Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG WEBOS 3.5 SMART TV PLATFORMA DOBILA SERTIFIKAT ZA BEZBEDNOSNU IZUZETNOST

  • Updated
  • 2017 05. 17

 

Beograd, 17. maj 2017. godine – Operativni sistem webOS koji se koristi na LG smart televizorima Sertifikat zajedničkih kriterijuma (CC) dobio je zahvaljujući poboljšanom softveru Application Security Solution Version 1.0. Sa još jednim međunarodno priznatim sertifikatom, LG nastavlja da demonstrira da su njihovi smart televizori među najboljima kada se govori o bezbednosti podataka. Ovo priznanje dolazi u momentu kada su potrošači sve više zabrinuti zbog potencijalnog ugrožavanja privatnosti na uređajima koji se povezuju na Internet.

 

Security Manager, webOS 3.5 modul sigurnosnog softvera, testiran je u skladu sa strogim reperima Sertifikatom zajedničkih kriterijuma. Ove standarde upotrebljavaju vlade, banke i druge organizacije za testiranje sigurnosne sposobnosti pojedinačnih proizvoda, uključujući 27 zemalja članica iz celog sveta, među kojima su i Australija, Francuska, Japan, Južna Koreja i Sjedinjene Američke Države.[1] Test je ispitivao tri faze bezbednosti smart televizora: zaštitu pri instaliranju aplikacije, zaštitu u radu aplikacije i zaštitu sadržaja aplikacije sa sa enkripcijom menadžmenta digitalnih prava (DRM).

 

LG webOS 3.5 pruža odličnu zaštitu pri instaliranju i blokira instalaciju bilo koje neautorizovane aplikacije sprovodeći rigorozni proces provere digitalnog potpisa. Server LG prodavnice aplikacija nadgleda proces digitalnog potpisivanja da bi osigurao da webOS 3.5 instalira aplikacije skinute isključivo sa LG prodavnice aplikacija. LG webOS 3.5 takođe pruža zaštitu u zavisnosti od tipa aplikacije – aplikacije same platforme ili veb aplikacije. Za aplikacije platforme , webOS 3.5 primenjuje sandboxing tehnologiju u skladu sa bezbednosnim karakteristikama svake aplikacije da bi blokirao pristup neautorizovanim direktorijumima/fajlovima, fajlovima uređaja i drugim podacima. LG webOS 3.5 dozvoljava veb aplikacijama da koriste samo odobreni interfejs za komunikaciju između aplikacija (API) da bi ih sprečio da direktno pristupe osetljivim informacijama u sistemu. Dodatno, poslednji webOS nudi moćni proces provere licence DRM dizajniran tako da dešifruje šifrirani sadržaj u RAM operativnoj memoriji i da kreira čist bekap zaštićenog sadržaja u fleš memoriji.

 

„Preduzeli smo svaki mogući korak da osiguramo da webOS 3.5 ima odličnu zaštitu aplikacija i najviši nivo bezbednosti privatnosti,” rekao je J.H. Hwang, stariji potpredsednik i šef sektora za razvoj i istraživanja u kompaniji LG Home Entertainment. „U skladu sa brigama kupaca o bezbednosnim problemima, pojačali smo sigurnost naših smart TV platforma. Sertifikat zajedničkog kriterijuma potvrđuje da smo na pravom putu kada govorimo o privatnosti korisnika i zaštiti podataka.”

 

[1] Više informacija o CC standardima dostupno je na https://www.commoncriteriaportal.org.

 

# # #

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.