Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG Watch Urbane - idealna kombinacija klasičnog dizajna i inovativnih funkcija

Beograd, 19. februar 2015. godine – Kompanija LG Electronics (LG) predstaviće na ovogodišnjem Svetskom kongresu mobilnih tehnologija (MWC) LG Watch Urbane, svoj prvi luksuzni uređaj sa Android Wear operativnim sistemom koji je u potpunosti izrađen od metala. Kao što njegovo ime implicira, ovaj uređaj je dizajniran specijalno za urbane korisnike istančanog ukusa, a pruža izvanredne performanse, idealne za one koji žele da u svoju svakodnevicu unesu stil i visoku tehnologiju.

LG Watch Urbane rađen je po uzoru na LG Watch R, prvi pametni sat sa kružnim Plastic OLED (P-OLED) ekranom, koji je kompanija LG proizvela u oktobru 2014. godine. Dok je LG Watch R kreiran za aktivne korisnike, LG Watch Urban je formalnijeg izgleda, sa tanjim profilom, što ga čini idealnim kako za muškarce, tako i za žene. Izrađen po uzoru na luksuzne satove, LG je kombinovao klasični dizajn i inovativne funkcije kako bi uneo stil i praktičnost u svakodnevicu korisnika, ali i podigao visoke standarde njegovog prethodnika na još viši nivo.

LG Watch Urbane poseduje isti P-OLED displej od 1.3 inča, baš kao i LG Watch R, ali za razliku od njega, ima uži ram koji mu pruža uglađen izgled. Sa izgledom pravog elegantnog sata, ovaj uređaj je savršen modni dodatak, dok je njegovo kućište od nerđajućeg čelika dostupno u posrebreno ili pozlaćenoj varijanti, a narukvica je napravljena od prirodne kože. Najvažnije, ovaj uređaj pokreće intuitivni interfejs osetljiv na dodir, koji LG Watch Urbane čini kompatibilnim sa smart telefonima koji koriste Android 4.3 ili neki napredniji operativni sistem.

Kao i njegov prethodnik, najnoviji LG uređaj koji pokreće Android Wear platforma poseduje PPG (photoplethysmography) senzor koji tokom vežbanja meri otkucaje srca i puls korisnika.

„Klasični dizajn i tehnološke performanse LG Watch Urbane uređaja čine ga idealnim naslednikom G Watch i G Watch R pametnih satova, koji su dizajnirani kao neformalni uređaji za aktivne korisnike. LG Watch Urbane je važan deo naše strategije da razvijamo nosive uređaje koji će korisnici percipirati kao svakodnevni modni dodatak, a ne samo kao tehnološku napravu“, rekao je Džuno Čo (Juno Cho), predsednik i generalni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications.

Dodatni detalji, uključujući i cenu ovog uređaja, biće naknadno objavljeni.

Ključne specifikacije:

•    Procesor: 1.2GHz Qualcomm® Snapdragon™ 400
•    Operativni sistem: Android Wear™
•    Ekran: P-OLED displej od 1.3 inča (320 x 320, 245ppi)
•    Veličina: 45.5 x 52.2 x 10.9mm
•    Memorija: 4GB eMMC / 512MB LPDDR2
•    Baterija: 410mAh
•    Senzori: 9-Axis (Gyro / Accelerometer / Compass) / Barometer / PPG (Heart Rate Sensor)
•    Boja: Zlatna/Srebrna
•    Ostalo: Otporan na vodu i prašinu

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Mobile Communications Company

LG Electronics Mobile Communications je tehnološki inovator i lider u globalnoj industriji mobilnih komunikacija. LG upravlja evolucijom mobilnih telefona sa svojim kompetitivnim tehnologijama u sferi proizvodnje ekrana, baterija, optičkih kamera i strateških partnerstava sa liderima u ovoj industriji. Vodeći modeli premium G serije inkorporiraju jedinstven, ergonomski dizajn i intuitivne UX karakteristike koje maksimiziraju iskustvo korisnika. Kompanija je i dalje posvećena vodećim potrošačima u eri konvergencije, kroz povećanja mogućnosti povezanosti između smart telefona, tableta i svih kućnih i prenosivih elektronskih uređaja. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.