Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG razvija poslovanje u segmentu globalnih rešenja u oblasti rasvete do kraja 2011. godine

Dobijanjem sertifikata počinje globalno predstavljanje poslovanja kompanije u oblasti rasvete

Beograd, 10. decembar 2010. – LG Electronics (LG) objavio je da su proizvodi sa LED (Light Emiting Diod) i Plasma sistemom osvetljenja koje je razvila kompanija LG, dobili zvaničan sertifikat evropske, kineske, japanske i koreanske vlade, kojim se potvrđuje njihova energetska efikasnost, kvalitet, bezbednost i ekološka podobnost. Zahvaljujući dobijenim sertifikatima, LG je sada u prilici da, kao kompanija koja je razvila kompletnu ponudu rešenja u oblasti rasvete, na globalnom nivou predstavi svoju najnoviju „zelenu“ poslovnu inicijativu koja je u skladu sa principima ekološki osvešćenog poslovanja.

Komparativne prednosti LG LED osvetljenja su samostalno razvijena tehnologija optičkih elemenata, efikasno upravljanje toplotom i dizajn integrisanih komponenti. Kao dugogodišnji lider na tržištu uređaja za grejanje, ventilaciju i klimatizaciju (HVAC), LG će iskoristiti navedene prednosti da ponudi cenovno konkurentne proizvode, da korisnicima obezbedi kvalitetan servis i stručnost koja se očekuje od kompanije koja je razvila kompletnu ponudu proizvoda baziranih na ekološki unapređenim rešenjima.

“Koncepti “zelene” energije i zaštite životne sredine prihvaćeni su širom sveta, a kompanijama koje razvijaju sopstvene tehnologije i poseduju prepoznatljivi brend pružaju ogromne mogućnosti” kaže Yonghwan Kim, zamenik predsednika Lighting & Solution Business sektora, u okviru kompanije LG Electronics. “Imajući u vidu dugogodišnje iskustvo i ekspertizu kompanije u oblasti energetsko efikasnih tehnologija, LG ima potencijal da u ogromnoj meri doprinese razvoju ekologije i zaštite životne sredine.”

Sa prosečnom stopom rasta većom od 30%, tržište LED osvetljenja beleži snažan rast. Očekuje se da će LED zameniti tradicionalno osvetljenje do 2015. godine, a u pitanju je tržište koje se procenjuje na 5,1 milijardi američkih dolara. LG je prošlog septembra pokrenuo linije za proizvodnju LED osvetjenja u južnokorejskoj provinciji Gumi. U kompaniji se očekuje da će proizvodni kapacitet od 5 miliona jedinica biti dostignut do 2012. godine.

Koreanska korporacija za upravljanje energijom (KEMCO) je, dodeljujući sertifikat o energetskoj efikasnosti naglasila je da LG LED osvetljenje od 53 vata ostvaruje značajnu uštedu energije od čak 70% u odnosu na postojeće fluorescentne lampe, kao i da je vek trajanja iznosi više od 50 hiljada časova ili 10 godina, uz korišćenje od 12 časova na dan. Model LED osvetljenja MR16 je energetski štedljiva alternativa koja nudi uštedu energije i preko 80%, što je takođe KEMCO saopštio ove godine.

Kao još efikasnija pokazala su se jedinstvena LG PLS osvetljenja, koja koriste tehnologiju zasnovanu na emisiji mikrotalasnih plazmi. Švedski institut za testiranje električne opreme, Kineski centar za sertifikaciju kvaliteta i Japanska labaratorija za električnu bezbednost i ekologiju dodelili su kompaniji LG sertifikate za dva uređaja PLS opreme: PSH07- unutrašnja rasveta snage 730 W i PSF10 sistem snage 1kW.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 84.000 hiljade ljudi, koji rade u preko 115 operativnih centara uključujući i 84 predstavništva širom sveta. LGE čine pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Home Appliances, Air Conditioning, Business Solutions i Mobile Communications, sa kojima je u 2009. godini ostvario ukupnu prodaju od 43.4 milijardi američkih dolara. LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, audio i video uređaja, mobilnih telefona, rashladnih uređaja i mašina za pranje veša. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona, sistema za obradu podataka i flet panel televizora za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.com.