Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG svojim najnovijim telefonima podiže Mobile World Congress 2008 na jedan viši nivo

  • Updated
  • 2008 02. 11
Lansiranje LG-KF700, akcenat na LG-KF600 i LG Viewty


2008, Barselona, Španija – LG Electronics (LG), globalni tehnološki i dizajnerski lider u mobilnim komunikacijama, prikazaće svoje najnovije proizvode, kao i tehnologije budućnosti na GSMA Mobile World Congress-u (MWC) 2008 u Barseloni. Na manifestaciji LG će zvanično lansirati model LG-KF700, novi uređaj sa specifičnim korisničkim interfejsom koji koristi touch tehnologiju. Od ostalih modela, poseban akcenat biće na modelima, koji takođe poseduju touch tehnologiju: korisnički orijentisani telefon, LG-KF600 i model sa profesionalnim foto modulom, LG Viewty.
Na MWC 2008, LG će posebno predstaviti gamu telefona sa ekranima osetljivim na dodir, koju je "otvorio" prošlogodišnji hit LG PRADA telefona, kao prvi model sa punim LCD ekranom osetljivim na dodir. Kompanija je razvila nove telefone bazirajući ih na iskustvima korisnika i dizajnirala ih tako da bude što jednostavniji za korišćenje.

Model LG-KF700 uključuje višestruke mogućnosti unosa podataka, a to su ekran osetljiv na dodir, Shortcut Dial točkić, kao i klasična numerička tastatura. Na ovaj način korisnicama će biti u mnogome olakšano korišćenje ovog multimedijalnog telefona. Novi LG-KF600 poseduje revolucionarnu InteractPad(TM) površinu, koja sa svojim unapred ponuđenim funkcijama kao da čita misli korisnika. LG Viewty je odlično "pozdravljen" od strane korisnika. O tome najbolje govori podatak da je ovaj model sa fantastičnom kamerom i potpunim LCD-om osetljivim na dodir, od svoje evropske premijere održane prošlog novembra, prodat u više od 750 hiljada primeraka. Modeli LG-KF600 i LG Viewty dobili su prestižno iF priznanje u kategoriji dizajniranja proizvoda za 2008. godinu.

"Ove godine LG će nastaviti sa baziranjem svojih novih uređaja na iskustvima korisnika." – rekao je Dr Skott Ahn, predsednik i CEO LG Electronics Mobile Communications kompanije. "Naši korisnici smatraju da su napredne funkcije i multimedijalne mogućnosti veoma bitne, ali i jednostavnost korišćenja samih uređaja. Novi telefoni sa touch tehnologijom, ne samo da će se približiti, već će i prevazići njihova očekivanja."

"Prilagodljivost ekrana osetljivih na dodir predstavlja najbitniji element u kreiranju sve intuitivnijih korisničkih interfejsa. Mi vidimo da ekrani osetljivi na dodir predstavljaju rastući trend u mobilnoj industriji, a zahvaljujući našim najnovijim modelima, mi predstavljamo lider u ovom segmentu."

MWC je najveća izložba na svetu mobilne industrije, na kojoj učestvuju mobilni operateri, isporučioci mobilnih uređaja, kao i proizvođaci softvera za ove proizvode iz celog sveta. Prošle godine na izložbi je učestvovalo preko 50 hiljada ljudi.

LG će održati konferenciju za novinare za vreme trajanja sajma i to 11. februara u 10:30 u Medija centru na Sajmu u Barseloni. Pod temom "LG: Pametno opipljiv, dodatno upotrebljiv", izvršni menadžeri LG-a će predstaviti nove, pametne i lake za korišćenje mobilne uređaje, kao i kompanijsku poslovnu strategiju za 2008. godinu. Molimo vas da posetite štand LG-a, koji se nalazi u hali 8 Sajma.

Glavni LG proizvodi na GSMA Mobile World Congress-u 2008:

LG-KF700: Kombinacijom tri različite metode unosa teksta, LG–KF700 omogućava lak pristup moćnim multimedijalnim karakteristikama, kao što su pravi Web pretraživač, digitalni audio i video plejeri i mnogi drugi zgodni dodaci. Sa prednje strane se nalazi troinčni hi-res LCD ekran, koji je osetljiv na dodir i lako se prilagođava svakom pojedinačnom delu menija, a idealan je za gledanje video sadržaja. Još jedna specifičnost se nalazi sa zadnje strane telefona, a to je Shortcut Dial, točkić koji omogućava brz i lak pristup najčešće korišćenim aplikacijama. Korišćenje i onih osnovnih funkcija, poput telefoniranja ili pisanja poruka, takođe je jednostavno zahvaljujući kliznoj alfa-numeričkoj tastaturi.

