Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG SUPER UHD televizori predstavljeni na CES sajmu

Beograd, 11. januar, 2016. godine – Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je svoju najnoviju seriju UHD televizora na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES) 2016 u Las Vegasu. Vodeći modeli u okviru ponude IPS televizora su UH9500, dijagonale 65 inča, UH9550, dijagonale 86 inča, kao i SUPER UHD televizori, UH8500 dijagonale 65 inča i UH8550 dijagonale 75 inča. Modeli premium SUPER UHD televizora pružaju viši nivo reprodukcije boja, napredniju sliku i poboljšane zvučne karakteristike, kao i HDR (High Dinamic Range) tehnologiju i moderan, ultra tanki dizajn.

LG UH9500 i UH9550 modele televizora krase najnapredniji IPS ekrani na tržištu, kao i inovativne funkcije kao što su True Black Panel, patentirana tehnologija koja smanjuje refleksiju i povećava kontrast boja i Contrast Maximizer, tehnologija koja pruža veću dubinu i kontrast razdvajanjem predmeta od njihove pozadine.

HDR Plus tehnologija omogućava UH9500 i UH9550 modelima da prikazuju 4K HDR sadržaj, dok Ultra Luminance tehnologija značajno povećava kontrast između tamnih i svetlih područja, ujedno pojačavajući HDR efekat. Pomoću HDMI ulaza koji je kompatibilan sa HDR tehnologijom i mogućnošću prenosa SDR režima u visokokvalitetni HDR režim, korisnici mogu da emituju sadržaj približan HDR kvalitetu, i to iz bilo kog standardnog izvora.

Zarad kvalitetnije reprodukcije boja, LG ColorPrime Plus tehnologija uvećava opseg nijansi koje se mogu prikazati na ekranu, koristeći proširen spektar boja i stvarajući realnije slike veće dubine. Još jedna inovacija je Billion Rich Colours, funkcija koja koristi panel i procesor snage 10 bita kako bi omogućila modelima UH9500 i UH9550 da emituju više od milijardu boja.

Novi koncept dizajna primenjen je na modelu UH9500, što znači da je tanji, čak i od svog prethodnika. Smanjenim rastojanjem između panela i zadnjeg dela, ultra tanki ekran debljine 6,6mm i njegov, gotovo nevidljivi okvir odaju utisak da televizor lebdi u vazduhu. Ovaj model je bez premca i kada je zvuk u pitanju. Kompanija LG u saradnji sa vrhunskim proizvođačem audio uređaja, kompanijom Harman/Kardon, razvila je sistem zvučnika koji pružaju izuzetno visok kvalitet zvuka, dok nova Magic Sound Tuning funkcija meri i analizira okruženje i prilagođava zvuk specifičnim uslovima u prostoriji.

Sličnih karakteristika kao UH9500 i UH9550, modeli UH8500 i UH8550 takođe poseduju ColorPrime Plus, Billion Rich Colours, Ultra Luminance i Contrast Maximizer funkcije, ali uz malo drugačiju konfiguraciju. Kompanija LG će svečano predstaviti i svoj 8K SUPER UHD televizor dijagonale 98 inča čija je isporuka planirana za drugu polovinu 2016. godine.

„Uvereni smo da će naši najnoviji HDR SUPER UHD televizori u 2016. godini uneti novitet ne samo u industriju, nego i u život naših korisnika uopšte. LG je jedina kompanija sa dvostrukom strategijom koja se fokusira kako na OLED, tako i IPS televizore, što je dokaz da ne prioritizujemo jedan tip displeja“, izjavio je Brian Kwon, predsednik i generalni direktor kompanije LG Home Entertainment.

Za više informacija o LG proizvodima na CES sajmu, posetite www.LGnewsroom.com/ces2016.
 
Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Home Entertainment

LG Electronics Home Entertainment je vodeći globalni proizvođač na tržištu audio vizuelnih proizvoda, monitora, personalnih kompjutera i prenosivih uređaja. Kompanija neprestano teži da probija granice tehnologije, kako bi kreirala inovativne uređaje i izašla u susret potrebama svojih potrošača širom sveta. Ova kompanija je fokusirana na poboljšanje svakodnevice svojih korisnika uz pomoć vrhunskih proizvoda za kućnu zabavu, koje predvode nagrađivani OLED televizori, 4K ULTRA HD televizori i CINEMA 3D Smart televizori, sa novom webOS platformom. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.