Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG PROŠIRUJE PARTNERSTVO SA KOMPANIJOM QT

  • Updated
  • 2019 06. 28


Beograd, 28
. jun 2019. godine – Kompanija LG Electronics (LG) najavila je potpisivanje Memoranduma o razumevanju sa kompanijom The Qt Company sa sedištem u Finskoj, a bavi se razvojem softvera i stoji iza Qt projekta. Cilj je da se proširi postojeća saradnja na platformi webOS, a ovo konkretno partnerstvo će se fokusirati na ugrađivanje LG-jeve open source platforme webOS u buduće automobilske, robotske i pametne kućne uređaje, ali i na pozicioniranje webOS-a kao referentnog operativnog sistema za Qt.

 

Partnerstvo garantuje efikasnije upravljanje resursima koja su potrebna za prenos na Qt i minimiziranje razlika između Qt i platforme webOS, što će dovesti do najboljeg korisničkog iskustva za AI i IoT korisnike. Zahvaljujući stručnosti kompanije Qt u području korisničkog iskustva (UX) i LG-jevom poznavanju proizvoda, saradnja će kreirati snažno razvojno okruženje za programere, inženjere i dizajnere kako bi mogli da stvaraju inovativne aplikacije i uređaje.

 

Naša vizija je stvaranje visoko inovativnih i pametnih uređaja koji se temelje na veštačkoj inteligenciji (AI) i koriste platformu webOS, a to je lakše ostvarivo u saradnji sa kompanijom Qt“, izjavio je Dr. I.P. Park, predsednik i glavni tehnološki direktor kompanije LG Electronics. „Dizajniranje i razvoj ovih veoma složenih sistema zahteva naprednije mogućnosti razvoja softvera i to više nego ikad ranije, a bliska saradnja između stručnjaka za hardver i softver je temelj saradnje sa kompanijom Qt”.

 

Qt je softverski alat za razvoj grafičkog korisničkog interfejsa (GUI) kako bi bio isporučen intuitivan i moderan UI/UX dizajn i snažne funkcije na dodir u potrošačkim i automobilskim uređajima. Od 2014. godine, LG se oslanjao na okvir za razvoj aplikacija kompanije Qt kako bi osigurao intuitivno i jednostavno korisničko iskustvo za pametne televizore i informacione displeje koji se temelje na platformi webOS. Qt će imati ključnu ulogu u razvoju platforme webOS Auto, planiranu za implementaciju u buduće sisteme za infotainment u vozilima.

 

LG je već generacijama predvodnik u segmentu potrošačke elektronike, a upravo je to jedan od razloga zašto su postali pouzdan partner naše kompanije“, rekao je Juha Varelius, izvršni direktor u kompaniji Qt. „Svojom inicijativom da proširi doseg platforme webOS na brzorastuća tržišta, LG naglašava veliki potencijal povezanih iskustava. Sarađujući sa kompanijom LG na ovoj inicijativi, u mogućnosti smo da našim korisnicima olakšamo izradu uređaja koji donose novu definiciju reči 'pametni'“.

 

# # #

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 83 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2014. godinu u iznosu od 55,91 milijardi dolara (59,04 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite.