Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG ulaže 435 miliona dolara u solarne ćelije

Beograd, 22. mart, 2016. godineKompanija LG Electronics (LG) najavila je višemilionsku investiciju kojom planira da značajno proširi proizvodnju solarnih panela u Južnoj Koreji. LG je sklopio memorandum o razumevanju sa korejskim gradom Gumi koji podrazumeva investiciju od 435 miliona dolara (537,2 milijarde južnokorejskih vona) kako bi proširio svoja postrojenja za proizvodnju solarnih panela u ovom gradu. Dodavanjem još šest proizvodnih linija na trenutnih osam, povećaće se kapacitet proizvodnje sa 1GW na 1,8GW do 2018. godine, dok je plan da se proizvodnja 3GW, što je jednako električnoj snazi koju potrošeni milion domaćinstava, dostigne do 2020. godine.

,,Uz pomoć ove investicije, kompanija LG biće u mogućnosti da razvija svoja postrojenja i brže napreduje u proizvodnji solarne energije. LG je već dve decenije vrlo aktivan u industriji solarne energije, a verujemo da su korisnici spremniji više nego ikad da sve ozbiljnije razmatraju upotrebu solarne energije,“ izjavio je Lee Sang-bong, predsednik kompanije LG i šef Energy Buisiness centra i Business to business odeljenja.

LG je pokrenuo proizvodnju solarnih panela 1995. godine, a Energy Business centar je osnovao u novembru 2014. godine radi nadgledanja sistema skladištenja solarne energije. U avgustu 2015. godine, kompanija LG predstavila je svoje napredno NeON™ 2 rešenje za solarnu energiju sa inovativnom Cello tehnologijom koja se sastoji od 12 tankih žica, što predstavlja idealno rešenje za vlasnike kuća koji žele da maksimalno iskoriste potencijal proizvodnje solarne energije, ali imaju ograničeni prostor. NeON™ 2 je dobitnik Intersolar priznanja za prošle godine.

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.