Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG prvi komercijalizuje 4K OLED TV

Beograd, 25.08.2014. godine — Kompanija LG Electronics (LG) danas je najavila početak prodaje prvog na svetu 4K OLED televizora sa rezolucijom 3840 x 2160. Dostupan u dve veličine, sa dijagonalom od 77 i 65 inča (modeli 77EG97000 i 65EC9700), LG 4K OLED TV opremljen je najboljom tehnologijom ekrana i poseduje zakrivljeni ekran sastavljen od organskih osvetljavajućih dioda Ultra HD kvaliteta koje emituju svetlost. LG 4K OLED televizor svoju superiornost u odnosu na konvencionalnu tehnologiju ekrana dokazuje neverovatnim iskustvom gledanja koje pruža svojim korisnicima.

Ovaj televizor koristi napredni ekran koji karakteriše specifična Four-Color Pixel WRGB tehnologija, patentirana od strane kompanije LG. Sa više od 33 miliona pod-piksela koji proizvode živopisne boje i izuzetno visok kontrast, gledaoci će imati neverovatno realno iskustvo gledanja. Sa bogatijim, jasnijim i prirodnijim nijansama boja, samo-osvetljavajući pikseli omogućavaju izraženu i dublju crnu boju, a brzo vreme reakcije omogućava besprekorno emitovanje slike bez zamućenja ili treperenja.

LG 4K OLED TV predstavlja vrhunac tehnoloških dostignuća i novi uzor koji će promeniti dinamiku tržišta nove generacije televizora”, rekao je Hyun-hwoi Ha, predsednik i generalni direktor kompanije LG Home Entertainment. „Kao naredni korak u evoluciji tehnologije izrade ekrana, OLED će igrati značajnu ulogu u promenama u našoj industriji. Čvrsto verujem u činjenicu da 4K OLED istinski menja tok tehnologije.”

Sa postoljem u obliku lista, tanki i zakrivljeni ekran LG 4K OLED televizora pruža bioskopski doživljaj upotpunjen elegantnim izgledom. Radi više mogućnosti za instalaciju, modeli 65EC9700 i 77EG9700 takođe mogu da se postave i na zid. Višekanalni ULTRA SURROUND zvučni sistem pruža audio doživaljaj koji u potpunosti parira vrhunskom kvalitetu slike. Dizajniran u saradnji sa renomiranim proizvođačem audio komponenti, kompanijom Harman Kardon, ULTRA SURROUND pruža neverovatan osećaj sinestezije slike i zvuka.

Dobitnik ovogodišnje nagrade za najbolju inovaciju na međunarodnom CES sajmu u Las Vegasu, LG 4K OLED televizor opremljen je webOS platformom i omogućava jednostavno korišćenje niza praktičnih funkcija kreiranih u skladu sa konceptom Simple Connection, Simple Switching i Simple Discovery. WebOS platforma nedavno je nagrađena prestižnim priznanjem od strane Evropske asocijacije za zvuk i sliku (EISA) za izuzetno intinuitivan korisnički interfejs.

„Očekuje se da će za nekoliko godina OLED televizori preuzeti preimućstvo u prodaji LCD televizora, a kompanija LG je potpuno spremna za to”, dodao je gospodin Ha. „Prednosti OLED televizora su očigledne. Nema opadanja kvaliteta slike, niti problema poput distorzije, mutne i nejasne slike ili razlivenih boja. 4K OLED TV predstavlja vrhunski doživljaj za korisnike u domenu reprodukcije boja, kontrasta, detalja i uglova gledanja.”

Nakon tržišne premijere u Koreji, 4K OLED televizori dijagonala 65 i 77 inča biće dostupni na ključnim tržištima Evrope. Posetioci IFA manifestacije mogu da vide 4K OLED televizor u hali 11.2 Messe Berlin u periodu od 5. do 10. septembra.

                                                 # # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 87 hiljada ljudi, koji rade u preko 113 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning & Solutions i Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2013. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Home Entertainment

LG Electronics Home Entertainment je vodeći globalni proizvođač na tržištu audio vizuelnih proizvoda, monitora, personalnih kompjutera i prenosivih uređaja. Kompanija neprestano teži da probija granice tehnologije, kako bi kreirala inovativne uređaje i izašla u susret potrebama svojih potrošača širom sveta. Ova kompanija je fokusirana na poboljšanje svakodnevice svojih korisnika uz pomoć vrhunskih proizvoda za kućnu zabavu, koje predvode nagrađivani OLED televizori, 4K ULTRA HD televizori i CINEMA 3D Smart televizori, sa novom webOS platformom. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.