LG-KF600: Čini se kako LG-KF600 ume da čita misli. Telefon poseduje InteractPad™, koji menja klasične tastere sa virtualnom "pametnom" navigacijom, koja omogućava daleko jednostavnije korišćenje telefona. InteractPad™ menja svoj sadržaj u zavisnosti od aktivne aplikacije i na taj način korisnik ne mora da pamti gde se nalaze tasteri za kameru od 3 megapiksela, MP3 plejer, video rikorder ili za osnovne radnje, kao što su telefoniranje ili slanje SMS poruka. Pored lepog izgleda, LG-KF600 je i veoma funkcionalan telefon, koji zahvaljujući svom trapezoidnom obliku odlično leži u ruci. LG-KF600 je dobitnik prestižne iF nagrade u kategoriji dizajna proizvoda za 2008. godinu.

LG Viewty (LG-KU990): LG Viewty je telefon sa kamerom, koja sadrži karakteristike koje smo do sad mogli da vidimo samo u naprednim digitalnim fotoaparatima. Neke od njih su manualni fokus, stabilizator slike, kao i osetljivost od ISO800, koja omogućava dobijanje odličnih fotografija u loše osvetljenom okruženju. Takođe, ova 5-megapikselna kamera može da snima video materijale sa rekordnih 120 slika u sekundi, koje je zatim moguće editovati i direktno poslati na YouTube. Ekran Viewty-a je osetljiv na dodir i sa dijagonalom od 3 inča i Mobile XD™ tehnologijom daje sjajnu i veoma oštru sliku. Sa zadnje strane je smešten i točkić, koji olakšava kretanje kroz meni. Kako je u pitanju, telefon sa velikim ekranom osetljivim na dodir, Viewty poseduje i stylus olovku.

LG-KF510: Ekstremno tanak i veoma lep LG-KF510 je klizni telefon, koji predstavlja najbolju kombinaciju visokog stila i najbolje tehnologije. Bilo da se korisnik odluči za zvezdano tamnosivu ili zalazećeg sunca crvenu kombinaciju, dobiće telefon izvanrednog stila, koji osim toga poseduje i površinu osetljivu na dodir sa interaktivnim osvetljenjem i specifičnim animacijama. Ekran ima i automatsku regulaciju osvetljenja i pokriven je ojačanim staklom, koje telefonu daje elegantnu karakteristiku uz povećanje otpornosti. Smart Camera je još jedna specifičnost ovog modela sa vremenom uključenja od samo 1 sekunde, stabilizatorom slike, LED blicem i redukcijom crvenih očiju. MP3 plejer i mogućnost snimanja i reprodukcije QVGA video materijala zaokružuju karaktersitike ovog specifičnog telefona.

LG-KS20: Unapređeni LG-KS20 pametni telefon je dizajniran sa ciljem da obogati vaše mobilno internet iskustvo. Korisnicima su zagarantovane sve opcije surfovanja internetom, kao i "skidanje" muzičkih i video fajlova, odnosno push email poruka i to sve pri HSDPA-brzinama od 3,6 Mbps. Tu su i napredne funkcije poput video konferencijskih razgovora. LG-KS20 će se svideti i ljubiteljima minimalističkog dizajna, ali i onim korisnicima koji cene brojne napredne opcije koje moderni pametni telefoni poseduju. Unos podataka je dodatno olakšan intuitivnom tehnologijom unosa podataka, ali i zahvaljujući velikom LCD ekranu. Uređaj koristi Microsoft Windows Mobile® 6 operativni sistem.

O kompaniji LG Electronics
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 82 hiljade ljudi, koji rade u preko 110 operativnih centara uključujući i 81 predstavništvo širom sveta. LGE sačinjavaju četiri poslovne jedinice - Mobile Communications, Digital Appliance, Digital Display i Digital Media, koje su u 2006. ostavarile globalnu prodaju od 38,5 milijardi američkih dolara. LG Electronics je najveći svetski proizvođač CDMA mobilnih telefona, optičkih uređaja i DVD plejera.

LG Electronics Mobile Communications Company je vodeći proizvođač UMTS (WCDMA), CDMA i GSM mobilnih telefona. Zahvaljujući najnovijoj tehnologiji i inovativnom dizajniranju uređaja, LG je u mogućnosti da stvori kvalitetnije mobilno okruženje za svoje korisnike širom sveta. Sa kompletnom ponudom žičnih i bežičnih rešenja, LG rapidno proširuje svoje prisustvo, kao i udeo na globalnom mobilnom tržištu. Za više informacija, molimo posetite www.lg.com.
Za sve dodatne informacije možete se obratiti agenciji Communis koja je od LG Electronics, Inc ovlašćena za odnose sa javnošću. Kontakt osobe Danijela Popović Jurić – 065 36 36 143, e mail: danijela.popovic@communis.co.yu i Gordana Šoštarić 065 36 36 119, e mail: gordana.sostaric@communis.co.yu