisutan (Amerika, Zapadna Evropa, Australija, Novi Zeland i Japan). Ovo partnerstvo će pružiti obiman sadržaj visokog kvaliteta, uključujući televizijske serije snimljene u 4K HDR kvalitetu, na više tržišta u Aziji, na Bliskom istoku i u Evropi. LG je izabran za primarnog globalnog poslovnog partnera kompanije Netflix, zbog vrhunskog kvaliteta slike i performansi koji su pogodni za industriju smart televizora, kao i doživljaj gledanja podjednako.

LG OLED televizori i novi super UHD televizori u 2016. godini dizajnirani su tako da podržavaju standardne industrijske HDR formate kao što su HDR10 i Dolby Vision™. Kompanije LG, Dolby i Netflix zajedno su stvorili kvalitetnu 4K Dolby Vision™ HDR snimak veoma popularne Netflix serije Daredevil, koja je na CES sajmu emitovana na LG OLED televizorima. Dolby Vision™ sadržaj pruža mogućnost OLED tehnologiji da prikaže sve svoje prednosti, od svetlijih detalja, dublje crne boje, poboljšanih detalja i boja koje nisu dostupne na konvencionalnim televizorima.

LG se takođe udružio sa nizom velikih globalnih emitera sadržaja kako bi omogućio dostupnost najboljeg striming sadržaja u HDR tehnologiji. Serije kompanije Amazon koje su originalno snimljene u HDR tehnologiji, uključujući The Man in the High Castle, Red Oaks, Transparent i Mozart in the Jungle pokazani su na ovogodišnjem CES sajmu, kao i prvi YouTube HDR sadržaj.

Na ovogodišnjem CES sajmu, kompanija LG prikazala je scene iz filma The Martian produkcijske kuće 20th Century Fox na svojim HDR OLED televizorima. Popularni film konvertovan je u HDR tehnologiju, pa fantastične filmske scene u svemiru izgledaju još spektakularnije.

Kako bi ozvaničio još jednu saradnju, štand kompanije LG na ovogodišnjem CES sajmu imao je i mračnu sobu dizajniranu specijalno za prikazivanje HDR video sadržaja iz dubokog svemira, koji je obezbedila NASA, a producirala kompanija Harmonic, njen zvanični partner. NASA i Harmonic pružili su mogućnost gledaocima da putem HDR tehnologije dožive svemir kao nikada od sada. „LG OLED televizori poseduju mogućnost prikazivanja duboke crne boje, što je novom NASA UHD kanalu omogućilo da na najbolji mogući način gledaocima približe realan doživljaj svemira", izjavio je Peter Alexander, viši potpredsednik i direktor marketinga kompanije Harmonic.

„Kompanija LG shvata sadržaj veoma ozbiljno, baš kao i televizijske tehnologije i hardvere. Deljenje naših inovacija sa vodećim partnerima u industriji je važan deo strategije kompanije LG, kako bismo pružili korisnicima najbolje iskustvo i bolju dostupnost velikoj količini sadržaja“, izjavio je Brian Kwon, predsednik i generalni direktor kompanije LG Home Entertainment.

###

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Home Entertainment

LG Electronics Home Entertainment je vodeći globalni proizvođač na tržištu audio vizuelnih proizvoda, monitora, personalnih kompjutera i prenosivih uređaja. Kompanija neprestano teži da probija granice tehnologije, kako bi kreirala inovativne uređaje i izašla u susret potrebama svojih potrošača širom sveta. Ova kompanija je fokusirana na poboljšanje svakodnevice svojih korisnika uz pomoć vrhunskih proizvoda za kućnu zabavu, koje predvode nagrađivani OLED televizori, 4K ULTRA HD televizori i CINEMA 3D Smart televizori, sa novom webOS platformom. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.