Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG zakrivljeni OLED televizor dobio prestižne ekološke sertifikate

Beograd, 8. jul 2013. godine – Kompanija LG Electronics je objavila da je zakrivljeni OLED televizor dobio sertifikat za energetsku efikasnost i ekologiju od strane tri različita sertifikaciona tela: agencije Intertek, Evropske komisije i globalnog registra za ekološe standarde - EPEAT.

„Današnja definicija inovacije zasniva se podjednako na smanjivanju karbonskog otiska i tehnološkom napretku," izjavio je Il-geun Kwon, direktor centra za istraživanje i razvoj u okvira kompanije LG Electronics Home Entertainment. „Najnoviji LG OLED televizor je dokaz naše predanosti stvaranju energetski efikasnih proizvoda bez žrtvovanja udobnosti koje pružaju našim korisnicima."

Kako bi dobila Green Leaf Mark sertifikat agencije Intertek za svoj zakrivljeni OLED televizor, kompanija LG je morala da ispuni najstrožije proizvodne kriterijume. Pored niza standardizovanih testova za  ocenjivanje uticaja na životnu sredinu, Intertek takođe istražuje sve tehnologije i metode korišćene tokom proizvodnog procesa. Odobrenje od strane agencije Intertek, jedne od najcenjenijih organizacija za testiranje i sertifikaciju na svetu, smatra se garancijom kvaliteta i performansi.

Zakrivljeni OLED televizor kompanije LG Electronics je takođe nagrađen sa EU Ecolabel nagradom od strane Evropske komisije. Ovo prestižno priznanje sertifikuje one proizvode proizvedene bez štetnog uticaja na životnu sredinu. Evropska komisija je veoma cenjena i uticajna institucija u okviru Evropske unije i deluje kao vodeći glas u zalaganju za održivost životne sredine u regionu.  

Najnovija generacija LG televizora je takođe uvrštena u EPEAT registar za ekološe standarde koja je učinila ovaj uređaj još zelenijim. Kao neprofitna organizacija koja objavljuje globalni registar „zelene“ elektronike, EPEAT ima za cilj da korisnicima pruži uvid u proizvode koje najmanje štete okolini. Kako bi proizvod dobio EPEAT sertifikat, mora zadovoljiti 24 različitih ekoloških kriterijuma koji se odnose na energetsku efikasnost, reciklažu, pakovanje, dugovečnost, kao i smanjenu upotrebu štetnih materijala.

Kako bi se LG zakrivljen OLED televizor postao istinski ekološki proizvod, dosta napora je uloženo u dizajn samog uređaja kako bi prošao sertifikaciju. Telo televizora sačinjeno je od armirane ugljenične plastike, održivog materijala koji doprinosi manjoj debljini (4,3 mm) i težini (17 kg) ovog neverovatnog displeja. Zahvaljujući patentiranoj Smart Energy Saving tehnologiji, LG zakrivljeni televizor smanjuje potrošnju električne energije i do 67 odsto u poređenju sa konvencionalnim flat panel televizorima.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2012. godini ostvario konsolidovani prihod od 50,96 biliona južnokorejskih vona (45,22 milijardi američkih dolara) i neto profit od 91 milijardu južnokorejskih vona (80,75 miliona američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs.

Više o LG Electronics Home Entertainment Company

LG Electronics Home Entertainment Company je vrhunski globalni proizvođač na tržištu flat panel ekrana, audio plejera i video proizvoda za kuću i profesionalnu upotrebu. . Fokusirana na proizvodnju uređaja bogatih funkcijama, kompanija LG takođe posvećuje veliku pažnju estetski modernom dizajnu i pomeranju granica tehnologije u cilju boljeg iskustva svojih kupaca pri upotrebi svakog LG proizvoda Tipovi LG proizvoda su CINEMA 3D Smart televizori, OLED televizori, IPS monitori, sistemi kućnih bioskopa, Blu-ray disk plejeri, miš-skenere, eksterni uređaji za skladištenje podataka. Komercijalni proizvodi kompanije LG Electronics uključuju uređaje koji omogućavaju prikaz digitalnih sadržaja, sisteme za video konferencije i IP sigurnosne kamere.