Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG smart kućni uređaji na Sajmu potrošačke elektronike

Beograd, 8. januar 2013. – Kompanija LG Electronics će na predstojećem Sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu predstaviti novu liniju smart kućnih aparata, koju pre svega odlikuju poboljšane mogućnosti povezivanja sa drugim uređajima, ali i bolje korisničko iskustvo. Zahvaljujući NFC (Near field communication) tehnologiji, jednostavnim prislanjanjem smart telefona na nove LG kućne uređaje, korisnici mogu upravljati veš mašinom, frižiderom, robotom-usisivačem ili mikrotalasnom rernom. Takođe, Smart Control tehnologija i Smart Home sistem omogućavaju efikasno upravljanje kućnim aparatima glasovnim komandama putem smart telefonima.

„LG Electronics u Las Vegasu predstavlja svoje najsavremenije i najefikasnije modele”, izjavio je Seong-jin Jo, predsednik i izvršni director kompanije LG Electronics Home Appliance. „Unapređena smart tehnologija omogućava korisnicima da upravljaju svojim kućnim uređajima bez obzira gde se nalaze. Mogu pokrenuti pranje u veš mašini dok se nalaze na putu do kuće ili da „narede” robotu-usisivaču da očisti pod u dnevnoj sobi usled neplaniranog dolaska gostiju.”

Opremljeni sa Linear Compressor tehnologijom, novi LG frižideri poseduju i niz „pametnih” opcija. Smart Manager aplikacija na LCD ekranu smeštenom na vratima frižidera pokazuje rok trajanja, količinu i nutricionistička svojstva namirnica koje se nalaze u frižideru, ali i predlaže moguće recepte na osnovu proizvoda koje se nalaze u frižideru. Smart Access opcija korisnicima omogućava da svojim kućnim aparatima upravljaju i pomoću svojih smart telefona koji koriste Android ili iOS operativne sisteme.

Posebno su zanimljive Smart Shopping i Health Manager funkcije, koje za sada dostupne samo na tržištu Južne Koreje. Prva omogućava online kupovinu namernica direktno sa LCD ekrana frižidera, tako da uz Smart Shopping opciju možete nabaviti potrebne prehrambene proizvode koji vam nedostoju i to bez odlaska u prodavnicu. Health Manager funkcija prepuručuje zanimljive recepte, kao i dnevne i nedeljne planove ishrane, na osnovu godina, pola, visine, težine i zdravstvenih navika korisnika. Takođe, nova unapređena LG smart platforma omogućava da na LCD ekranima, koji su postvaljeni na frižiderima i drugim kućnim aparatima, pratite omiljene TV programe, ali da gledate filmove, slušate muzika ili čak da proveravate vremensku prognozu.

LG smart veš mašine takođe objedinjuju Smart Diagnosis™, Smart Access, Smart Adapt i Smart Grid Ready opcije. Uz pomoć WiFi ili NFC tehnologije, Smart Diagnosis™ opcija omogućava korisnicima da reše tehničke poteškoće, dok Smart Adapt omogućava instaliranje novih programa pranja na veš mašini. Smart Grid funkcija, koja omogućava podešavanje potrošnje električne energije prema lokalnim dnevnim tarifama, tako da kućni uređaji uvek koriste električnu energiju u optimalnoj meri.

Uz pomoć smart telefona korisnici sada mogu da upravljaju i LG HOM-BOT uređajem, robotom-usisivačem, koji „održava” red i čistoću vašem domu i kada niste kod kuće. Takođe, ovaj kućni uređaj možete koristiti i kao sredstvo za nadzor u vašem domu, zahvaljujući kameri koja je postavljena na prednji deo robotizovanog usisivača. Još jedna novina su smart mikrotalasne rerne, koje korisnicima nude brojne opcije, pa tako preko LCD ekrana možete pratiti da li je jelo koje spremate gotovo, možete pronaći zanimljive recepte ili utvrdite tehnički problem uz pomoć Smart Diagnosis™ opcije.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs.

Više o LG Electronics Home Appliance Company
LG Electronics Home Appliance Company je inovator u industriji kućnih aparata, posvećen ponudi zdravijih i ekološki pogodnijih proizvoda, uz kombinaciju smart tehnologije i trend-seterskog dizajna, obezbeđujući potpuna rešenja za unapređenje svakodnevnog života. LG-evi intuitivni proizvodi, uključujući frižidere, mašine za pranje veša, mašine za pranje sudova, uređaje za kuvanje, usisivače, i ugradne kućne uređaje, dizajnirani su da se usklade sa potrebama potrošača širom sveta. LG-eve inovativne tehnologije i brojne napredne funkcije, a među njima i prvi svetski interaktivni frižider, mašina za pranje veša na paru i kombinacija mikrotalasne pećnice i rerne, postavljaju nove standarde u industriji kućnih aparata, doprinoseći LG-evoj poziciji globalnog lidera.