Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG unapredio kućne aparate tehnologijom dubokog učenja

  • Updated
  • 2016 12. 22

Beograd, 22. decembar 2016. godine – Kompanija LG Electronics (LG) odlučila je da unapredi svoje kućne aparate uz pomoć tehnologije dubokog učenja i tako korisnicima pruži potpuno novi, još viši nivo performansi i pogodnosti. Tehnologija dubokog učenja, koja će premijerno biti predstavljena na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES) 2017 u Las Vegasu, pomaže kućnim uređajima da bolje shvate potrebe svojih korisnika, analizirajući njihove svakodnevne navike. Ovaj proces traje neprekidno, kako bi uređaji korisnicima ponudili inovativno rešenje za sve probleme sa kojima se svakodnevno susreću.

 

Tako koristeći višestruke senzore i tehnologiju dubokog učenja, savremeni robot usisivač kompanije LG prepoznaje predmete u prostoriji i reaguje u skladu sa njima. Snimanjem površine sobe, ovaj pametni usisivač pamti prepreke i uči da ih zaobiđe, pa čak prepoznaje žice i sobne papuče, sprečavajući mogućnost da se četka zaglavi ili upetlja u njih.

 

Tehnologija dubokog učenja pomaže i u poboljšanju performansi pametnih frižidera ove kompanije. Analizirajući navike i način ishrane korisnika, LG pametni frižideri mogu automatski da pune posudu za led u doba dana kada ukućani najčešće piju hladno piće ili  ukoliko osete da visoke temperature i vlažnost vazduha mogu izazvati kvarenje hrane, ovi uređaji sami pokreću sistem za sterilizaciju.

 

Pametni klima uređaji opremljeni tehnologijom dubokog učenja kompanije LG analiziraju svakodnevne navike svojih korisnika, uključujući i one delove kuće u kojima se retko boravi. Uz pomoć ovih informacija, LG klima uređaji sposobni su da odrede najpogodniju temperaturu i dostignu je brzo i efikasno. Na primer, tokom vikenda dnevna soba je verovatno prostorija u kojoj ukućani najviše borave, stoga će u tom periodu ona najviše da se rashlađuje, dok će preko nedelje klima uređaj hladiti kuhinju, budući da je ona centar aktivnosti tokom radnih dana.

 

Savremena tehnologija dubokog učenja pomoći će i LG veš mašinama da nauče sve o lokalnom okruženju i svakodnevnim aktivnostima svojih korisnika, kako bi omogućile što optimalniji učinak pranja. Na primer, u područjima sa tvrdom vodom, mašine će prilagoditi temperaturu i količinu vode, kako bi se što efikasnije izborile sa efektima tvrde vode na odeću, dok će tamo gde su naleti prašine česti, automatski pokrenuti dodatni ciklus pranja, kako bi veš bio potpuno čist.

„Tehnologija dubokog učenja predstavlja sledeću etapu u evoluciji pametnih uređaja, a kao industrijski lider, LG ima odgovornost da bude njen pokretač. Ipak, još važniji zadatak od visokih performansi uređaja, jeste to kako će se kompanije odnositi prema poverljivim podacima. Mi verujemo da performanse i pogodnosti ne znače ništa, ukoliko idu na uštrb sigurnosti i privatnosti“, rekao je Song Dae-hyun, predsednik i generalni direktor kompanije LG Home Appliance & Air Solutions.

 

Posetioci CES sajma imaće priliku da obiđu LG štand (Las Vegas Convention Center Booth #11100, Central Hall) i pogledaju unapređene uređaje koji rade na osnovu tehnologije dubokog učenja. Za više informacija o proizvodima koje će kompanija LG predstaviti na sajmu CES 2017 posetite www.LGnewsroom.com/CES2017.

 

###

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

 

Više o LG Electronics Home Appliance & Air Solution

LG Electronics Home Appliance & Air Solution je svetski lider u industriji kućnih uređaja, klima uređaja i sistema za kvalitet vazduha. Kompanija proizvodi kompletna rešenja za domaćinstvo, zahvaljujući vodećim tehnologijama u industriji. LG je posvećen cilju da život korisnika širom sveta učini boljim, kreirajući pažljivo dizajnirane proizvode, kao što su frižideri, veš mašine, mašine za sudove, aparati za kuvanje, usisivači, ugradni aparati, klima uređaji, prečišćivači vazduha i aparati za kontrolu vlage u vazduhu. Ovi proizvodi doprinose poboljšanom iskustvu korisnika superiornim performansama, velikoj uštedi i zdravstvenim benefitima. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs .