Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG Ultra HD profesionalni monitori bacili novo svetlo na ISE sajam

Beograd, 06. februar 2014. godine - Kompanija LG Electronics predstavila je novu seriju profesionalnih monitora na ISE 2014 sajmu, koji se održava u Amsterdamu. Kao najveći događaj ovog tipa na svetu, ISE 2014 spaja najmodernija rešenja za sistemske integracije, uključujući profesionalne monitore, audio sisteme i uređaje za obradu fotografija. Na sajmu će biti prikazani najnoviji proizvodi kompanije LG, predvođeni velikim ULTRA HD profesionalnim monitorom, video zidom sa najmanjim okvirom na svetu i Smart Hotel televizorom sa najnovijim webOS interfejsom.

„ISE je savršeno mesto za nas, jer imamo priliku da prezentujemo svoje proizvode najnovije generacije. Tržište komercijalnih displejeva se stalno razvija ogromnom brzinom, a mi smo vrlo privrženi potrebama naših korisnika, pa se u skladu s tim trudimo da uvek ispunimo sve njihove zahteve”, rekao je Ki-wan Kim, izvršni podpredsednik odeljenja za prodaju i marketing kompanije LG Home Entertainment.

Ogroman LG ULTRA HD profesionalni monitor, sa dijagonalom ekrana od neverovatnih 105 inča, prikazuje zapanjujuće, živopisne slike ljudi i objekata u njihovoj pravoj veličini. Ovaj najnoviji model ima četiri puta veću rezoluciju od Full HD displeja, pružajući oštru sliku sa neverovatno mnogo detalja. LG se pobrinuo da napravi i skromniji model sa dijagonalom od 98 inča (3840 x 2160) i 16:9 formatom slike, dok je Multi-touch model sa dijagonalom od 84 inča fenomenalno rešenje, jer poseduje interaktivni 10-point touch screen ekran.

Među novitetima kompanije LG Electronics na ovoj prestižnoj smotri najboljih svetskih proizvođača iz ove oblasti, našao se i LG Video zid, jedinstven na svetu po širini okvira od neverovatnih 3,5 mm, koji će jednostavno zadiviti korisnike, bez obzira na to da li prikazuje snimke sa koncerta ili scene sportske utakmice.

Full HD Board sa dijagonalom od 55 inča funkcioniše ujedno kao ogledalo i touch-screen ekran visoke rezolucije. Ovaj model takođe pruža korisnicima izbor od dve različite aplikacije: Virtual Fitting i Home Board. Svi posetioci će moći virtuelno da isprobavaju odeću, i to bez ulaženja u garderobu, zahvaljujući Virtual Fitting aplikaciji, koja koristi ekran osetljiv na dodir i senzor blizine da pametno interaktuje sa korisnicima i okolinom. Sa druge strane, Home Board aplikacija omogućava korisnicima da na LG ekranu prikažu veliku količinu sadržaja, kao što su fotografije, vesti, kao i informacije o lokalnim vremenskim prilikama.

LG Full HD transparentni displej sa dijagonalom od 47 inča, uz pomoć providnog ekrana, prikazuje promotivni sadržaj, fotografije, karakteristike proizvoda i primere njihovog korišćenja, što je posebno pogodno za različite marketinške i promotivne aktivnosti. Tu su i LG Hotel televizori, koji povećavaju vrednost hotelskih usluga i doprinose većem ugođaju gostiju. Laki za rukovođenje, ovi modeli televizora koriste webOS operativni sistem i opciju Magic Remote koja omogućava gostima da lako menjaju sadržaj i izaberu najbolji vid zabave. Dodatno, Pro:Centric opcija omogućava IT osoblju hotela da nadgledaju i kontrolišu pojedinačne televizore sa centralne lokacije.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 87 hiljada ljudi, koji rade u preko 113 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning & Solutions i Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2013. godinu. Za više informacija, posetite www.LGnewsroom.com.

Više o LG Electronics Home Entertainment Company

LG Electronics Home Entertainment Company je vrhunski globalni proizvođač na tržištu audio vizuelnih proizvoda, monitora, personalnih kompjutera i prenosivih uređaja. Kompanija neprestano teži da probija granice tehnologije, da bi stvorila bogate komponente i uređaje i izašla u susret potrebama svojih potrošača širom sveta. Ova kompanija je fokusirana na poboljšanje svakodnevice svojih korisnika uz pomoć inovativnih Home Entertainment proizvoda, koje predvode nagrađivani OLED televizori, 4K ULTRA HD televizori i CINEMA 3D Smart televizori, sa novom webOS platformom. Za više informacija, posetite www.LG.com.